• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar'daki Suriyeli'ler unutulmadı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'daki Suriyeli'ler unutulmadı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'daki Suriyeli'lerinher türlü maddi, manevi, sağlık, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda 'Kardeşim Olur Musun-Sevgiye Uzanan El' projesinin geliştirildiği bildirildi Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu'nun başkanlığında, barınma merkezleri dışında kalan Suriyeli'lerle ilgili koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından valilikte düzenlenen toplantıda, barınma merkezleri dışındaki Suriyeli'lerinher türlü maddi, manevi, sağlık, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının [&hellip]

Afyonkarahisar’daki Suriyeli’ler unutulmadı

Afyonkarahisar’daki Suriyeli’lerinher türlü maddi, manevi, sağlık, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda “Kardeşim Olur Musun-Sevgiye Uzanan El” projesinin geliştirildiği bildirildi

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu’nun başkanlığında, barınma merkezleri dışında kalan Suriyeli’lerle ilgili koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından valilikte düzenlenen toplantıda, barınma merkezleri dışındaki Suriyeli’lerinher türlü maddi, manevi, sağlık, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Afyonkarahisar’daki Suriyeli’lerinihtiyaçlarının giderilmesinde koordinasyonun, tüm resmi kurum ve kuruluşların katılımı ile sağlanacağı ifade edildi.
İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nce hazırlanan “Kardeşim Olur Musun – Sevgiye Uzanan El” projesinin tanıtımının da yapıldığı toplantıda, alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı.
Afyonkarahisar’daki Suriyeli’lere yönelik planlan faaliyetler şöyle:
“Afyon Kocatepe Üniversitesi’ndeki yabancı öğrencilerle Suriyeli misafirlerimizin buluşturulması. AKÜ’de, Suriyeli misafirlerle ilgili platform oluşturulması. Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur tarafından Suriyeli misafirlerimize yönelik Türkçe eğitim ve uyum kurslarının açılması. Suriyeli misafirlerimizin maddi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sosyal çalışmacılar tarafından alan çalışması yapılıp, maddi yönden ihtiyaçlarının giderilmesi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Kültür İl Müdürlüğü tarafından Suriyeli misafirlerimiz ile ilgili sempozyum ve panel düzenlenmesi. AB Koordinasyon Merkezi tarafından Suriyeli misafirlerimiz ile ilgili destek amaçlı araştırma yapılıp ilgili yerlere proje yazımının sağlanması. İl Müftülüğümüzce düzenli olarak belirli programlar dahilinde, Suriyeli misafirlerimize alan çalışması yapılması, manevi ihtiyaçların sağlanması amacıyla dini programlar hazırlanması, vaaz ve hutbelerde Suriyeli misafirlerimiz ile ilgili konulara yer verilmesi, kardeşlik vurgusunun işlenmesi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Suriyeli misafirlerimiz ile ilgili sosyal çalışmacılar tarafından şiddeti önlemeye yönelik alan çalışmalarının yapılması. Belediye Başkanlığımız ve STK tarafından Suriyeli misafirlerimizi yerleşim yerlerine düzenli yemek servisinin yapılmasına, belirli program dahilinde Suriyeli misafirlerimiz için gece düzenlenmesi, panel, sempozyum programların hazırlanması.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme