• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar’da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Afyonkarahisar’da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Afyonkarahisar’da, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yaklaşık 1 ton yem bırakıldı Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yaban hayvanlarının yaşam ortamlarının, il genelinde etkili olan yağış nedeniyle tamamen karla kaplandığı bildirildi. Soğuk hava koşullarının sürmesi ve suların donmasının, hayvanların aç ve [&hellip]

 Afyonkarahisar'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Afyonkarahisar’da, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yaklaşık 1 ton yem bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yaban hayvanlarının yaşam ortamlarının, il genelinde etkili olan yağış nedeniyle tamamen karla kaplandığı bildirildi.
Soğuk hava koşullarının sürmesi ve suların donmasının, hayvanların aç ve susuz kalmasına, hatta telef olmasına yol açtığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Hava şartları nedeniyle yaşanan bölgesel hareketliliğin istenmeyen sonuçlarından en önemlisi, arazide tek kuru alan olarak kalan ve ulaşım için özellikle karsızlaştırılan karayollarının kuşlar ve akabinde onları avlayan hayvanlarca aniden işgal edilmesidir. Bu durum yolda seyir halindeyken canlıları göremeyen veya onları son anda fark eden sürücülerin kaza yapmasına, hatta canlarını kaybetmelerine, yollara konan ve kaçamayan hayvanların ise telef olmasına yol açabilmektedir. Yol üzerinde konma sonucu oluşan telef olmayı, arazinin karla kaplanması nedeniyle yemlenecek yer bulamayan yaban hayvanlarının aç kalmasını önlemek ve hayvanların yaşam kalitesine katkıda bulunmak amacıyla onların yaşam bölgeleri, yol kenarları ve çevresine yaklaşık 1 ton arpa, buğday ve mısır bırakıldı.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Hava koşullarının olumsuz seyretmesi halinde yemleme çalışmalarının devam edeceği duyurulan açıklamada, vatandaşlardan, kent ortamında yiyecek bulamayan kuşlar ve sokak hayvanlarına destek olmak için ekmek ve diğer yiyecek artıkları ya da arpa, buğday gibi yemleri balkonlara ve kapı önlerine bırakması istendi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme