• Haberler
  • Gündem
  • Afyonkarahisar'ın halk kültürü araştırılıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın halk kültürü araştırılıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçen yıl yaptıkları girişimlerle bu yıl Afyonkarahisar'da halk kültürü alanında planlama yaptıklarını belirterek, '6-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirmekte olduğumuz halk kültürü alan araştırmasını ilimizden değerli araştırmacılarla Cuma günü planlama yapıp ekibimizle çalışmalara başladık. Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret ve bilgilendirme ile başladığımız [&hellip]

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçen yıl yaptıkları girişimlerle bu yıl Afyonkarahisar’da halk kültürü alanında planlama yaptıklarını belirterek, “6-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirmekte olduğumuz halk kültürü alan araştırmasını ilimizden değerli araştırmacılarla Cuma günü planlama yapıp ekibimizle çalışmalara başladık. Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret ve bilgilendirme ile başladığımız alan taraması; Geleneksel Tiyatro Seyirlik Oyunlar, Halk Edebiyatı, Halk Mutfağı, Mimari ve El Sanatları ile Milli Mücadele vb. gibi alanlarda gerçekleştirilecektir.” dedi.
HALK KÜLTÜRÜ
SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK
Elde edilen verilerin Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi ve Belge Merkezinin kaydına gireceğini kaydeden Tanır, “Bakanlığımızdan 6 kişilik folklor araştırmacıları ile gerçekleştirmekte olduğumuz alan taraması ile elde ettiğimiz verilerle Bakanlığımız Bilgi ve Belge Merkezinin kaydına girecektir. Böylece ülke genelinde bilimsel ve araştırmaların faydalanma fırsatı oluşacaktır. Halk kültürü ‘Alan Araştırması’ sonrasında daha önceki çalışmaları ve ilimizdeki araştırmaların da sunulacağı 2019 yılının ortaların da ‘Ulusal Halk Kültürü Sempozyumu’ yapmayı planlıyoruz. Ayrıca gerçekleşecek sempozyumun bildirilerini kitaplaştırarak halkımızın ve ülkemizin istifadesine sunmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme