Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisarlı babayiğitlerden talep bekliyoruz”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu, il teşkilatının değerlendirme toplantısında yeni Organize Sanayi Bölgesinin kurulup orada bir kısım yedek parçaların yapılmasını arzu ettiklerini açıkladı. Eroğlu, “Bunun için Afyonkarahisar’daki babayiğitlerden talep bekliyoruz” dedi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından dün sabah Marble Çakmak Otel’de 2019 yılının değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri; Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canser Kuzu ve medya temsilcileri katıldı.
“2019 SEÇİMLERİNDE AK BELEDİYECİLİK FARK ATTI”
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen yaptı. Sezen, geride kalan 2019’un değerlendirilip 2020’ye ait plan ve projeleri teşkilat ve yasama organında ki Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı ile birlikte değerlendirip istişare etmek istediklerini söyledi. 2019 yılının en önemli olayı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri idi. Afyonkarahisar’da teşkilat olarak 59 seçim bölgesinde seçime katıldık. Seçim sonucu 59 Belediye de AK Parti bayrağı dalgalanmaya devam ediyor. İl Genel Meclisimiz de 50 sandalyenin 36’nı AK Partili kardeşlerimiz aldı. Belediye Meclisimizde ise 34 sandalyeden 17’ni vatandaşımız AK Parti’ye teslim etti. Afyonkarahisar’da AK Parti Belediyeciliği 2019 seçimlerinde ciddi fark attı.” dedi.
“YAKIN ZAMAN GÜZEL GELİŞMELERE GEBE”
53 Belediye’nin Cumhur İttifakı kalan 6 Belediye’nin Millet İttifakında olduğunu dile getiren Sezen, Afyonkarahisar genelinde Cumhur İttifakının yüzde 90 oranda seçim kazanarak rekor kırdığını söyledi. Türkiye’de ki en çok AK Partili Belediye 34 Belediye ile yine Afyonkarahisar’dadır. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’yı ilimizde ağırladık. Sağlık Termal Turizmi önemli kılınarak Tematik Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin varlığıyla ilimizin sağlık turizminde her geçen gün önemli bir pay alacağını Sayın Bakanımız belirtti. Sayın Bakanımız bu noktada üzerine düşeni yapmayı taahhüt etti. Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi ilan edildi. Türkiye’de iki noktadan biridir. İnşallah yakında yine güzel gelişmeler olacak.” diye konuştu.
“DİNAR’DAKİ LİNYİT REZERVİ ALLAH’IN BİR LÜTFUDUR”
“Biz sağlık turizmini Afyonkarahisar açısından çok önemsiyoruz” diyen Sezen, “Geçtiğimiz Ekim ayından itibaren termal otellerimizin yüzde 90 üzerinde bir doluluk kapasiteleri var. Otellerimizin yanında Kıymetli Belediye Başkanımızın çalışmalarıyla şehrimize gelen turistleri hissetmeye başladık. İl ekonomisinde hamd olsun bir canlılık sağlanıldı. Enerji Bakanımız Sayın Fatih Sönmez ilimiz ziyaretinde Dinar ilçemizde 1 milyar tonluk linyit rezerv müjdesi verdi. Dinar’da dörtte üçünün 30 milyar dolarlık bir rezervden bahsediliyor. Bu Allah’ın bize bir lütfudur. Gezi olaylarında ki gibi bazıları bunun önüne geçmek için uğraşırken biz elimizden geleni yaparak linyit rezervlerimizi inşallah ekonomiye kazandıracağız.” şeklinde konuştu.
“AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİ”
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Kuvvet Komutanlarıyla Afyonkarahisar ziyaretinde İkmal ve Garnizon Komutanlığı arazisinin Millet Bahçesi olarak kısmen veya tamamının tahsis durumunun değerlendirildiğini hatırlatan Sezen, “Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Osman Alp ile çalışmalara devam etmektedir. Askeri Fabrika alanının genişletilmesi Savunma Bakanımızın ikinci müjdesidir. Teşkilat açısından partimizin kongre takvimi işliyor. 7. olağan kongre sürecimiz ‘İnandığın Yolda Yürü’ sloganıyla devam ediyor. AK Parti vefanın, ortak akılla yönetmenin adıdır. AK Parti milletin kendisidir, istişareye önem verir. 18 yıllık iktidarımızda laf değil hizmet ürettik, kimseyi ötekileştirmedik. Bu millete ne yapılırsa azdır. AK Parti teşkilat adabına sahip milletin partisidir. AK Parti sıradan bir siyasi hareket değil dava partisidir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Birlik ve beraberlikten kazanan milletimizdir. Afyonkarahisarımızı ve Türkiyemizi güzel günler bekliyor.” ifadelerini kullandı.
“725 BİNLİK İL NÜFÜSUNA HİTAP EDİYORUZ”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, İl Özel İdaresi’nin görev ve sorumluluklarını slayt eşliğinde ki sunumla anlattı. Çoban’ın sunumu başlangıcında Milletvekili Veysel Eroğlu bilgisayarda ki soruna müdahale ederek Çoban’a destek verdi. 2020 yılının hayır ve güzellikler getirmesini dileyen Çoban; “2019 yılında ne yaptık, 2020’de neleri hedeflediğimizi kısa ve öz bir sunumla anlatmaya çalışacağım. 725 binlik Afyonkarahisar nüfusuna hitap ediyoruz. Kültür, turizm, eğitim, sağlık, afet bilinci, emniyet, tarım, hayvancılıkta il geneline hizmetle mükellefiz. 420 köyümüz var bu köylerimizin toplam nüfusu 175 bindir. Köylerde de bir Belediye ne yapıyorsa onları yapmakla mükellefiz diyebiliriz. Toplam 18 ilçe, 59 Belediye var. Köylerde alt yapılar kanalizasyon, yol, park, bahçe gibi hizmetler ön plana çıkıyor. 50 üyemizin 36’sı AK Partiden, 8 MHP’den, 1 BBP’den, 2 CHP’den, 3 İYİ Parti’den seçilmiştir. Meclisimizde 13 ihtisas komisyonumuz var. 2015 yılında 111 milyon TL olan bütçemiz 2019 yılında 174 milyon TL ön görülmüştü. Biz 2019’da 170 milyon TL olarak ön gördük. Azalma var çünkü 41 belde belediyesi kapatılırken 5 yıl süre ile Belediye kapatılmamış gibi İller Bankasından istikakları gelmişti. Kayba rağmen biz 170 milyon TL’yi ön gördük.” ifadelerine yer verdi.
“AĞUSTOS’A KADAR 9 MİLYON BANKA BORCU ÖDEYECEĞİZ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek mazbatayı aldıktan sonra ki 8,5 aylık icraatlarını değerlendirdi. Şeffaf, katılımcı ve denetlenebilir bir Belediyeciliği kendilerine şiar edindiklerini dile getiren Zeybek şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde 42 milyon 226 bin TL’lik borcun çok şükür hiçbir şey satmadan sadece İller Bankası’ndan gelen ödeneklerle borcumuzun yaklaşık 32 milyon TL’ni ödemiş buluyoruz. 8 milyon 300 bin TL kasamızda paramız vardır. 24 milyon 104 bin TL de borcumuz var. Kasamızdaki parayı düştüğümüzde bankalara ve kişilere olan borç miktarımız yaklaşık 15 milyon 804 bin TL’dir. Yaklaşık 473 milyon 2020’de gelir bütçesi olarak belirledik. Ağustos ayına kadar 9 milyon TL banka borcu ödeyeceğiz. Diğerlerini de inşallah yatırım bütçesi olarak kullanacağız. 15 Nisan 2019’dan bugüne kadar yapılan asfalt yol miktarı 65 bin ton asfalt serimi ile 400 kilometredir. 58 Mahallerimizin Sokak ve caddelerinin düzenlenmesinde 70 kilometre beton parke, 50 kilometrede bordür döşemesi yaptık.”
“ÇÖP KONTEYNIRLARI YERLEŞTİRMESİNE KENAR MAHALLELERDEN BAŞLANACAK”
Fatih Mahallesi Taş Ocakları mevkiinde içme suyu şebekesinin yenilendiğini aktaran Zeybek şöyle konuştu: “Yağmur suyu kanallarımızı yaptık. Fatih ve Eşrefpaşa Mahallerimiz de inşallah su baskınlarına mahal kalmadı. İçme suyu problemi de tamamen halloldu. Yarenler ve Yunus Emre Mahallelerimizde de içme suyu problemini ortadan kaldıracağız. Şehrimizin muhtelif yerlerinde bin 957 metre yağmur suyu ve şebeke hattı, bin 285 metre de kanalizasyon şebeke hattını gerçekleştirdik. 42 yeni alan düzenlemesi park bahçe anlamında yaptık. Çöp konteynırları ve vidanjörleri şehrimize kazandırdık. Çöp konteynırlarına geri mi dönülüyor diye bazıları ağızlarına sakız ettiler. Kenar mahallelerimizden bize çöp konteynırları için yoğun bir talep var. Çöplerin gelişi güzel dağıldığını sokak hayvanlarınca çöp poşetlerinin parçalandığı gerekçesiyle insanlarımız konteynır talep etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 800 bin TL tahsisli para çöp konteynırları alımı için geldi. Kenar mahallelerimizden çöp konteynırlarımızı yerleştirmeye başlayacağız.”
“YUMURTADA KDV YÜZDE 1’E İNDİRİLDİ”
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, tekrara girmek istemediğini belirterek başkentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aktardı. 2019 yılında TBMM’de 42 adet kanunun geçtiğini bu kanunların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığını kaydetti. Bu kanunlardan en önemlisinin 11. Kalkınma Planının gerçekleştirilmesi olduğunu belirten Yurdunuseven, “11. Kalkınma Planı 2019-2023 yıllarını kapsamaktadır. Askerlik süresinin 6 aya indirilmesi, bedelli askerliğin devam ettirilmesi, plastik kullanımının azaltılmasına yönelik bir kanun çıkardık. Yumurta da KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi talebi ilgili kurumlardan gelmiş bizde siyaset olarak elhamdülillah sonuçlandırdık. Yumurta borsası olan Afyonkarahisarımıza hayırlı olsun.” dedi.
“ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CHP KENDİNE GEL”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, uluslar arası ekonomik saldırıların püskürtüldüğü bir 2019 yılının geri bırakıldığını söyledi. Türkiye’nin daha da büyümesi için gayret sarf edilen bir döneme girdiğini dile getiren Özkaya, CHP’yi de sert bir dille eleştirdi. “İnşallah 2020 yılı yüzde 5 büyüme hedefiyle bütçeyi kabul ettik.” diyen Özkaya, “Hedefi aşmayı umuyoruz. Olağanüstü olarak TBMM toplanarak Libya’ya asker gönderme tezkeresini kabul ettik. AK Parti, MHP ve BBP tezkereye evet derken İYİ Parti, CHP, HDP, DP, SP, İP hayır oyu kullandı. Libya ile Türkiye’nin denizde münhasır ekonomik bölgeleri ilan edildiğinde Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtlarında Suriye’de ne işiniz var diyenler şimdi Libya’da ne işiniz var diyor. Küçücük Kıbrıs Rum kesimi Doğu Akdeniz’i sahiplenmeye çalışıyor. Türkiye’nin denizde ayağını sokacak yer bırakılmaması için dış güçler uğraşıyor. Bu denizi ve toprakları 500 yıl yönetmiş bir milletin evlatları buna müsaade edemez. Bunu tüm dünyaya gösterdik. BM’nin kabul ettiği meşru Libya hükümeti ile bizim Türkiye olarak bir anlaşmamız var. CHP mantığı malumdur. CHP zihniyeti Sayın Tayyip Erdoğan kimi destekliyorsa karşısında Yunanistan’da olsa destekleriz, Rusya’da olsa destekleriz, Kıbrıs, ESAD, Sisi de olsa desteklerizdir. Ama Türkiye’yi desteklemeyiz. Bu mantıkla hiçbir yere gidemezsiniz. Atatürk’ün kurduğu parti CHP kendinize gelin. Enver Paşa, Mustafa Kemal Paşa, Ali Fethi Okyar v.d 1911’de nereye neden gittiler. Yıllarca yönettiğimiz toprakta bağımsızlığı korumak için gittiler. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında bize silahı Libya verdi. Meşru hükümete ülkemiz destek veriyor.” diye konuştu.
“KAFASI SAMANLA ÇALIŞANLAR FABRİKA NEREDE DİYOR?”
Yerli otomobilin gerçek bir devrim olduğunu söyleyen Özkaya, “Bence 2019’un en öneli olayı yerli otomobilimizdir. Merhum Erbakan’a otomobil devrimini yaptırmayanları bu millet devirmiştir. Kafası samanla çalışanlar yerli otomobilin fabrikası nerede diye soruyorlar. Merak etmeyin yakında gezdiririz. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesi yayınlanınca fabrikayı da gezdiririz. Yerli otomobil gerçek bir devrim, buluş, mükemmel bir harekettir. Her partiden yüzde 90’dan fazla destek var. Dünyanın her yerinde Türkiye’nin çok büyük bir iş yaptığı söyleniyor. Ben twettır üzerinden sipariş verdim. Hatta ikincisini de düşünüyorum. Gittiği yerde elektriği biterse ne olacak diye soruyorlar? Benzin bitince ne yapılıyorsa o yapılacak. Eletrik bitince de fişe takılacak. Her yere şarj istasyonları kurulacak. Halkımızın her kesiminin alacağı bir otomobil olacak. Kamuda da yerli oto zorunlu olacak. İhracatla birlikte Türkiye’ye ekonomik canlılık getirecek. Allah rızası için bir kere de çıkın ‘İyi yaptınız’ diyiniz. Siyasi rekabet uğruna bu kadar güzellik inkâr edilir mi? Allah şifa versin demekle yetiniyorum.” şeklinde konuştu.
“ORGANİZE MANDACILIK BÖLGESİ KURULACAK”
Birinci Yargı Paketinin 1 Ocak tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğini söyleyen Özkaya, Hızlı Trenin hizmete alımıyla Afyonkarahisar’ın dünyaya bağlanacağını, şehir için seçici mantıklı yatırımlara devam edileceğini ifade etti. Her bölge için ayrı yatırım haberlerinin yakında duyulacağını aktaran Özkaya, kurulacak olan Organize Mandacılık Bölgesi ile Afyon Kaymağı ve sütünün yüksek kaliteli standartta Türkiye’ye sunulacağını açıkladı. Tüm yapılanların birlik, beraberlik ile sağlandığına dikkat çeken Özkaya, ne söz verildiyse zamanlama farkıyla da olsa yerine getirildiğini sözlerine ekledi.
“HAYIRSEVER MİSAFİRHANE YAPTIRACAK”
Toplantını son değerlendirmesini Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu yaptı. Yeni Yargı Paketinin önemine değinen Eroğlu, geciken adaletin adalet olmayacağını 2. Yargı Paketinin hazırlandığını kaydetti. Libya’ya asker gönderme tezkeresinin Akdeniz’e sıkışmamak için TBMM’den geçtiğini anlatan Eroğlu, “Libya tezkeresi hayırlı olsun. Yerel seçimlerde en çok Belediye’yi AK Parti’ye veren Afyonkarahisar ve Türkiye’ye teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en ileri teknolojiyle donatılmış Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini Afyonkarahisar’da yaptık. Bu hastaneye ülkemizin dört bir yanından hastalar gelmektedir. Hayırsever Özcan Halaç bu hastanenin yanına otel konforunda bir misafirhane yaptıracak. Üniversite bünyesinde Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi çok modern cihazlarla hizmet vermeye başlamıştır. İlçelerimiz de sağlık yatırımlarından fazlasıyla nasibini almıştır.112 acil ambulans sayısını 16’dan 60’a çıkardık.4 adet kar paletli ambulans kazandırdık.1 adet helikopter ambulans kazandırdık” şeklinde konuştu.
“YOLLAR AFYON KAYMAĞI GİBİ”
Ulaşım alanında son 17 yılda takriben 6 milyar TL’lik yatırım yapıldığını aktaran Eroğlu, “Tüm yollar Roma’ya çıkar sözünü değiştirdik, bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar. Ülkemizde en fazla bölünmüş yol ilimize yapıldı. 54 km olan bölünmüş yol uzunluğunu 571 kilometreye çıkarttık. Afyonkarahisar-İstanbul 10-12 saatten 5 saate, Afyonkarahisar-Ankara 5 saatten 2,5 saate, Afyonkarahisar-İzmir 6 saatten 3 saate inmiştir. Bütün yollarımız Afyon Kaymağı gibi oldu. Şehrimize yaraşır güzel ve modern bir otobüs terminali kazandırdık. Eski otogar ile yenisi arasında dağlar kadar fark var. Ülkemizin 4. Büyük havalimanı olan Zafer Havalimanını
2012 yılında hizmete aldık. Afyonkarahisar’ın Dev Projesi; Hızlı Tren geliyor. Ankara-İzmir arası mevcut demir yolu ile seyahat süresi 14 saat sürmektedir. 624 kilometre uzunluğundaki hızlı tren hattı tamamlandığında bu süre 3,5 saate düşecektir. Afyonkarahisar – Ankara arası 1 saat 15 dakikaya, Afyonkarahisar İzmir arası 2 saat 15 dakikaya inecektir.”dedi.
“YAPILANLAR YETERLİ DEĞİL”
43 baraj ve gölet, toplam 71’i baraj, 48’i gölet olmak üzere 119 baraj ve göletin ile kazandırılacağını açıklayan Eroğlu, “Afyonumuza kazandırmış olacağız. Bu bir rekordur. İnşaatı devam eden barajlardan biri de 105 metre yüksekliğindeki Çay Barajıdır. Baraj inşaatı tamamlanmış olup, bu senenin ilk yarısında su tutmaya başlayacaktır. Afyonkarahisar şehir merkezi ve ilçelerimizin içme suyu problemlerini çözdük. İnşa ettiğimiz isale hatları ve içme suyu arıtma tesisleri ile yerleşim yerlerimize menba kalitesinde içme suyu verdik. Yaptıklarımız Afyonkarahisar’a ve Türkiye’ye yetmez. Daha çok ve daha iyisini yapma gayretindeyiz” dedi.
“7 KALEMDE TURİZM MERKEZİ HEDEFLENİYOR”
Afyonkarahisar’ın 7 kalemde turizmin merkezi olacağını söyleyen Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar’ın coğrafi konumu, iklimi, şanlı tarihi, sahip olduğu yer altı ve yer üstü tabii zenginlikleriyle turizm alanında çok önemli bir potansiyele sahiptir. İlimizi turizmin merkezi haline getirmek için büyük yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu yatırımları yaptıkça Afyonumuz bunun karşılığını alıyor ve almaya devam edecektir. Bu kalemler, termal turizm, sağlık turizmi, kongre turizmi, kış turizmi, tabiat turizmi, spor turizmi ve son olarak tarih ve kültür turizmidir.”
“BABAYİĞİTLERDEN TALEP BEKLİYORUZ”
Toplantı basın mensuplarının sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi. Soru cevap kısmında Eroğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevinden alınan Ahmet Koca’nın 3 ay önce sağlık nedenleriyle görevden ayrılma isteğinin dikkate alındığını söyledi. Eroğlu, Akif Özkaldı’nın Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak görevini sürdürdüğüne dikkat çekti. Eroğlu, olası bir kabine değişikliğinde kendisine yeniden bakanlık görevi verilmesine yönelik Afyonkarahisar kamuoyunun beklentisine yönelik soruya konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirinde olacağı cevabını verdi. Askeri havaalanının sivil uçuşlara açılmasının zaman alacağını, askeri anlaşmaların olduğunu, konuyu takip ettiklerini söyleyen Eroğlu, Zafer Havaalanın kapasitesinin artacağını Gaziantep’ten bu hususta talep olduğunu kaydetti. Eroğlu, “Bizim talebimiz yeni Organize Sanayi Bölgesi kurulup orada bir kısım yedek parçaların ilimizde yapılmasını arzu ediyoruz. Ama Afyonkarahisar’daki babayiğitlerden talep bekliyoruz.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti