• Haberler
  • Genel
  • “Afyonkarahisar’ı tanıma sürecim devam ediyor”

“Afyonkarahisar’ı tanıma sürecim devam ediyor”

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Karahisar TV kanalında canlı olarak yayınlanan ve sunuculuğunu Murat Emre'nin yaptığı 'Yerel Gündem' programının canlı yayın konuğu oldu Canlı yayına katılan Lider Yayın Grubu Başkanı Halil İbrahim Kocaerkek, Odak Gazetesi Haber Müdürü Ahmet Sarlık, Şuhut'un Sesi Gazetesi Sahibi Mehmet Abdioğlulları ve Türkeli Gazetesi yazarı Atamer Büyükbudak'ın sorularını cevaplandırdı. Yaklaşık 3 saat, Afyonkarahisar [&hellip]

"Afyonkarahisar'ı tanıma sürecim devam ediyor"

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Karahisar TV kanalında canlı olarak yayınlanan ve sunuculuğunu Murat Emre’nin yaptığı “Yerel Gündem” programının canlı yayın konuğu oldu

Canlı yayına katılan Lider Yayın Grubu Başkanı Halil İbrahim Kocaerkek, Odak Gazetesi Haber Müdürü Ahmet Sarlık, Şuhut’un Sesi Gazetesi Sahibi Mehmet Abdioğlulları ve Türkeli Gazetesi yazarı Atamer Büyükbudak’ın sorularını cevaplandırdı. Yaklaşık 3 saat, Afyonkarahisar Valisi olarak atandığı 4 aylık süre içinde Afyonkarahisar resmini çizen Vali Balkanlıoğlu, mermer, termal gibi bir çok sektörden turizme kadar birçok konuyu değerlendirdi.
‘Buraya geldiğim için mutluyum’
Afyonkarahisar’da göreve başlayalı 4 ay olan Vali İrfan Balkanlıoğlu görüş ve düşüncelerini anlattı. Balkanlıoğlu “Afyonkarahisar, Birçok imkânları olan anayollar üzerinde, güvenlik problemi olmayan, birçok sorununu halletmiş ve halletme yolunda olan bir ilimiz. Afyonkarahisar’a gelince kendimi çok rahat hissettiğimi söyleyebilirim. Buraya geldiğim için çok mutluyum.” diye konuştu.
Bir yerde hizmet etmek için orayı tanımak gerektiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu “İlim sahibi olmadan, fikir sahibi olmak gibi. Şimdi hizmet edeceğiniz yeri tanımadan, oranın ihtiyaçlarını görmeden bilmeden, acil durumlarını görmeden yani fikir sahibi olmadan olmaz. Malumunuz valiler sadece il içerisiyle değil ilin geneliyle tüm köyler, beldeler, ilçeler ve buradaki kamu hizmetleri valiye bağlı olarak çalışmaktadır. Yani öncelikle ili tanımakla başladık. İli tanıma sürecimiz halada devam edi-yor.”
Yazıcıoğlu ile anısını anlattı
Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu ile ilgili de bir anısını anlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu “Şimdi Afyon’u tanımak 3-4 ayda bitecek bir konu değildir. Ben prensip olarak çalıştığım bir ili tüm köylerini, bütün beldelerini, ilçelerini gezmişimdir. Buda bize rahmetli Recep Yazıcıoğlu’ndan kaldı. Onla beraber 4 yıl Erzincan da çalışmıştık. O bütün köyleri gezmişti. Hatta bazı köylerde şöyle denilmişti.” Sayın valim 80 yaşındayım, ne babamdan ne dedemden hiç duymadım. Bizim köyümüze Vali geliyor. Bu da sizsiniz “ demişlerdi.” diye konuştu
“Mağduriyet varsa hemen çözeceğiz”
Devletin kendilerine çok büyük imkânlar sağladığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu bu hükümet döneminde sosyal yardımların son derece arttığını ifade ederek “Benim Kaymakamlık dönemimde bir vatandaş gelmişti. Mağduriyetinden bahsediyordu. Abartılı bir mağduriyeti vardı. dedi ki “ Bir vatandaş bir şahıs açlıktan ölse ve o mahallede o kişiye yardım edebilecek kişiler varsa,onlar katil hükmündedirler.” demişti. Bu da dini bir kurala dayanır. Şimdi burada devlet bize imkânlar vermiş sosyal yardımlaşma dayanışma vakfımız var. Buradaki mağdur vatandaşlara yardım edilmesi için her ay periyodik yardımlar ediliyor. Vatandaşa yardım edilirken hangi partiden, hangi görüşten, hangi mahalleden, hangi meşrepten olursa olsun hiçbir önemi yok. Gelip bize şurada böyle durumda bir insan var, çok perişan ve ben hemen oraya gerçekten bir mağduriyeti varsa elemanlar gönderteceğim, hangi mağduriyeti varsa onu çözeceğiz.”
“Hizmet etmeye geldik”
Tek adımda hizmet bürosu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Balkanlıoğlu “Bu tek adımda hizmet uygulaması bazı Kaymakam ve Valilerce bakanlık genelgesi olmadan kendiliğinden yapılmış bir uygulamaydı. Normal vicdan sahibi bir insan bir kamu hizmeti yürütü-yorsa buradan faydalanacak insanlara müşteri muamelesi yapar yani sonuçta bizim velinimetimiz ve görevimiz. Biz onlara zulmetmeye emretmeye bağırıp çağırmaya gelmedik. Hizmet etmeye geldik. Bu aslında bir lütuf değil. Bizim kapımız açık tüm Afyonlular gelip her türlü isteklerini dileğini şikâyetini bizzat bana Vali Yardımcılarına, İl Müdürlerine iletebilirler. Biz bunun için buradayız. Bütün her şeyin gayesi vatandaşa hizmet, dolayısıyla vatandaş amirlere hizmet için değil, bilakis amirler vatandaşa hizmet için var. Şimdi valiler vatandaşın içinde. Şimdi vali insanlarla birebir ilgileniyor, yatırımcılarla ilgileniyor bilfiil her konuda varlar. Sadece kağıt imzalamıyorlar. Makamda oturmak, imza atmak, buyurmakla alakası yoktur.”
“İlk etapta 2015 sonra 2023’e hedeflendik”
İlimizin genel olarak İl Özel İdaresi, Sağlık, Tarım, Eğitim, Ulaşım, Çevre, Ağaçlandırma ve Asayiş gibi konularda seçim öncesi yapılan çalışmalar ile alınan önlemler hakkında da bilgiler veren Vali İrfan Balkanlıoğlu; 2015 ve 2023 yıllarında ‘Nasıl Bir Afyonkarahisar Görmek İstiyorsunuz’ başlıklı görüş-öneri ve fikir e-mailine gelen önerilerden de bahsetti. Vatandaşlarımızın özellikle İstihdamın arttırılarak, işsizliğe çözüm üretilmesi, İl Merkezinde yürüyüş yollarının, şelalelerin, spor kompleksinin yapılmasını istediğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, talepleri şu şekilde sıraladı. Vali; “Halkımızdan 2015 ve 2023 yıllarında “Nasıl Bir Afyonkarahisar Görmek İstiyorsunuz” başlıklı görüş-öneri ve fikirlerini yazabilecekleri bir web sayfası oluşturduk. Vatandaşlarımızın genel istekleri; Şehir içi yollarının bakımlarının yapılması ve kaldırımların genişletilmesi, Hava alanı inşaatının bir an evvel tamamlanması, Elektrik, doğalgaz, su, afjet, kanalizasyon gibi çalışmaların yapıldığı şehir içi yolların bakımlarının bir an evvel yapılması, Hızlı trenin ilimizden geçmesi, Tarihi ve Kültürel varlıklarımızın restorasyonlarının yapılarak, bu varlıklarımızın tanıtımına önem verilmesi, Maden, Sanayi, Turizm ve tarımı içine alan konularda ARGE çalışması yapılması, Büyükşehir olma talebi, Sosyal ve Kültürel etkinliklerin arttırılması, İlimizde termal turizm, mermer ve gıda üzerine fuarların düzenlenmesi, İl Merkezinde bazı caddelerin araç trafiğine kapatılması, Afyonkarahisar spor’a yapılan desteklerin arttırılması, Şehir içi ulaşımda minibüs ve otobüslerin yerine tramvay ve metro gibi toplu taşıma araçlarının kullanılması için projeler üretilmesi, Doğa ve kış sporları merkezi yapılması gibi konularda talepler tarafımıza iletilmiştir.”dedi. Bu talep-görüş ve önerilerin değerlendirildiğini ve gerekli yerlere iletildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, tüm halkımızın Afyonkarahisar Valiliğinin web sitesinden bu talep-görüş ve önerileri forumuna katılabileceklerini söyledi.
“Afyon basını fedakarca çalışıyor”
Afyonkarahisar Basınının fedakârlıkla çalıştığını dile getiren Balkanlıoğlu “Yerel basını ben büyük fedakârlıklar içinde çalıştığını görüyorum. Sayıca çok fazla olmalarına rağmen bir şekilde yayın hayatını devam ettiriyorlar. Güçlüklerle de olsa. Bir çok insan buradan sebepleniyor. Geçimini sağlıyor az ya da çok. Fikir emekçileri ve işçileri var. Bunlara ekmek kapısı olmaya devam ediyorlar. Birde genelde yapıcı bir basın var burada. Eleştirileri gayet yerinde. Ancak yapıcı eleştiriler yapmak lazım. Burada şimdi elinde basın gücü var diye hakaret ve her türlü seçilen sözler ve kelimelerle insanlar böyle rencide etmek doğru bir durum değildir. Birde eli-nize geçen her türlü bilgiyi böyle çalakalem basmıyorsunuz bu konuda ayrıca hoşuma gidiyor. Teyit alıyorsunuz. Ama teyit alınmadan yazılan maalesef yazılarda oluyor. Malum güvenilirlik sıralamasında basınımız hak ettiği yerde değil. Çok alt sıralarda kalıyor. Bu şekilde daha fazla güven sağlanabilir.”diye düşünüyorum. Basın ve yayında emekçi olan emeği geçen herkese bu uğurda para harcayan işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Bakmadan Geçme