Afyonkarahisar'daki kenetlenme başka ilde yok!

2018 yılının ardından İkbal Otel Genel Müdürü ve ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, dolu dolu geçen bir yılı Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirdi.'KENDİMİZİ GELİŞTİRMEMİZ LAZIM'Ali Gümüşhan, 2018 yılının hem Türkiye açısından hem de Afyonkarahisar için 2017 yılından daha iyi geçtiğini söyledi. İnişli çıkışlı günler ve aylar yaşandığını da belirten Gümüşhan, 'Gerçekten Afyonkarahisar yolların kesiştiği termalin, mermerin, lezzetin [&hellip]

2018 yılının ardından İkbal Otel Genel Müdürü ve ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, dolu dolu geçen bir yılı Kocatepe Gazetesi muhabirine değerlendirdi.
“KENDİMİZİ GELİŞTİRMEMİZ LAZIM”
Ali Gümüşhan, 2018 yılının hem Türkiye açısından hem de Afyonkarahisar için 2017 yılından daha iyi geçtiğini söyledi. İnişli çıkışlı günler ve aylar yaşandığını da belirten Gümüşhan, “Gerçekten Afyonkarahisar yolların kesiştiği termalin, mermerin, lezzetin merkezi durumunda. Gerçekten iç turizmde belirlenen hedeflere, rakamlara bütün oteller olarak ulaştığımızı düşünüyoruz. Afyonkarahisar’da devre mülklerde dâhil 25 bin yatak var. Gerçekten her geçen yıl her geçen gün yatak sayımız, arzımız artıyor. Bunun yanında taleplerimizi de arttırmamız gerekiyor. Kapasitemizi kendimizi biraz daha geliştirmemiz lazım. Nasıl geliştirmemiz lazım?  Afyonkarahisar’ın markalarını, ürünlerini hem yurt içinde hem yurt dışında bireysel değil kurumsal anlamda tanıtabilmemiz önemlidir.” dedi.
“GİRİŞİMİN MEYVELERİ 2020’DE ALINIR”
Afyonkarahisar’da ki tüm otellerin Ticaret Odası, Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyesine kadar tanıtımın bir ucundan tutmak durumunda olduğuna temas eden Gümüşhan, “Valiliğimiz, Belediyemiz, Ticaret Odamızın tanıtıma katkıları gerekiyor ki Afyonkarahisar’a ilgi duyulsun. Son zamanlarda Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın önderliğinde tanıtım haftası düzenlenerek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret Odası ve oteller buna önem vermeye başladı. Hem yurt içinde hem yurt dışında tanıtımlara başlanıldı. Bunun meyvelerini 2020’den itibaren alacağımızı düşünüyorum. Kısa vadede geri dönüş almak zor. Bilindiği üzere şehrimizde Motokros Şampiyonası gerçekleştirildi. Gerçekten tüm dünya Afyonkarahisar’ı tanımaya başladı. Buna bakıldığı zaman ilginin yaklaşık 5 yıl sonra Afyonkarahisar dünya da bir cazibe merkezi olacaktır. Bunu hedefliyoruz.” diye konuştu.
“KISA SÜREDE YÜZDE YÜZÜ YAKALARIZ”
Afyonkarahisar’da güzel, büyük beş yıldızlı otellerin hizmet kalitesi ile göz doldurup tercih nedeni olduğuna dikkat çeken Gümüşhan, “ Otellerimizin hizmetleri güzeldir. İki tane büyük Alışveriş Merkezimiz var. Spor Merkezimiz var. Bunlara baktığınızda gerçekten güzel ürünlerimiz var. Tüm bunların olumlu yansımasının 2019 yılında hissedilir biçimde olacağını düşünüyoruz. 2018 yılı sonu itibariyle yılbaşında hemen tüm otellerimizde sanatçılar, şarkıcılar sahne aldılar. Ortalama doluluk oranımız yüzde yüz seviyelerine yaklaştı. 2018 yılını güzel bir doluluk oranıyla kapatırken yeni ümitlerle 2019 yılına merhaba diyoruz.” şeklinde konuştu.
“YAZIN İÇ PAZARIN BİZE
YANSIYACAĞI KANISINDAYIZ”
2019 yılı başlangıcında sömestr tatili olduğunu belirten Ali Gümüşhan, otellere ilginin bu süreçte daha da artacağına dikkat çekti. Yeni yılın başında iyi bir başlangıç yaparak Mart ve Nisan aylarına kadar ilerleneceğini söyleyen Gümüşhan şu ifadeleri kullandı:
“Sonrasında Ramazan ayı var. Yaz ayında da Antalya-Ege Bölgesi şimdiden yurt dışından erken rezervasyonlarla dolmak üzere. Onların bu doluluğundan dolayı iç pazarın direk bize yansıyacağını düşünüyoruz. Yurt dışından gurbetçilerimizin Haziran ayı itibariyle Türkiye’ye geleceklerini, bizim de Haziran-Temmuz-Ağustos gibi üç aylık dönemi yüksek dolulukla kapatacağımızı düşünüyoruz.”
“ZAFTODER İHTİYAÇTI KURDUK”
Afyonkarahisar’daki yatak kapasitesinin 25 bin olduğunu belirten Ali Gümüşhan, bu noktada ihtiyaç duyulan bölgesel derneği kurduklarını ifade etti.

Gümüşhan, “Gerçekten bölgesel bir derneğe ihtiyacımız vardı. Zafer Havalimanı var, Zafer Kalkınma Ajansı var. Bizde bu anlamda Afyon-Kütahya-Uşak olmak üzere üç ili kapsayan bir dermek kurduk. İsmi kısaca ZAFTODER yani Zafer Bölgesi Turistik Otelciler İşletmeciler Derneği’dir. Bu derneği kurarken tüm arkadaşlarımızın görüşlerini aldık. Valimizin, Belediye Başkanımızın desteğini alarak 2018 yılında böyle bir dernek kurduk. Bu dernekle birlikte biz 2019 yılından itibaren özellikle yurt dışı tanıtımlarına katkı sağlanacağını düşünüyorum. Bu konuda aylık toplantılarımızı yapıp, arkadaşlarımızla beyin fırtınası yapıyoruz. Neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın görüş ve desteklerini alıyoruz. Aynı şekilde Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban da her zaman destek oluyorlar. Bu dernek için ilk etap Türk Otelciler Federasyonuna üye olabilmekti. Böylece daha güçlü olmayı hedefledik. Bununla beraber özellikle Almanya, İngiltere, Orta Avrupa, Kuzey Avrupa ülkelerinde Afyonkarahisar’ı tanıtabilmek, stantlar kiralamakta amaçlardan. Burada şehrimizin otellerinden ziyade bölgeyi tanıtmak, markalarımızı, ürünlerimizi tanıtarak yurt dışından buraya daha fazla turist çekebilmek hedeflerimiz arasındadır. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çünkü arkadaşlarımızın hepsi gerçekten bu işe inandı. Bismillah diyerek başladık. Kesinlikle bu çalışmalar faydalı olacaktır.” dedi.
“AFYON’UN RUHANİYETİNE
HERKES İLGİ DUYUYOR”
 “Afyonkarahisar açısından 2018 yılını verimli ve bereketli bir yıl olarak noktalıyoruz” diyen Gümüşhan şöyle konuştu:
“Motokros Şampiyonasının ilk yılı olmasına rağmen tüm dünya spor kanallarında yayınlanması Afyonkarahisar’ın internet üzerinde ki aranması, bakılmasında, ilgi duyulmasında etken rol oynadı. Herkes Afyonkarahisar’ı merak eder durumda. Biz buna 2020 yılından sonra çok daha fazla ilgi duyulacağını düşünüyoruz. Her yeri geldiğinde söylüyorum; Gerçekten Afyonkarahisar ruhani bir şehir. Bunun anlamını burada açık şekilde yaşıyorum. Buraya herkes gelmek istiyor, ilgi duyuyor. Aslına baktığınızda yurt içinde Afyonkarahisar’ı tanımayan yok. Ama bizim yurt dışı tanıtımına daha ağırlık vermemiz gerekiyor. Buraya ilgiyi daha fazla çekmek için bütün Otel Müdürü arkadaşlarımızla uğraşıyoruz. Bunu başarabilirsek çok mutlu olacağız.”
“BİZDEKİ KENETLENME KİMSEDE YOK!”
İkbal Termal Otel olarak Bali de düzenlenen ödül töreninde Orta Avrupa’nın en iyi Spa Oteli ödülünü aldıklarını vurgulayan Gümüşhan sözlerine şöyle devam etti:
“Her otel kendi çapında bir tanıtım yapıyor. Sonuçta biz hepimiz bir sinerji yaratıyoruz. Kıskanma yok. Afyonkarahisar dışında ki illerde görülmeyen bir kenetlenme var bizde. Örnek gösteriliyor biz bundan gerçekten tüm arkadaşlar olarak mutluyuz. İnşallah 2019 yılı da doluluk, karlılık, gelir anlamında kapatırsak ülkemiz ve Afyonkarahisar için faydalı olacağını düşünüyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme