• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar'ın Cemrelerine afet mücadelesinde tam not

Afyonkarahisar'ın Cemrelerine afet mücadelesinde tam not

AK Parti'nin çevre gönüllüsü gençlerinden oluşan Cemre'ler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'la Akarçay'da biraraya geldi. Afyonkarahisar cemrelerinin orman yangınlarıyla mücadele de büyük gayret gösterdiği bu yönde takdir edildikleri açıklandı   Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan dün sabah [&hellip]

AK Parti’nin çevre gönüllüsü gençlerinden oluşan Cemre’ler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili
Çiğdem Karaaslan’la Akarçay’da biraraya geldi. Afyonkarahisar cemrelerinin orman yangınlarıyla mücadele de büyük gayret gösterdiği bu yönde takdir edildikleri açıklandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan dün sabah Akarçay’da gerçekleştirilen Gençlik Buluşmasına katıldı. AK Parti Gençlik Kollarının “çevreci ekibi” Cemrelerle birlikte Akarçay’da bir süre yürüyen Çiğdem Karaaslan’a; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve gençler eşlik etti.
AKARÇAY’IN
TEMİZLENMESİ GÜNDEMDE
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, yangın ve sel afetlerinde Cemrelerin sözkonusu bölgelerde gösterdiği gayret ve fedakârlıklardan sonra biraraya gelmenin ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti genel merkezi tarafından başlatılan Cemre hareketinin hayırlara vesile olmasını diledi. Zeybek, “Belediye olarak her zaman İl Başkanımızın ve teşkilatımızın emrinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yapılan her türlü faaliyet ve çalışmada yanlarındayız. Akarçayımız 2013 yılında tamamlandı. Geçen yıl Türkiye Kano Fedarasyonu Başkanı ilimize geldiğinde Akarçay’da bir yarışma düzenleyebileceklerini söylemişti. İnşallah Akarçay’da kano yarışları düzenlenecek. Zaman zaman temizlik gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımızla yaptığımız görüşmede onlardan destek alarak Akarçay’ı temizleyeceğiz. Sonrasında halk kullanımına açmayı hedefliyoruz.” dedi.

“YANGINLA MÜCADELEDE AFYON CEMRELERİ FARKLARINI GÖSTERDİ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, termalin, mermerin, lezzetin başkenti, Cumhuriyetimizin temellerinin atılıp, AK Parti’nin kurulduğu Afyonkarahisar’da partisinin üst düzey yöneticileriyle biraraya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Marmaris ve Muğla’da ki orman yangınlarında bölgede bulunduğunu belirten Yurdunuseven, “Muğla ve Marmaris’teki orman yangınlarıyla mücadele de görev aldım. Orada hakikaten Afyon Cemrelerine özellikle teşekkür edildi. Gençlik Kolları Başkanımız Ethem Karahan’a da bunu bildirmiştim. Orada ki değerli milletvekillerimiz çok güzel geri dönüşlerde bulundular. ‘Hakikaten Afyon Cemreleri çok farklı birşeydi.’ denildi. Bu nedenle ben ilimizin cemrelerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Gelecek dönemi politika, şehir, çevre herşey anlamında dizayn edecek olan gençlerimizle Sayın Genel Başkan Yardımcımızın buluşması çok anlamlı ve önemlidir.” diye konuştu.
“YAŞANILAN AFETİN BOYUTLARI FARKLIYDI”
Akarçay’da gençlerle sohbet eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, günün programına gençlerle başlamanın kendileri için gelenekselleştiğini, gittikleri şehirlerde güne gençlerle başladıklarını söyledi. Gençlerle şehri ve o şehrin bugünü ve geleceğini konuştuklarını dile getiren Karaaslan, “Biliyorsunuz son dönemde ülke olarak çok büyük acılar yaşadık. Tarih kokan, zaferin şehrinde, Zafer ayı olan Ağustos ayında, yine hem partimizin kuruluşunda hem de aynı zamanda Türkiye’nin içinden geçtiği çok önemli zamanlara öncü olan Afyonkarahisar’da gençlerle buluşmak çok önemli. Geçtiğimiz ay önce Rize ve Artvin’de başlayan; daha sonra, Antalya Manavgat’ta, Muğla’nın Marmaris kesimlerinde sel ile başlayıp orman yangınları ile devam eden yine ne yazık ki; Kastamonu-Bozkurt başta olmak üzere, Sinop-Ayancık ve Karadeniz’de meydana gelen seller ile içimizi yakan hadiseler yaşadık. Aslında zaman zaman yaşadığımız orman yangınları, sel, erozyon, heyelan vs. Türkiye’de belirli zamanlarda yaşadığımız doğal afetlerdi. Ancak bu kez boyutları çok farklıydı. Yitirdiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Çok üzücü ama vefat sayısının 78’e ulaştı. Rabbim bize bu fekaletleri yaşatmasın ve ülkemizi korusun.” şeklinde konuştu.
“CEMRELER DOĞAL AFETLERDE
ÇOK ÖNEMLİ ROL ÜSTLENDİ”
Cemre’yi içe düşen çevre hareketi olarak tanımladıklarının altını çizen Karaaslan şöyle konuştu: “Biz ‘Cemre’yi içimize düşen çevre hareketi olarak tanımladık. Cemre; havaya, suya, toprağa düşer dedik. Şimdi ise, cemre içimize düştü, diyoruz. Bunu derken aslında başta Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde son 20 yılda, AK Parti olarak, hayata geçirdiğimiz çok önemli çevreye dair; projelerin, yatırımların ve sahip olduğumuz güçlü idealin bugün gençlerin taşıyıcı olması ve bu projelerin gerçekleşmesi kapsamında çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gençlerimiz ‘bende varım’ diyerek birer Cemre oldu. Cemreler özellikle Türkiye’de son dönemde ciddi anlamda saha çalışmalarında gençlerin hassasiyetini, duyarlılığını çevreye, doğaya tüm bu alanlara karşı gösterirken doğal afetlerde de çok önemli bir rol üstlendi. Cemrelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü orada neler yaşanıldığını bire bir biliyoruz. Marmaris’te 6 gün kaldım. Son olarak Kastamonu-Bozkurt’ta 3 gün bulundum. Afyonkarahisar’a oradan geldim. O alanlarda bulunup tüm bu acı süreçleri bire bir yaşayan bir kişi olarak gerçekten Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz tüm imkânlarını afet bölgelerine seferber etti. Yaraların en kısa sürede sarılabilmesi için Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bakanlarımız el ele verirken Cemreler ve gönüllülerde onlara destek oldu.”
“GENÇLER MÜCADELE
GAYRETİ GÖSTERİYOR”
“Bundan sonra yapacağımız çok iş var.” diyen Karaaslan şunları söyledi: “İklim dengesi bozuldu. Bunun insan yaşamı üzerindeki olumsuz etkileri herkesçe bilinmektedir. En son BM tarafından, 5 yılda bir yayımlanan IPCC rapor taslağına göre özetle ‘Dünya için kırmızı alarm. İnsanlık için kırmızı alarm.’ İnsanlığın neden olduğu ve aşırı karbondioksit salınımının arttığı dolayısıyla havanın ısındığı, denizlerin ısındığı bir yeni döneme giriyoruz. İşte o yüzden Ankara Polatlı’da kum fırtınasıyla, o yüzden ülkemizin başka kesimlerinde hortumlarla karşılaşıyoruz. Gençlerimiz izleyici olmak yerine ortaya çözüm koymaya çalışıp, bu sorunlarla mücadele etme gayretini gösteriyor.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme