Afyonlu anneden oğluna ikinci hayat

iki yıl önce burun kanaması ve baş dönmesi şikayeti ile gittiği hastanede böbrek yetmezliğinin olduğunu öğrenen Almanya’da yaşayan Tekin Aydın, Afyonkarahisar’daki 63 yaşındaki annesi Ayşe Aydın’ın böbreği ile yeniden hayata döndü Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’nde başarıyla gerçekleşen nakille yeni bir hayata başlayan Tekin Aydın, “Annem sayesinde çok mutluyum” dedi. Afyonkarahisar’da yaşayan [&hellip]

Afyonlu anneden oğluna ikinci hayat

iki yıl önce burun kanaması ve baş dönmesi şikayeti ile gittiği hastanede böbrek yetmezliğinin olduğunu öğrenen Almanya’da yaşayan Tekin Aydın, Afyonkarahisar’daki 63 yaşındaki annesi Ayşe Aydın’ın böbreği ile yeniden hayata döndü

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’nde başarıyla gerçekleşen nakille yeni bir hayata başlayan Tekin Aydın, “Annem sayesinde çok mutluyum” dedi. Afyonkarahisar’da yaşayan 63 yaşındaki anne Ayşe Aydın da nakil bekleyen herkese öncelikle yakınları bağışta bulunması gerektiğini söyledi.
Almanya’da yaşayan Tekin Aydın (37) iki yıl önce burun kanaması ve baş dönmesi şikayeti ile gittiği hastanede böbrek yetmezliğinin olduğunu öğrendi. İki yıl Almanya’da diyaliz tedavisi gören Tekin Aydın, organ nakli olmak için Türkiye’deki hastaneleri araştırmaya başladı. Türkiye’deki yakınları aracılığıyla Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’ne başvuran Tekin Aydın’a yapılan tetkikler sonucunda, 63 yaşındaki annesi Ayşe Aydın’ın böbreğinin uygun olduğu tespit edildi. Anne Ayşe Aydın bir an bile tereddüt etmeden oğlu Tekin Aydın’a böbreğini bağışlayarak hayata yeniden tutunmasını sağladı.
Afyonkarahisar’da yaşayan 63 yaşındaki anne Ayşe Aydın, bir oğlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Böbreğimi vermek istediğimde yakınlarımdan karşı çıkanlar oldu. Ben ise oğlumun her gün gözümün önünde çektiği sıkıntılara dayanamadım. Onu nakilden sonra böyle sağlıklı gördükçe çok mutlu oluyorum. Nakil bekleyen herkese öncelikle yakınları bağışta bulunmalı. Bu mutluluk çok farklı.”
Sağlıklı bir hayata kavuştuğu için çok mutlu olduğunu Tekin Aydın,”Nakil olmak için Türkiye’yi tercih ettim. Diyalizde her şeyi saatli yapmak zorunda kalıyorsun. İşini de aksatıyorsun. Özgürlüğün engelleniyor. Şimdi hem çok mutlu hem de memnunum. Annem beni çok sevindirdi, adeta yeniden doğmuş gibiyim. Çocuklarımla ilgilenebileceğim, artık normal bir hayatım olabileceği için çok mutluyum.”
Nakil olmanın bireyin yaşam kalitesini artırdığını belirten Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Süleyman Tilif de, böbrek yetmezliğiyle yaşayan hastaların sorunlarına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Eğer evde, böbrek yetmezliği olan biri varsa anne, baba, kardeşler aynı yemeği yiyemez, aynı lokmayı paylaşamaz hatta suyu bile aynı sofrada birlikte içemezler. Burada da anne Ayşe Aydın, yapabileceği en büyük fedakarlığı yaparak, vücudundan bir parçayı oğluna vererek, oğluyla ve ailesiyle birlikte geçireceği zamanı uzatmıştır. Böylece artık haftanın yedi günü sağlıklı bir yaşam sürerek paylaşımlarını artırma şansını sağlamış oldu.” (AA)

Bakmadan Geçme