Afyonlu Bilimadamı'na Bir Görev Daha

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Akkoyun, önemli bir görev üstlendi

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Akkoyun, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema Televizyon Anabilim Dalı Başkanlığı ile Fakülte ve Enstitü Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Akkoyun, geçmişte Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Tarih Bölüm Başkanlığı, Anadolu Dil-Tarih ve Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Sultan Divani Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, Üniversite Yönetim Kurulu ve Senato Üyeliği, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmişti.

Prof. Dr. Turan Akkoyun, Ganire Paşayeva’yı ele alan Aşk Başka (Yönetmen: Büşra Usta), Türkçülüğün yüz yaşını aşan kalemi Hayrani Ilgar’ın farklı cihetlerini yansıtan Ülkü (Yönetmen: Muhammed Zeki Engül) filmlerinin yapımcılığı ile yapım koordinatörlüğünü gerçekleştirmiş, Afyonkarahisar Basın Tarihi Araştırma Projesi (2015), Başkomutan Tarihi Milli Parkı Sınırları (2015-2016) Araştırması, Afyonkarahisar’da düzenlenen Türk Kadını (2020), Söke’de düzenlenen Uyuşturucu Mücadelede Bilim (2021), Aydın’da düzenlenen Adnan Menderes (2023), yine Aydın’da düzenlenen Yörük (2024) çalıştayları başkanlıklarını yürütmüş akademik çıktılarını bilim dünyası ile paylaşmıştı. Akkoyun’un uzun zamandır üzerinde çalıştığı Kadınana filmi projesinin hayata geçirme aşamasında olduğu belirtildi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanlığı ile İletişim Fakültesi Yönetim Kuruluna atanan Prof. Dr. Turan Akkoyun, halen ADÜ Adnan Menderes Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Yönetim Kurulu Üyeliği, Ulusal ve Uluslararası Projeler Kurulu Başkanlığı, Akredite Kurulu Başkanlığı, Sinema Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürütüyordu.

Öte yandan Prof. Dr. Turan Akkoyun, 24 Nisan 2025 tarihinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde düzenlenecek Sinema Kadrajında Estetik ve Diyalektik Seyyid Ahmet Arvasi başlıklı paneli yönetecek.

Afyonlu Bilimadamı'na Bir Görev Daha

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme