• Haberler
  • Spor
  • Afyonlu bisikletçiler Beyşehir'de pedal çevirdi

Afyonlu bisikletçiler Beyşehir'de pedal çevirdi

Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği, Beyşehir Bisiklet Topluluğu işbirliği ile Beyşehir Gölü Milli Parkı çevresinin tanıtılması amacıyla festival düzenlendi. Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu'na 3'ü İsveç ve Avustralya olmak üzere Türkiye'nin 26 ilinden Beyşehir'e gelen toplam 130 bisiklet tutkunu katıldı. Tura Afyonkarahisar'da da İsmail Elçi, Hasan Yapar, Yahya Küçüktütüncü, Mübin Irmak, Akif Karaman, [&hellip]

Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği, Beyşehir Bisiklet Topluluğu işbirliği ile Beyşehir Gölü Milli Parkı çevresinin tanıtılması amacıyla festival düzenlendi. Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu’na 3’ü İsveç ve Avustralya olmak üzere Türkiye’nin 26 ilinden Beyşehir’e gelen toplam 130 bisiklet tutkunu katıldı. Tura Afyonkarahisar’da da İsmail Elçi, Hasan Yapar, Yahya Küçüktütüncü, Mübin Irmak, Akif Karaman, Abdullah Çaylıoğlu, Mahmut Esat Çaylıoğlu ve Yasin Öztürk katılacak.
Konya ve Isparta ili sınırında yer alan 167 kilometre mesafeli parkurdan oluşan iki gün süren bisiklet turu Beyşehir Gölü kıyısındaki festival alanında başladı. Turun ilk gün etabında toplam 80 kilometre boyunca pedal çeviren bisiklet tutkunları, geceyi Beyşehir-Gölyaka Kızıl Kilise mevkiinde çadırlarla kurulan kampta geçirdi.
Burada düzenlenen kamp ateşi etkinliğine Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da katılarak bisikletçilerle sohbet etme imkanı buldu. Turun ikinci etabı olan 87 kilometrelik bisiklet turu ise gece başlayıp sabaha kadar devam eden, sabah saatlerinde de süren yağmur nedeniyle yapılamadı. Yağmur engeli sebebiyle katılımcıların bisikletleri Belediye’ye ait kamyonlara nakledilerek taşınırken, turu tamamlayamayan bisiklet tutkunları otobüslerle yoluna devam edebildi.
Tura Afyonkarahisar’dan bisikletçilerden İsmail Elçi, “Beyşehir’de yapılan festivalde ilk gün gayet güzel bir şekilde turumuzu tamamladık. Akşam yapılan etkinlikte Belediye Başkanı Murat Özaltun da yer aldı. Bizleri onurlandırdı, onunla biraz sohbet etme imkanı bulduk. Gece saatlerinde başlayan yağmur ikinci gün içinde de devam edince turun ikinci etabına başlayamadık. Festival yarıda kaldı. Bizlere bu imkanı verenlere, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi

Bakmadan Geçme