• Haberler
  • Genel
  • 'Afyonkarahisar'ın tarihini ve kültürünü tanımıyormuşuz'

'Afyonkarahisar'ın tarihini ve kültürünü tanımıyormuşuz'

Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Belediyeler Birliği işbirliğinde yapılan Mevzuat Değerlendirme Toplantısına katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Birliklerin Yöneticileri Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ettiler Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, Marmara Belediyeler Birliği iştiraklerinden Marmara Belde Yapım Genel Müdürü İsmail Yaşar ve Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve İçişleri Bakanlığı Kontrolörü Sabahattin Esen'in [&hellip]

‘Afyonkarahisar’ın tarihini ve kültürünü tanımıyormuşuz’

Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Belediyeler Birliği işbirliğinde yapılan Mevzuat Değerlendirme Toplantısına katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Birliklerin Yöneticileri Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiler

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, Marmara Belediyeler Birliği iştiraklerinden Marmara Belde Yapım Genel Müdürü İsmail Yaşar ve Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve İçişleri Bakanlığı Kontrolörü Sabahattin Esen’in katıldığı ziyaret sırasında, ziyaretçiler Vali Balkanlıoğlu’na ziyaretin anısına porselen bir vazo hediye ettiler.
Mevlevihane Müzesi tam not aldı
Ziyaretten dolayı onur duyduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen seminerin Afyonkarahisar’da organize edilmesinin sevindirici olduğunu söyleyerek, ziyaretine gelenlerin şahsında Afyonkarahisar’a gelen tüm idarecilere ‘Hoş Geldiğiniz’ diyerek misafirlerine Afyonkarahisar hakkında bilgiler verdi.
Afyonkarahisar’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, Afyonkarahisar’da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, sıcak karşılamalarından ve misafirperverliklerinden dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür etti.
Vali Balkanlıoğlu ziyaretin anısına misafirlerine, Afyon mermerinden yapılmış birer satranç takımı, Afyonkarahisar’ı tanıtan CD, kitap ve broşürlerden hediye etti. Ziyaretin ardından Vali Balkanlıoğlu, misafirlerini Afyonkarahisar, tarihi, kültürel ve manevi miraslarını yerinde göstermek amacıyla Afyonkarahisar Müzesine, Mevlevihane Müzesine, Türbe Camisine, Şehitoğlu Konağına ve Tarihi Ulu Camiye götürerek mekânlar hakkında bizzat kendisi bilgiler verdi. Ziyaretler sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz ve Müze Müdürü Mevlüt Üyümez’de hazır bulundu. Ziyaretçiler, Afyonkarahisar Müzesine ve Mevlevihane Müzesine hayran kaldılar.
Afyon’u tanımıyormuşuz
Yapılan gezilerin ardından bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Belediyeler Birliği üyelerine Afyonkarahisar’da görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, kendilerine Afyonkarahisar tarihi, Kültürel ve Manevi mirasları hakkında bilgiler verildiğini ve mekanları bizzat gezdirdiğini söyledi. Afyonkarahisar’ın bu denli geniş bir manevi kültüre sahip olduğunu bilmediklerini ama şu andan itibaren öğrendiklerini belirten misafirler ise; “Bizler Afyonkarahisar’ı gerçekten tanımıyormuşuz. Sadece geçip gidiyorduk. Konya’dan sonra en zengin manevi kültüre sahip olan bir Afyonkarahisar gördük. Tarihi ve Kültürel zenginliğini gördük. Bizler, Sayın Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun bizlere gösterdiği bu tarihi ve manevi kültürü diğer arkadaşlarımızla paylaşacağız ve mutlaka bu mekanları görmelerini isteyeceğiz. Misafirperverliğinden dolayı Valimize teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme