• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar'ın her noktasına hizmet götürdük

Afyonkarahisar'ın her noktasına hizmet götürdük

Karahisar TV’nin ev sahipliğinde Kocatepe, Odak, Türkeli ve Anahaber Gazetelerinde ortak yayınlanan Seçime Doğru Programının konuğu AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat İbrahim Yurdunuseven oldu. Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi sordu Milletvekili Yurdunuseven açık yüreklilikle cevap verdi. Milletvekili Yurdunuseven AK Parti iktidarında İlimizin her [&hellip]

Karahisar TV’nin ev sahipliğinde Kocatepe, Odak, Türkeli ve Anahaber Gazetelerinde ortak yayınlanan Seçime Doğru Programının konuğu AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat İbrahim Yurdunuseven oldu. Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi sordu Milletvekili Yurdunuseven açık yüreklilikle cevap verdi. Milletvekili Yurdunuseven AK Parti iktidarında İlimizin her noktasına en güzel hizmeti götürdüklerini söyledi

Haber

Haber

Kocatepe, Türkeli, Odak ve Anahaber Gazetelerinde aynı anda yayınlanan Seçime Doğru röportajlarının konuğu olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını Gazeteciler Sezer Küçükkurt, Mehmet Emin Güzbey, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi’ye anlattı. Kendisinin memleket sevdalısı olduğunu dile getiren ve saçlarının ağardığını söyleyen Yurdunuseven, “Memleket sevdası Afyon sevdası Türkiye sevdası bizim saçlarımızı ağartmış. Sizde biliyorsunuz benimde geçen elime bir tane resim geçti saçlarımı simsiyahmış. Siyaset demeyelim de memleket sevdası diyelim memleket sevdası bizi saçımızı ağartmış”

TEMSİLİ BİR TEMEL ATTIK

Afyonkarahisar Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan AFRAY projesinin temel atma programı sonrasında yaşananları değerlendiren Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “O gün 3 tane büyük temel attık. Bir tanesi üniversitemizde Afyon’un markası olan Afyon’un kaymağının ana kaynağı mandacılık Model Manda Tesislerinin temelini attık. Daha sonra Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek bir taahhüdü vardı. Biliyorsunuz 2019 seçiminde ‘Teleferik yaptıracağız’ dedi. O zaman da dalga geçmişlerdi hatırlarsanız. Geçen sene biz Haziran ayı içerisinde yer teslimi yaptık. Bu arada şirket boş durmadı gerekli malzemenin tedarikini sağladı. Hatta o gün teleferiğin kendisini getirdik orada çekimlerde yapıldı. Bu arada şirket boş durmadı çalıştı. Süreç Kültür ve Tabiat Varlıklarından dolayı Koruma Kurulundan dolayı uzadı. Kalenin üstünde bir yapı bulundu teleferiğin ayaklarının konacağı bir yer bulundu yerleşim alanı bulundu kurul geldi çalıştı. Sıkıntı çözüldü. Teleferik Projesinin temelini attıktan AFRAY’da bir temel atma töreni gerçekleştirdik. AFRAY’da Belediye Başkanımızın taahhüdüydü. Biz bunu 3-4 yıldır kovalıyorduk. 2022’nin sonlarına doğru sayın bakanımız dedi ki bunu biliyorsunuz İzmir Ankara hızlı treni de bir süre sekteye uğradı. Dünya Bankasından alınan krediyle yeniden faaliyete geçirilmeye başladı. Bakanımız bize, ‘Bunu da biz yapalım bakanlık olarak’ dedi. Çalışmalar başladı projeleri yine biz yakından ilgileniyoruz Sayın Belediye Başkanımız da sık sık takip ediyor. Ocak ayı sonuna doğru netleştirdik. Bakanımız dedi ki ‘Hatta biz bunun temelini biran önce atalım. Söz verdik seçimde yaklaşıyor temel atma töreni yapalım’ Şubat başında yapalım diye karar verdik ama 6 Şubat’ta maalesef Türkiye büyük bir deprem yaşadı. Ciğerimiz yandı tabi direk Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bütün bakanlar bölgeye sevk edildi. Orada şunu yaptık onu da söyleyelim temsili bir temel atma töreni yaptık. Biz orada 3 kat ya da 5 kat yukarıya bir bina yapmıyoruz ki orayı kazalım hafriyat yapalım içine demirler döşeyelim. Yer üstündeki gidecek bir ray sistemi yerin üstüne gidecek yani atacağınız temel tabi yer üstünde olacak. AFRAY Projesinin sözleşmesinin yapılmadığına dair sorulan iddialara cevap veren Milletvekili Yurdunuseven “Sözleşme bitti hepsi bitti. Sadece sözleşmede teslim tarihi bir buçuk yıl civarında. 27 Ağustos 2024 Afyonkarahisar’ın kurtuluş gününde ilk yolcumuzu taşıyacağız” dedi.

Yüzleri kızaracak mı onu merak ediyorum

AFRAY için temsili bir tören yapıldığını dile getiren Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Orada ilk gün temsili bir tören yapıldı. Ertesi gün ERG şirketinin Genel Müdürü hem de diğer çalışanlar o yağmurlu havanın altında tekrar bir açıklama yaptığımızda gördü tüm arkadaşlar. Konteyner konulmuş iki tane greyder ve vinç orada çalışmaya başlamıştı. Temel attığımız yer Üniversitenin içi son durak dediğimiz yerde çalışma başladı niye peki orda kenarda yaptık caddeyi engellememek orada bir akış var. En uygun olanı oydu yani o dip son durak dediğimizde çok dar bir alan en geniş rahat oturulabilecek ekranlara konulabilecek rahat alan o giriş kısmıydı. Trafiği de aksatmak istemiyorduk. Temel attık inşallah şunu söyleyeceğim ama özellikle her yerde söylüyorum hem teleferik için hem AFRAY için. Bu muhalefetten kirli siyaset yapan bu basit siyasete alet edenler o gün teleferiğe de AFRAY’a da bindiklerinde yüzleri kızaracak mı çok merak ediyorum. Şunu da özellikle söyleyeyim. Siz de gazetecisiniz kusura bakmayın yani bu çok basit bir gazetecilik atlatma haber demeyelim bu atlatma haber falan değil  basit bir gazetecilik oyunu asparagas da diyebiliriz”

TOGG’U DA ELEŞTİRDİLER AMA BİZ YAPTIK

Milletvekili Yurdunuseven, “TOGG’da da buna benzer bir olay yaşadık.  Ne dediler Kemal Kılıçdaroğlu çıktı ‘Hani fabrika, nerede fabrika’ dedi. Fabrikaya gösterdik bantları gösterdik işte bak çalışıyoruz yapıyoruz dedik ‘İnanmıyorum’ dedi en son TOOG’u çıkardık getirdik milletin önünde izah ettik. Bu seferde , “İthal eder birleştirip gemilerle getirdiniz burada gösteriyorsunuz’ dedi. Başka nerede yaşadık biliyorsun deprem sonrasında Hatay’ın Defne İlçesinde Devlet Hastanesinde bir temel atma töreni yaptık 40 günde bütün çelik konstrüksiyonları dikilmiş ara bölmelere girmiş içerisinde 12 tane ameliyathanesi olan acil diğer bölümlerden bir Devlet Hastanesi yapıyoruz. Daha önce dönemlerde ki isimde anmak istemiyorum hepsi rahmeti rahmana kavuştular. 5 yıl sonra gelip te temel atılan dönemleri de biliyoruz o dönemleri de yaşadık. 5 yıl sonra gelinirdi seçim dönemi bir temel daha atılırdı öyle gider bırakırlardı” dedi.

6-0 OLSUN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ GETİRECEĞİM

Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in “Peki niye Afyon’da bölge müdürlüğü yok. Zamanında ki birçok şeyi AK Parti iktidarında gördük. 21 yılda niye biz bir bölge müdürlüğü kazanamadık Meteoroloji haricinde” sorusuna cevap veren Yurdunuseven, “Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz var. 6-0 yapın buradan hemşerilerimize söyleyelim 6-0 olsun Bölge Müdürlüğü getireceğim 1 tane hangisini diyorlarsa. Biz orada işin esprisi gereği bu demek değil ki getirmeyeceğiz anlamına gelir hayır biz uğraşırız. 6-0 yanlış anlaşılmasın pazarlık anlamında değil tabi ki.Ben İl Başkanı olduğumdan itibaren de her konuşmalarımızda söyledim. Bölgelerimizi getirmemiz lazım diye ama olmuyor bazı şeyleri aşamıyorsunuz çok uğraştık. Bakan bey size net cevabını verir ama biz buna rağmen sayın bakanımız döneminde Meteoroloji Bölge Müdürlüğü buraya açıldı Milli Parklar Bölge Müdürlüğü burada yani bölge müdürlüklerini de kazandırdık” dedi.

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yeniden bakan olması durumu sorulan Milletvekili Yurdunuseven, “Onu bilemeyiz onu Cumhurbaşkanımız bilir. Yeni dönemde de abimiz bakanımız yine biz gördüğümüz yerde sayın bakanımız deriz Veysel beyde bilir. Bakanımız bizim için inşallah sizin de dua niyetine olsun Sayın Cumhurbaşkanımız inşallah takdir ederse niye olmasın?” dedi.

KIZILAY’IN ÇADIR SATMASI YANLIŞ

Kızılay ile ilgili de samimi açıklamalarda bulunan Milletvekili Yurdunuseven, “Kızılay daha yakın zamana kadar bir hayır kurumu. Hala hayır kurumu ama gelirlerinin artırılması için bazı şirketler kurulmuş. Bir tanesi de Gıda A.Ş. Çadır satmak demeyelim şöyle düşünün orada çadırı satılması yanlış onu söyleyeyim yani çadır satılması anlamında yanlış hele böyle bir dönemde kesinlikle yanlış. Haluk Levent’e satılıyor. Şimdi bu yanlış birşey ben fikrimi söyleyeyim bu benim tamamen şahsı fikrim. Depremde ne olursa olsun vermek lazım. Kim olursa olsun vermek lazım sen ben şu bu ayrımcılık kesinlikle yanlış bir şey” dedi. Gazeteci-Yazar Sezer Küçükkurt’un, “Kızılay’ın Afyon’da büyük yatırımları var fabrikası var ama istihdam artmıyor yatırım artmıyor gündeme gelmiyor” sorusuna cevap veren Yurdunuseven, “Biz gündemi daha önce görüştük Kerem beyle bakan bey ben Ali bey ile gittiğimizde ikinci üretim kuracağız hatta orada Kerem bey bize şunuda söyledi ‘Şişe cam fabrikası da kuracağız orada’ Kendi şişesini kendi üretecek ama son dönemde sıkıntı yaşandı. O yüzden biraz üretimi durdurdular şuan da bunu iktidarla bağlantılamamak lazım”

İLK MİTİNGİMİZİ AFYON’DA YAPTIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyon mitingini değerlendiren Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Sayın Cumhurbaşkanımız Afyon’a gerçekten ayrı bir önem veriyor. Yani hem AK Parti’nin kuruluş aşamasında ilk adımın atıldığı nokta Afyonkarahisar her konuşmasında söylüyor, ‘Biz Afyon’dan yola çıkmıştık’ diye. Yine bu dönemde seçim startını Afyonkarahisar’daki mitingle başladı. O gün yağmur vardı gerçekten hatta espri de yaptık, ‘Hep beraber ıslandık bu yolda’ diye. O bizim meşhur şarkımızı hakikaten ıslandık beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın olduğu günler vatandaşlarımızla buradan çok teşekkür ederim o yağmura rağmen hiçbiri sahayı terk etmedi. Büyük bir coşkuyla karşıladılar son dönemlerin en kalabalık mitingiydi. Afyon’da AK Partinin alanı biraz daha geriden başlattık diğer partilere baktığımız zaman Kemal Kılıçdaroğlu bizden sonra İYİ Parti en az katılım sağlanan mitingdi bana göre” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Gazeteci-Yazar Ertuğrul Sevim’in, “Cumhur ittifakı olarak Afyon’da nasılsınız beraber hareket ediyor musunuz? Sorusuna cevap veren Yurdunuseven, “Cumhurbaşkanlığı seçimi alanında beraber hareket ediyoruz.  Hem Milliyetçi Hareket Partisi adaylarımız hem biz gittiğimiz yerlerde Cumhur ittifakımızın adayı diye özellikle belirtiyoruz. Ama tabi siyasi milletvekili seçimler yani siyasi partiler olarak ayrı çalışma şeklimiz var Biz kendi çalışmamızı yapıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi kendi çalışması yapıyor Yeniden Refah kendi çalışmasını yapıyor Büyük Birlik Partisi kendi çalışmasını yapıyor. Herkes kendisi için şu anda çalışıyor milletvekilliği anlamında ama Cumhurbaşkanlığı ekseninde sayın Cumhurbaşkanımıza oy istiyoruz.  Ben burada iddialı olarak konuşuyorum sizlerde buna katılacaksınız.  Şu anda sahada 6’da 6 çalışan tek kişi biziz aynı gün 6’da 6 çalışıyoruz. Yani bütün adaylarımız mutlaka bir ilçede bir programda bir katılmada bir STK toplantısında” dedi. Askeri Havaalanı ile ilgili de konuşan Milletvekili Yurdunuseven, “Seçimden sonra bir şey yaptık hatırlarsanız. 27 Ağustos 2019’du yanlış hatırlamıyorsam ya da 2020 idi. Sayın Milli Savunma Bakanımız Hulusi bey 4 Kuvvet Komutanımız geldiler. Garnizon Komutanlığı’nda oturduk bakan Bey dedi ki, ‘Sayın Bakanım müsaade edin biz buraya açalım” dedik. Kuvvet Komutanına sordu. Hava Kuvvetleri Komutanı, ‘Efendim bir sıkıntı yok açabiliriz’ dedi. Biz televizyonda zaten söyledik Evet çıktık söyledik. Seçimden sonra da söyledik bunu seçimden sonra uğraştık ve sözünü de aldık.  Burası biliyorsunuz NATO’nun kullandığı alternatif bir alan. Konya’nın alternatifi. Çiğli’nin hava sahasının alternatif sahası burası” dedi.

KARNEMİZ CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖNÜNDE

Yeniden Milletvekili adayı yapılmasını değerlendiren Yurdunuseven, “Şimdi şöyle tabi bizim 5 yıllık karnemiz var Cumhurbaşkanımızın önünde. Şunu da söylerim Cumhurbaşkanımız böyle her konuda her şeyin mutlaka not alır. Zok iyi bilgilendirme kaynakları var Biz 5 senelik karnemizi önüne koydu bizi takdir etti sağ olsun. Bbakan bey 3 döneme takıldı yoksa bakan bey bizim dediğimiz gibi bakanımız” dedi.  Güzbey’in, “Ali Bey’in karnesi sizinkinden biraz daha yıldızlıymış” sorusuna cevap veren Yurdunuseven, “Dönem o daha fazla yaptığı için biraz karne sayfa sayısı fazla. Benimki 4,5 yıl onun ki 8 yıl biz adaylarımızı açıkladık sayın genel merkezimizde gittik söyledik. 48 tane adayımız vardı onlarla biliyorsunuz biz temayüle girmiyoruz karnemiz önlerinde bizim diğer 42 arkadaş temayüle katıldılar oradan bir sonuç çıktı bu sonuç temayül sonuçları anketler. Bir de birebire biliyorsunuz hem telefonu hem birebir isim olarak soruyorlar”

KATKISI OLAN HERKESLE ÇALIŞIRIZ

Ertuğrul Sevim: Sayın Mahmut Koçak adaylık açıklanmadan önce partisinden istifa etti AK Partiye katıldığını açıkladı adaylık açıklandıktan sonra da AK Partiye geldi partideki çalışmalara katılıyor Mahmut Koçak’ın 2. sıra Hatta olacak diye de bilgiler geldi” sorusuna cevap veren Yurdunuseven, “Onu da söylerim şimdi bazı gazeteler kendilerine göre aday toto yapmaya başladılar biliyorsunuz. Sezer beyin söylediği gibi bizler yoktuk ona neye göre söylediler işte her dönem AK Partide %50 ile %60 değişim olur kendilerine göre herkesin fikrine saygı duyarız. Bir dönem AK Parti milletvekilliği yapmış gerçekten çevresi olan oy katkısı olan bir vekildir Mahmut Bey katkısı olan herkesle çalışırız. Benim rengim bu ben AK Parti’yi Cumhurbaşkanı destekliyorum diyorsa o bu sahaya girmiştir” dedi. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler ile ilgili iddialı konuşan Yurdunuseven, “2018 de 255 bin oy almışız. 60 bin MHP almış. Yani Cumhur İttifakı diğerlerini de sayarsak yaklaşık 300 bine yakın bir oy almış. Bizim hedefimiz 300 bini geçmek AK Parti olarak MHP de olsa cumhur ittifakının en az 350 bini geçeceğini düşünüyorum cumhur ittifakı olarak bizim hedefimiz 6-0 çıkarmak. Meclisin zayıf olduğu ortamda cumhur ittifakının çoğunluğu sağlanamadığı bir mecliste hiçbir şekilde cumhurbaşkanı çalışamaz. Dolayısıyla AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi olsun Cumhur ittifakının orada çoğunluğu sağlayan bir sayıda olması lazım” dedi.

Bakmadan Geçme