• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar'ın hafızası bu kitapta – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın hafızası bu kitapta – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Bir Zamanlar Afyonkarahisar isimli albüm kitabı yayınlandı. Kitapta 700 tarihi fotoğraf yer alıyor Afyonkarahisar Belediyesi, büyük ilgi gören ve çok kısa sürede tükenen “Fotoğraflarla Dünden Bugüne Afyonkarahisar” albümünün ardından, Afyonkarahisar tarih ve kültür envanterine yeni bir eser daha kazandırdı. “Bir Zamanlar Afyonkarahisar” adı altında albüm formatında yayınlanan kitap, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Araştırmacı [&hellip]

Afyonkarahisar’ın hafızası bu kitapta

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Bir Zamanlar Afyonkarahisar isimli albüm kitabı yayınlandı. Kitapta 700 tarihi fotoğraf yer alıyor

Afyonkarahisar Belediyesi, büyük ilgi gören ve çok kısa sürede tükenen “Fotoğraflarla Dünden Bugüne Afyonkarahisar” albümünün ardından, Afyonkarahisar tarih ve kültür envanterine yeni bir eser daha kazandırdı. “Bir Zamanlar Afyonkarahisar” adı altında albüm formatında yayınlanan kitap, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Araştırmacı Yazar Hasan Özpunar, merhum İbrahim Küçükkurt, Ahmet Altıntaş, Ahmet İlaslı ve Yusuf İlgar’ın katkılarıyla hazırlanarak Afyonkarahisar halkının beğenisine sunuldu.
“Fotoğraflarla Dünden Bugüne Afyonkarahisar” kitabından farklı olarak, sadece geçmiş yıllarda çekişmiş fotoğrafların ve özet bilgilerin yer aldığı kitapta, 1880’li yıllar ile 1970’li yıllar aralığında çekilmiş 700 civarında fotoğraf yer aldı. Kitapta ayrıca, 2. Abdülhamit Han’ın fotoğraf koleksiyonlarında yer alan Afyonkarahisar’a dair 20 farklı fotoğraf ilk kez yayınlandı. Çekildiği döneme ait kapsamlı bilgiler, gazete haberleri ve reklamlarla zenginleştirilen fotoğraflar, Afyonkara-hisar’ın geçmiş tarihine ışık tutacak.
YOĞUN EMEK SARF EDİLDİ
Kitabın sunuş kısmında, Afyonkarahisar’ın geçmişten günümüze zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ancak yıllardır bu mirası gelecek nesillere aktaracak görsel yönü ağır basan bir kitap eksikliğinin yaşandığına dikkat çekti. Araştırmacı Yazar Hasan Özpunar ise “Eski Fotoğraflar” başlıklı sunuş yazısında şu kitapla ilgili görüşlerini şu şekilde aktardı: “Onların bir kısmına Afyonkarahisar’dan çok uzakta sahaflarda rastladım. Hani şu büyükşehirlerde eskiye dair kitap, belge, fotoğraf ne varsa satılan dükkânlarda. Kimini vitrinde, kimini çekmecelerde yeni sahiplerini beklerken buldum. Hepsi bir parça bizimdi, öyle ya memleketimden bir kareydi. Benim hatırladığım zamanlar olmasa da büyüklerimizin yaşadığı zamanlara aittiler. Öyleyse onlara sahip olunmalıydı. Bu düşünce ile ulaşabildiğimi, bulabildiğimi aldım.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme