• Haberler
  • Genel
  • Afyon'lu Bisikletçiler Nemrut'tan Nemrut'a Pedal Çevirdi

Afyon'lu Bisikletçiler Nemrut'tan Nemrut'a Pedal Çevirdi

Afyonkarahisarlı  bisikletçiler '2. Yeryüzü Cenneti Bitlis Nemrut'tan Tarihi Adıyaman Nemrut'a Pedallıyoruz Bisiklet Festivali'ne katıldı

Van Gölü Aktivistleri tarafından Bitlis Valiliğinin himayesinde “2. Yeryüzü Cenneti Bitlis Nemrut’tan Tarihi Adıyaman Nemrut’a Pedallıyoruz Bisiklet Festivali” gerçekleştirildi. Tarihi, kültürel, sosyal, coğrafik ve sportif pek çok yönü olan festival, Tatvan’dan başlayarak Ahlat ve Adilcevaz sonrası Türkiye’nin birinci Dünya’da ikinci büyüklükteki Krater Gölüne (kalderasına) sahip Bitlis Nemrut dağına çıkılarak orada Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Van Gölü Aktivistleri Başkanı Dr. Erdoğan Özel ve diğer protokolün katılım ve konuşmalarından sonra tur başladı. Temel sloganı “Van gölü kirlenmesin, mavi kalsın” temel misyonu ise çevre kirliliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak olan bisiklet turu sırasıyla Bitlis, Baykan, Kozluk, Batman, Bismil, Diyarbakır, Siverek ve Kahta’da tarihi Adıyaman Nemrut dağına çıkılarak orada da yapılan konuşmalar ve basın açıklamaları sonrası sona erdi.

Haber

“500 KİLOMETREYİ AŞKIN PARKURU SELAMETLE BİTİRDİK”

Türkiye genelinde yaklaşık yetmiş bisikletçinin katıldığı organizasyona Afyon’dan Yahya Küçüktütüncü, Mustafa Budak ve Hasan Yapar katıldı. Afyon’lu bisikletçilerden Yahya Küçüktütüncü “Festivale katılmaktan, böyle özel bir organizasyonun içinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduk. Sekiz gün süren 500 kilometreyi aşkın parkuru selametle bitirmenin sevincini yaşadık. Ayrıca emek ve katkı sunan Bitlis Valiliği, diğer il valilikleri, kaymakamlıklar, belediyeler, kurum, kuruluş, şahıs ve şirketlere başta Dr. Erdoğan Özel olmak üzere Van Gölü Aktivistlerine, yol arkadaşlarıma ve katılımcılara teşekkür ederim. Böyle anlamlı ve toplum yararına olan faaliyetlerin sürmesini temenni ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme