• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisarlılar, Zeytinburnu’nda biraraya geldi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarlılar, Zeytinburnu’nda biraraya geldi – Kocatepe Gazetesi

İstanbul'a bağlı Zeytinburnu ilçesinde yeni kurulan Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri hafta sonu Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde buluştular Afyonkarahisarlı olan işadamı Adem Honca tarafından kurulan Zeytinburnu Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin hafta sonu İstanbul'da düzenlediği tanışma yemeğine yoğun ilgi gösterildi.AFYONKARAHİSAR UNUTULMUYOR Zeytinburnu Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Honça, İstanbul'da yaşayan Afyonkarahisarlılar’ın gönüllerinin [&hellip]

Afyonkarahisarlılar, Zeytinburnu'nda biraraya geldi

İstanbul’a bağlı Zeytinburnu ilçesinde yeni kurulan Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri hafta sonu Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde buluştular

Afyonkarahisarlı olan işadamı Adem Honca tarafından kurulan Zeytinburnu Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin hafta sonu İstanbul’da düzenlediği tanışma yemeğine yoğun ilgi gösterildi.
AFYONKARAHİSAR UNUTULMUYOR
Zeytinburnu Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Honça, İstanbul’da yaşayan Afyonkarahisarlılar’ın gönüllerinin hep memleketlerinde olduğunu söyledi. Zeytinburnu ilçesinde ikamet eden Afyonlu’ların uzun süredir dernek oluşturulamadığı için biraraya gelemediğini açıklayan Adem Honça, bu nedenle dernek kurduklarını ve kısa sürede yoğun bir katılım olduğunu açıkladı. Zeytinburna Kaymakamı Mustafa Dündar, eşininde Afyonkarahisar doğumlu olması nedeniyle bir ayağının sürekli Afyonkarahisar’da olduğunu belirtti. Zeytinburnu Belediye Başkanvekili Gökhan Kasap yaptığı konuşmada; “Aldığım kilolar hep Afyon’un güzel sucuğu ve lokumunun sayesindedir. Afyon’a gittiğimde mutlaka çarşısına gider, sucuk ve kaymağımı alırım.” dedi. İstanbul AFSİAD Başkanı Kamil Ay, ise Afyonkarahisar’ı asla unutmadıklarını ve şehrin kültürel ve sosyal çalışmalarına her zaman büyük destek olduklarını kaydetti.
GECEYE YOĞUN KATILIM
Anıtkaya Belediye Başkanı Remzi Kayır, Zeytinburnu’nda dernek kurulmasından mutluluk duyduğunu belirttiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gönüllülük gerçekten çok zor bir iştir. Bu taşın altına ellerini koyan Adem Honca ve tüm yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Eğret Zeybekleri’nin Afyonkarahisar yöresine has oyunları ve ünlü sanatçı Arif Şentürk’ün söylediği türküler geceye renk kattı. Geceye; Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Zeytinburnu Belediye Başkanvekili Gökhan Kasap, İstanbul AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Ay, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Müdürü Türker Eroğlu, Anıtkaya Belediye Başkanı Remzi Kayır, Zeytinburnu AK Parti, CHP ve MHP İlçe Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. (Kocatepe)

İstanbul’da Afyonlular ormanı kurulacak

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nden, İstanbul Bölge Müdürlüğü görevine atanan Afyonkarahisarlı Zekeriya Mere, İstanbul’a, Afyonlular Ormanı kuracaklarını açıkladı

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü görevini yürütürken, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne atanan Zekeriya Mere, Bakanlık tarafından İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ne atandı.
İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, doğup, büyüdüğü Afyonkarahisar’a uzun süre hizmet verdiğini, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla Eskişehir Orman Bölge Müdürü olarak 2 yıl hizmet verdiklerini belirtti. Mere şöyle konuştu: “İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne atandık. Hem Afyonkarahisar’da hemde Eskişehir’de başlattığımız yeşillendirme çalışmalarının aynısını İstanbul’a da gerçekleştirmek için çalışacağız. İstanbul oldukça büyük bir şehir olduğu için çalışmalarda oldukça yoğun geçiyor. Afyonlu olmamız nedeniyle ilimizin İstanbul’da daha geniş yankı bulması için Afyonlular Ormanı kuracağız. Sadece Afyonluların değil, tüm İstanbulluların yararlanabileceği, piknik yapabileceği, dinlenebileceği bir alan olacak. İnşallah en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme