• Haberler
  • Genel
  • 'Afyonkarahisar'ı daha gelişmiş buldum' – Kocatepe Gazetesi

'Afyonkarahisar'ı daha gelişmiş buldum' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yıllar sonra geldiği Afyonkarahisar’ın çok daha gelişmiş bir kent haline geldiğini söyledi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valilik ziyaretinin ardından Afyonkarahisar Belediyesi’ne geçti. Belediye girişinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Başkan Yardımcıları tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ belediye girişinde sergilenen eski ve yeni içme suyu borularını inceledi. İlistire dönmüş pik [&hellip]

“Afyonkarahisar’ı daha gelişmiş buldum”

Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yıllar sonra geldiği Afyonkarahisar’ın çok daha gelişmiş bir kent haline geldiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valilik ziyaretinin ardından Afyonkarahisar Belediyesi’ne geçti. Belediye girişinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Başkan Yardımcıları tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ belediye girişinde sergilenen eski ve yeni içme suyu borularını inceledi. İlistire dönmüş pik ve asbest borularla bu boruların yerine döşenen HDPE boruları inceleyen Cumhurbaşkanı Gül, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı altyapıya verdiği önemden dolayı tebrik etti.
50 ÖĞRENCİYE BURS
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü zaferin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ziyaret anısına Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde okuyan 50 öğrenciye yardımda bulunduklarını söyledi. AKÜ’nün bu yıl ilk kez yurt dışından öğrenci kabul etmeye başladığını belirten Başkan Çoban, yardım yapılan öğrencilerden 25’nin Türk Cumhuriyetlerinden ilimize gelen öğrencilerden oluştuğunu kaydetti.
HER BAKIMDAN ÖRNEK
Belediyelere ve belediye faaliyetlerine çok önem verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise şehirlerin güzelleşmesi ve yaşanılabilir hale gelmesinin belediye hizmetleriyle mümkün olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’ın Büyük Taarruza ev sahipliği yaparak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yolunu açtığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, “Afyonkarahisar gibi Büyük Taarruz’a ev sahipliği yapmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yolunu açmış bir şehrimizin de her bakımdan örnek olması, güzel olması hepimizin arzusudur. İnanıyorum ki buranın gelişimi, imar faaliyetleri, altyapı hizmetlerine yönelik işleri, siyasetçiler, kentin ileri gelenleri el birliği içinde çok daha güzel yapacaklardır.” dedi.
PARTİLER ÜSTÜ
DAYANIŞMA VURGUSU
Cumhurbaşkanı Gül, “Milletvekili olduğum dönemlerde Afyonkarahisar’ı birçok kez ziyaret etmiştim. Yani şehrin geçmişteki halini biliyorum. Yıllar sonra yeniden geldiğimde Afyonkarahisar’ı çok daha gelişmiş ve güzelleşmiş gördüm. Çevre yollarıyla, şehrin caddeleriyle, giderek geliştiğine şahit oldum ve bundan çok büyük memnuniyet duydum. Herkesin el birliği içerisinde şehirlerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, kentlerde hayatın en iyi şekilde sürmesi için partiler üstü dayanışmanın gerekli olduğuna da dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Gül’ün bu açıklamalarının ardından basına kapalı olarak devam eden ziyarette, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye’nin hizmetlerini anlatan bir sunum yaptı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme