• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar’ın ağır konukları – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın ağır konukları – Kocatepe Gazetesi

Çİn Büyükelçisi Xiaosheng ve Bank Of China Türkiye Temsilcisi Lianli Zhang TOSYÖV’ün davetlisi olarak Afyonkarahisar’a geliyor Türkiye Küçük ve Orta ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Dış Ticaret Müsteşarı Bai Kim ve Müsteşar Yardımcısı Huang Zifan, Çin Bankası Türkiye Temsilcisi Lianli Zhang [&hellip]

Afyonkarahisar'ın ağır konukları

Çİn Büyükelçisi Xiaosheng ve Bank Of China Türkiye Temsilcisi Lianli Zhang TOSYÖV’ün davetlisi olarak Afyonkarahisar’a geliyor

Türkiye Küçük ve Orta ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Dış Ticaret Müsteşarı Bai Kim ve Müsteşar Yardımcısı Huang Zifan, Çin Bankası Türkiye Temsilcisi Lianli Zhang ve Çin Bankası Türkiye Müdürü Li Shuangfu’nün de yer alacağını Çin heyetinin 2 günlük bir ziyaret kapsamında Afyonkarahisar’a geleceğini bildirdi.
Beşer, yaptığı yazılı açıklamada TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği’nin davetlisi olarak Afyonkarahisar’a gelecek olan Çin heyetinin Afyonkarahisarlı iş adamları ile görüşmeler yapacağını belirtti.
Beşer, “İhracatında her yıl artış yaşanan Afyonkarahisar’da kentimiz iş adamları ile dünyanın en fazla ithalat yapan ülkelerinin başında gelen Çin’in önemli üst düzey isimlerini ilimize getirerek gelecekte oluşacak iş fırsatlarına zemin hazırlamak amacıyla uzun süredir süren görüşmelerimiz müspet bir şekilde sonuçlandı” dedi.
Beşer, TOSYÖV olarak Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticaretin artırılması adına uzun süredir devam eden girişimlerinin olumlu sonuç verdiğini belirterek, “Bu anlamda inşallah Çin Halk Cumhuriyeti Olağanüstü Ve Tam Yetkili Büyükelçi Gon Hiaosheng, beraberindeki Çinli işadamları ile birlikte TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği’nin onur konuğu olarak kentimizi ziyaret edecektir” dedi.
Beşer, TOSYÖV olarak başta KOBİ’ler olmak üzere Afyonkarahisar’da üreten ve ihraç eden kesimlere her türlü katkıyı sunacak faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Beşer şunları ifade etti:
“Bu anlamda uzun süren çalışmalarımızın ilk sonucunu aldık. Benim bireysel çabalarım sonucu Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Gon Hiaosheng’i TOSYÖV’ün onur konuğu olarak Afyonkarahisar’da misafir edeceğiz. Bu ziyaretlerde Afyonkarahisar’dan ihracat yapan KOBİ’ler, sanayici ve iş adamları Çinli muhatapları ile yüz yüze görüşme fırsatına sahip olabileceklerdir. Sayın Hiaosheng ve beraberinde Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen iş adamlarının ziyaretinin her yıl ihracatını artıran Afyonkarahisar’a olumlu katkı yapacağına olan inancım tamdır.”
Beşer, Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti arasında artan diyalogun bir sonucunun ise Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşma ile 2012’nin Türkiye’de Çin Halk Cumhuriyeti yılı olmasının kararlaştırılması olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:
“2012’den bir yıl sonra ise 2013 Çin Halk Cumhuriyeti’nde Türkiye yılı olacaktır. Dünyanın en fazla ithalat yapan ülkelerinin başında gelen Çin Halk Cumhuriyeti ile olan ekonomik ilişkiler tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da bu anlamda daha da gelişecektir. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Uzakdoğu’daki en büyük ticaret ortağımız olduğu bilinen bir gerçek. Türk iş adamlarının, Çinli muhatapları ile iletişim kurabilmek için ortalama 5 bin dolar harcayarak Çin’e gittikleri, ilk ziyaretlerinde ticaret yapabilme adına net sonuçlar alamadığını da düşünürsek, Çin Büyükelçisi ile birlikte gelecek olan Çinli işadamlarının Afyonkarahisar’daki KOBİ’ler, iş adamları ve sanayiciler ile yüz yüze iletişim kuracağını düşündüğümüzde çok daha müspet sonuçların alınabileceği kanısındayım.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme