Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar’ın hafızası”nı anıyoruz – Kocatepe Gazetesi

Gazeteniz Kocatepe’yi 30 Ağustos
“Afyonkarahisar’ın hafızası”nı anıyoruz

Gazeteniz Kocatepe’yi 30 Ağustos 1965’de kardeşi merhum Şükrü Küçükkurt ve ailesi ile birlikte yayımlamaya başlayan, Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden, ilim, fikir ve cemiyet adamı merhum İbrahim Küçükkurt ebediyete uğurlanışının 4’üncü yıldönümü olan bugün yeniden yâd ediliyor.
30 Aralık 2011 günü kontrol için gittiği hastanede geçirdiği kalp krizi sonrasında yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitiren merhum İbrahim Küçükkurt’un vefatı tüm Afyonkarahisar’da büyük üzüntü yaşatmıştı. Vefatı üzerine “Afyonkarahisar hafızasını kaybetti” yorumları yapılan İbrahim Küçükkurt, Kocatepe Gazetesi’nin yayınlanmasının yanı sıra Afyonkarahisar eğitim, sosyal ve kültürel alanlarında da bir çok çalışmaya ve başarıya imza atmıştı. Başta Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kuruluşu olmak üzere bir çok hizmette aktif ve gönüllü olarak rol alan merhum İbrahim Küçükkurt için ailesinin isteği nedeniyle anma töreni düzenlenmiyor.
İBRAHİM KÜÇÜKKURT KİMDİR?
26 Eylül 1934 yılında Afyonkarahisar’ın köklü Hacıkavaslar sülalesinin bir ferdi olarak, Merkez Çavuşoğlu Mahallesi’nde dünyaya geldi. İlkokulu 4. sınıfa kadar Namık Kemal İlkokulu’nda, 5.sınıfı Cumhuriyet İlkokulu’nda okudu. Ortaokul eğitimine 1946 yılında Afyon Lisesi’nde başladı. 1951 yılında Eskişehir Ticaret Lisesi’ne girdi ve başarılı bir öğrenci olarak 1955 senesinde eğitimini tamamladı. Eskişehir’de arkadaşlarıyla birlikte “Erek” isimli bir edebiyat dergisi çıkardı. Liseden sonra eğitimine İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu’nda devam etti. Eğitimine devam ederken öğretmenlerinin referansıyla “Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu Talebe Yardım ve Neşriyat Bürosu’na muhasebeci olarak atandı. 1959 yılında Yüksek İktisat ve Ticaret Okullarının İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi olması için öğrenci olmasına rağmen büyük gayret sarf etti. 1960 Şubatı’nda yüksek eğitimini tamamladı.
1960 yılının Mart ayında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde İktisat Asistanı olarak göreve başladı. 1961 yılında Neriman Turhan ile evlendi. 30 Ağustos 1965 tarihinde, ailesiyle birlikte Afyonkarahisar’da “Kocatepe Gazetesi’ni kurarak yayın hayatına başladı. 1968-1970 yılları arasında İstanbul’da askerlik görevini yerine getirdi. 15 Temmuz 1974’de Afyon’u ziyaret eden dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e bir dilekçe vererek, 1974’de Afyon’da; Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne bağlı Afyon Maliye Muhasebe Yüksekokulu’nun açılmasına öncülük etti. 20 Temmuz 1974’te başlayan Kıbrıs Barış Harekâtını Anadolu Basınından savaş muhabiri olarak izleyen tek gazeteci oldu. Hisar Bankası Yönetim Kurulu üyesi olarak Afyon Eşrefpaşa Mahallesi’nde 21 Kasım 1981 yılında açılan Hisarbank 100.Yıl İlköğretim Okulu’nun yaptırılmasına öncü oldu.
Afyon’da üniversite kurulması için çabalarını devam ettirerek 1992 yılında, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin adının kanuna geçmesine gayret sarf etti. Üniversite’den “Çocuğum” diye bahseden İbrahim Küçükkurt’un, üniversiteye desteği her zaman devam etti. 1950 yılından itibaren topladığı ve üzerinde çalıştığı zengin kütüphanesini Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne armağan etti. Afyon Kocatepe Üniversitesi; Türkiye’de İktisadi ve Ticari İlimler Akademilerinin ve Afyon’da yükseköğretimin kurulmasında, gelişmesinde öğrenciliğinden itibaren çok yoğun mesai harcayarak katkıda bulunmasından dolayı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosunun 21.06.2004 tarihinde yapılan toplantısında oy birliği ile alınan kararla “Fahri Doktora” unvanı ile onurlandırıldı.
Eşi ile birlikte eğitime verdiği desteği ve önemi, “Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu “ yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladığı arsa ile bir kez daha gösterdi. Hayatını Afyon’un gelişmesine, eğitime, çalışmaya, iyiliğe vakfeden; çocukları çok seven, lise ve üniversite öğrencilerine sayısız burs veren, hayırsever insan İbrahim Küçükkurt, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeni ile 30 Aralık 2011’de aramızdan ayrıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti