Afyonkarahisar'ın kalbi demokrasi nöbetinde atıyor

Afyonkarahisar halkı askeri darbe kalkışmasına karşı aralıksız sürdürülen demokrasi nöbetini hassasiyetle tutuyor. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Afyonkarahisarlılar tek ses, tek yürek milli iradeye sahip çıkıyor.'FETÖCÜLERİŞİDDETLE LANETLİYORUM'Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, dün akşam ki demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, alçakça yapılan saldırıya dur denildiğini, bundan sonra da darbecilere geçit verilmeyeceğini söyledi. Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik değerlendirmede [&hellip]

Afyonkarahisar halkı askeri darbe kalkışmasına karşı aralıksız sürdürülen demokrasi nöbetini hassasiyetle tutuyor. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Afyonkarahisarlılar tek ses, tek yürek milli iradeye sahip çıkıyor.
“FETÖCÜLERİ
ŞİDDETLE
 LANETLİYORUM”
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, dün akşam ki demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, alçakça yapılan saldırıya dur denildiğini, bundan sonra da darbecilere geçit verilmeyeceğini söyledi. Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik değerlendirmede; Tabanı ibadette, ortası ticarette, tepesi ihanette olan örgüt yapısının herkesçe çok iyi görüldüğünü savunan Sel; “Terör örgütü FETÖ’cülerin ne olduğunu artık herkes çok iyi gördü. Bundan sonra onların arkasında duran insanları şiddetle lanetliyorum. Hala gözleri kapalı durabiliyorlarsa, hala göremiyorlarsa artık onlara söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Şehitlik kolay bir şey değil. Bizde daha önce keşke bizde şehit olabilsek dedik. Şehitlik peygamberlikten sonra çok üstün bir mertebe. Cenab-ı Hakk Kur’an-ı Kerimde de söylüyor; ‘Onlara ölü demeyiniz, onlar dirilerdir ama siz fark edemezsiz’ diyor. Çok doluyuz heyecanla konuşmakta zorlanıyorum” dedi.
MEYDANLARA GELMEYE DEVAM
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban demokrasi nöbeti programında yaptığı konuşmada, 81 vilayette olduğu gibi Afyonkarahisar’da da Cumhuriyet Meydanını doldurulması ile toprağa, bayrağa en güzel vefanın gösterildiğini belirtti. Tüm katılımcılara ne kadar teşekkür edilse az olacağını söyleyen Çoban; “Burada uzun zaman kalıyoruz. Bizlerde her gün konuşma yapıyoruz. Belki bir fazlalık ya da sıkılganlık olabilir. Ama inşallah bunları aşacağız. Devletimiz, hükümetimiz evlerinize dönebilirsiniz çağrısı yapıncaya kadar da buraya gelmeye devam edeceğiz. Tekrar 15 Temmuz gecesi oynanmak istenen bu oyunu bozan sizlere, Türk halkına, Türk Emniyet Teşkilatına, darbecilere dur diyen TSK mensuplarımıza en güzel şekilde yayın yaparak Türkiye de demokrasiyi savunan medya kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilerimize, irili, ufaklı tüm siyasilerimize ana muhalefetinden vatandaşlarımıza kadar herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
HER MESLEKTEN
OLUMSUZLAR ÇIKABİLİR
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videosunun izlenmesinin ardından söz aldı. Erdoğan gibi bir söz üstadının ardından konuşmanın zor olduğunu bildiğini belirten Yıldırım şöyle konuştu: “Hem hitabet konusunda hem de muhteviyat konusunda gayet dolu, gayet tatmin edici bir şekilde konuşan birinin ardından konuşmak oldukça zor. Ama bende değerli insanlarımız bu meydana gelip sabaha kadar kaldıkları için bir şeyler söylemek istiyorum. Bir demokrasi nöbetinde yine birlikteyiz. Hepinizden Allah razı olsun. Her gün bir şey öğreniyoruz. Bugünde öğrendiğimiz bir şey var. Televizyonlardan hepiniz izlediğiniz bir takım meslek mensupları bu soruşturmalar neticesinde açığa alınarak inceleniyor. Sakın ha sizler bu olumsuz örnekleri görerek bütün meslek mensuplarını aynı şekildedir diye değerlendirmeyin.  Bir takım askerler darbe yapma heveslisi iken onları engelleyenler de yine başka askerlerdi. Bir takım emniyet mensupları bu darbeye destek vermeye kalkerken bu darbeyi engellemeye çalışanlar yine emniyet mensuplarıydı. Bir takım mülki idare amirleri ya da hâkim, savcı sınıfından kimseler eğer bunlara destek veriyorsa onları yakalayıp adalete teslim eden, adil şekilde yargılanmalarını temin eden de yine bu meslek mensuplarıydı. Onun içindir ki her mesleğin içerisinden bir takım olumsuz insanlar çıkabilir”
GEREKLİ CEZAYA ÇARPTIRILACAKLAR
“Biz bu olumsuzlara bakarak bütün meslekleri o mesleğin tüm meslektaşlarını kötüleyemeyiz, onlara olumsuz gözle bakamayız. Olumsuzlara olumsuzdur, kötüdür deriz” diyen Vali Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Mesleklerinde olumlu olanlara da bunlar bizim baş tacımızdır deriz. Bizim her zaman askere de, polise de, savcıya da, hâkime de, kaymakama da, valiye de, siyasetçiye de, öğretmene de, doktora da, mühendise de hepsine de ihtiyacımız var. Bunlar netice itibariyle bu vatanın, bu milletin hizmeti için koşturan insanlar. Ama olumsuzlar işte onlar kendi cezalarını bulacaklar. Bu vatanın, bu vatandaşın özgürlüğüne, hukukun üstünlüğünü yerle bir edip, milli iradeyi ortadan kaldırmaya çalışanlar da işte insanlarımızın meydanlarda toplanarak milli iradeye sahip çıkanlar tarafından alt edilip, gereken cezaya çarptırılacaklardır.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme