• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar’da voleybolun gelişmesi için çalışıyoruz

Afyonkarahisar’da voleybolun gelişmesi için çalışıyoruz

Afyonkarahisar’da voleybolun gelişmesi için elinden geleni yaptığını belirten Türkiye Voleybol İl Temsilcisi Bora Yiğit, 'Hakemlerimizle ve derneğimizle ilgili birçok çalışmamız var. Her alanda voleybola katkı sağlamaya çalışıyoruz' dedi Afyonkarahisar voleybolunda geride kalan sezonda neler yapıldığını anlatan Türkiye Voleybol İl Temsilcisi Bora Yiğit, 'Büyük Erkekler Voleybol Ligi'nde 3 grupta 13 takım yarıştı. Turnuvada şampiyonluğa Cumhuriyet Anadolu [&hellip]

Afyonkarahisar'da voleybolun gelişmesi için çalışıyoruz

Afyonkarahisar’da voleybolun gelişmesi için elinden geleni yaptığını belirten Türkiye Voleybol İl Temsilcisi Bora Yiğit, “Hakemlerimizle ve derneğimizle ilgili birçok çalışmamız var. Her alanda voleybola katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi

Afyonkarahisar voleybolunda geride kalan sezonda neler yapıldığını anlatan Türkiye Voleybol İl Temsilcisi Bora Yiğit, “Büyük Erkekler Voleybol Ligi’nde 3 grupta 13 takım yarıştı. Turnuvada şampiyonluğa Cumhuriyet Anadolu Lisesi ulaşırken, Sandıklıspor ikinci, Hacı Hayriye Özsoy takımı üçüncü olmayı başardı. Büyük Bayanlar Voleybol Ligi’nde 4 takım yarıştı. Şampiyonluğa Voleybol Hakemleri Gençlik ve Spor Kulübü uzandı. İkinci Yiğit GSK, üçüncü Cumhuriyet Anadolu Lisesi oldu. Genç Bayanlar Voleybol Ligine 7 takım katıldı. Bu turnuvaya AFJET Afyonspor iki takım olarak katıldı. Biz a ve b olarak nitelendirdik. AFJET Afyonspor (A) birinci, Telekomspor ikinci, AFJET Afyonspor (B) ise üçüncü oldu. Genç Erkekler Voleybol’da da 5 takım yarıştı. Birinci Telekomspor, ikinci Afyonkarahisar Belediyespor ve üçüncü takım da Ekrem Yavuz GSK oldu. Küçük Kızlar’da 6 takım mücadele etti. Birinci AFJET Afyonspor ikinci Telekomspor, üçüncü ise Hoca Ahmet Yesevi GSK takımları olarak sıralandı. Küçük Erkekler’de 4 takım vardı. Müsabakaların sonunda birinci Ekrem Yavuz GSK, ikinci Telekomspor ve üçüncü Afyonkarahisar Belediyespor oldu. Yıldız Kızlar Voleybol Ligi’nde Afyonkarahisar genelinde 4 takım mücadele ederken birinci Telekomspor oldu. Telekomspor’un ardından ikinci AFJET Afyonspor olurken, üçüncü de Piramit GSK oldu. Son olarak Afyonkarahisar’da sezonun son liginde Yıldız Erkekler yarıştı. 4 takımın katıldığı lige Afyonkarahisar Belediyespor iki takımla katılırken Afyonkarahisar (A) birinci Ekrem Yavuz GSK ikinci Afyonkarahisar Belediyespor (B) üçüncü oldu.” ifadesini kullandı.
Afyonkarahisar’da 4109 lisanslı voleybolcu oğlunun altını çizen Yiğit, “Afyonkarahisar’da 1833 bayan lisanslı voleybolcu bulunurken, 2276 bay lisanslı voleybolcu var. Toplamda ise 4109 resmi voleybolcumuz var.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’DAN
MARDİN’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ”
2 projeden bahseden Voleybol İl Temsilcisi Bora Yiğit, “Birinci proje hareketlilik projesi. ‘Afyonkarahisar’dan Mardin’e Gönül Köprüsü’ projesi. Afyonkarahisar’daki hakemlerimiz Mardin’e, Mardin’den de Afyonkarahisar’a hakemler gelecek. Bu şekilde aidiyet duygularını geliştirmiş olacağız ve yaygınlaştıracağız. Bu proje hakkında bunun için Türkiye Voleybol Federasyonuna Mayıs Ayında başvuru yaptık. Bu proje için 26 bin 200 liralık bir bütçe gerekiyor. İnşallah gelecek sezonda bu projemizi hayata geçireceğiz.” dedi.
TEKNİK DESTEK
KURSLARI YAPILACAK
İkinci proje hakkında bilgiler veren Yiğit, “ZEKA Teknik Destek projesiyle hakemlerimize kurslar vereceğiz. Bu günlerde bununla ilgili evrakları tamamladık. Başvurumuzu inşallah bir iki gün içinde yapacağız. Devlet kurumsallaşma ve iletişim becerileri ile ilgili faal olan ve dernek üyeleri ve yönetim kurulu kurs alacak. Özellikle kurumsallaşma yolunda adımlar atıyoruz. Kurumsallaşma yolunda ilk olarak binamızı kazandık. Burada belediye başkanımızın büyük katkıları var. Ona da teşekkürlerimizi sunarız. Teknik destek ve eğitimlerle insanlara hizmet konusunda daha farklı hazırlanacağız. 17 ilçe 70 takım gibi bir kitleye hitap ediyoruz. Toplamda 4109 lisanslı sporcumuz bulunmakta. Kitlemiz çok büyük ve eğitimlerimiz sık ve seri bir şekilde sürüyor. Hakemlerimizle her hafta Cuma günü toplanıp Afyonkarahisar’daki voleybola katkı olarak neler yapabiliriz şeklinde istişare toplantıları yapıyoruz. Hakemlerimizin insanlarla daha iyi iletişim kurabilmek için hakemlerimize teknik destek sağlayacağız. Bizim hakemlerimizden bir şikayetimiz yok. Voleybolda bir ilk olarak bunu Afyon’da biz yapıyoruz.” ifadesine yer verdi.
“105 ANTRENÖRE
KURS VERDİK”
Afyonkarahisar’da yapılan programla antrenörlere kurs verdikleri belirten Yiğit, “Voleybolu geliştirmenin yanında Afyon’u kucaklıyoruz. Her alanda faaliyet göstermeye çalışıyoruz. Türkiye’nin 48 ilinden katılan kursiyerlere antrenörlük için kurs verdik. Bu dönem içinde 50 yeni hakemle kurs yaptık. 18’inin aktifliğinden dolayı adaylığını kaldıracağız. Federasyona evraklarını bu dönemde gönderiyoruz ve adaylıktan hakemliğe terfi edecekler.” diye konuştu.
SPOR KOMPLEKSİ İLE BÜYÜK
TAKIMLAR UZUN ÇARŞI’DAN ALIŞVERİŞ YAPACAK
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın, yapımı süren spor komplesine geleceklerini belirten Voleybol Sevenler ve Hakemleri Derneği Başkanı Ramazan Akpınar büyük takımların Uzun Çarşı’dan lokumla sucuk almalarının uzak olmadığını söyledi. Derneğin kuruluş amacına dikkat çeken Akpınar, “Afyon ve ilçelerindeki elit ve nezih olan voleybol sporunu geliştirmek ve sevdirmek amacıyla kurulmuştur. Derneğimizin amacı voleybol federasyonuna bağlı olan hakemlerimizi Afyon halkı ile voleybol camiasını ile buluşturmak ve köprü vazifesi görmek, voleybolu en üst seviyeye çıkarmaktır. Dernek ve İl Temsilciliği sezon başından itibaren faal olarak görev yapan voleybol kulüplerini ziyaret edeceğiz. Afyonkarahisar’ı ve voleybolunu geliştirmek adına bizde sınır yok. Sayın Bakanımız ve Belediye Başkanımızın katkılarıyla yapılan spor kompleksinde büyük turnuvalar imza atacağız. Bu büyük turnuvalara gelecek olan takımlarda voleybol adına il temsilciği ile büyük başarılara imza atacağız. Yani Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray Voleybol takımlarının Uzun Çarşı’dan lokum ve sucuk almaları bizim için uzak ya da rüya değil. Bunun dışında Ağustos ayı içerisinde plaj voleybolu organizasyonu yapmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca tüm Afyonkarahisar halkının Ramazan Ayını kutlarız hayırlara vesile olmasını dileriz.” ifadesini kullandı.
İKİNCİ LİGE DİKKAT
Voleybol İl Hakem Kurulu Üyeleri’nden Abdurrahman Tuzsuz ve Mustafa Civan gelecek sezonda Afyonkarahisar Belediyespor’un 2’nci Lig’de mücadele edeceğini belirtti. Civan, “2’nci Lig maçlarında hakemlerimiz görev alacağında hakem eğitimleri dernek salonunda teorik olarak, spor salonunda da pratik olarak eğitimler yapılacak yani hazırlanacaklar.” dedi. >> Ali Fuat Güçlüer’in haberi

Bakmadan Geçme