• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar’ın ilk kafilesi 5 Kasım’da dönecek

Afyonkarahisar’ın ilk kafilesi 5 Kasım’da dönecek

İl Müftüsü Mustafa Kaya, bu yıl Afyonkarahisar’dan bin 359 kişinin kutsal hac yolcuğunu gerçekleştirdiğini ilk hac kafilesinin 5 Kasım Pazartesi günü yurda döneceğini bildirdi AMAÇ HACCI EN GÜZEL ŞEKİLDE YAPABİLMEKHac ibadetinin evrensel boyutları olan bir ibadet olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Mustafa Kaya, Türkiye ve diğer İslam ülkelerinden pek çok kişinin bu yılki verilere göre 4 [&hellip]

Afyonkarahisar'ın ilk kafilesi 5 Kasım'da dönecek

İl Müftüsü Mustafa Kaya, bu yıl Afyonkarahisar’dan bin 359 kişinin kutsal hac yolcuğunu gerçekleştirdiğini ilk hac kafilesinin 5 Kasım Pazartesi günü yurda döneceğini bildirdi

AMAÇ HACCI EN GÜZEL
ŞEKİLDE YAPABİLMEK
Hac ibadetinin evrensel boyutları olan bir ibadet olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Mustafa Kaya, Türkiye ve diğer İslam ülkelerinden pek çok kişinin bu yılki verilere göre 4 milyon civarında Müslüman kitlenin Suudi Arabistan’da hac görevini ifa ettiğini kaydetti. Ülke dışında ifa edilen hac ibadetinin şartları ve zorluklarının farklı olduğuna işaret eden Kaya; “Hac insanların ömründe bir defa farz olan bir ibadettir. Bu ibadeti en güzel şekilde yapmak, kitaplardaki kurallara uygun tarzda yerine getirilmesini sağlamak Diyanet görevlileri olarak bizlerin amacıdır. İnsanlarımızı oralara turistik bir gezi için götürmüyoruz. İbadet en güzel şekilde nasıl yerine getirilir o kuralları bilen insanların rehberliğinde bay ve bayan pekçok din görevlilerimizde insanlarımıza yardımcı olmak için rehber olarak gönderiliyor. Her sene olduğu gibi bu senede bu organizasyon güzel bir şekilde cereyan ediyor” dedi.
İLK KAFİLE 5 KASIMDA DÖNECEK
Edindikleri bilgilere göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen hac hizmetlerinin en güzel şekilde icra edildiğini, bununda kendilerini son derece memnun ettiğini anlatan İl Müftüsü Mustafa Kaya, yurt genelinden toplam 74 bin Türk vatandaşının hacı olduğunu kaydetti. Afyonkarahisar genelinden 1359 kişinin kutsal topraklarda hac görevini yerine getirdiğini bildiren Kaya; “İlimizden hacca giden toplam 1359 kişiden 856’sı Müftülüklerimizin organizesi ile gitti. Geriye kalan 503 kişi ise A grubu seyahat acenteleri ile hacca gittiler. Bunun oranlaması yüzde 60 Diyanet İşleri Başkanlığı, yüzde 40 A grubu seyahat acenteleri şeklindedir. Hacılarımız farklı tarihlerde farklı kafilelerle gittiler. İlk kafilemiz 18 Eylül tarihinde hareket etti. 167 kişi olarak giden ilk hac kafilemiz 5 Kasım Pazartesi tarihinde dönecek. İkinci kafilemiz 163 kişiden oluşurken bu kafilemiz 27 Eylül’de ilimizden ayrılmışlar. İnşallah 6 Kasım Salı günü dönüş yapacaklar.” diye konuştu.
ÖNEMLİ OLAN AZİMLE KORUMAK
Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, hacca gitmenin her Müslüman’a ömründe bir defa farz olduğunu tekrarlayarak hacdan dönenlerin ömür boyu hacı oldukları bilinci ile yaşamaları zorunluluğuna temas etti. İslan dini kurallarının tüm Müslümanlar için geçerli olduğunu vurgulayan Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Dinimizin kuralları namaz kılan için ne derece hassas ise hacdan gelen kişi içinde aynı derecede hassastır. Müslümanlar için konulan farzlar, haramlar hacılar içinde aynıdır. Hacıdan görülen hatalar kimi zaman büyütülebiliyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bir hadisi şerifinde, ‘Mebrur bir hac yapan anasından doğduğu gün gibi tertemiz olur.’ buyurmuşlardır. Bir daha hacca gitme imkanı olup olmayacağından hacca giden insanlarımızın daha dikkatli hareket etmeleri önemlidir. Beytullah’a yüz süren ve örnek bir mümin ve mümine olunduğunun hatırdan çıkarılmaması son derece önemlidir. Tavsiyemiz hepimizin örnek bir hacı ve insan olarak yaşama azminde olmamızdır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme