• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar’da seçim süreci fevkalade – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da seçim süreci fevkalade – Kocatepe Gazetesi

Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında, siyasi parti il başkanlarının katılımıyla yapıldı. Afyonkarahisar’da, fevkalade, sakin, olumlu, uyumlu, centilmence ve güzel bir yarış sürdürüldüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, eski seçimlerdeki anormal heyecanı algılayamadığını, taşların yerine oturduğunu söyledi Vali centilmenlere teşekkür etti24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin huzur ve güven içinde yapılması, seçimden önce, seçim günü ve seçim [&hellip]

Afyonkarahisar'da seçim süreci fevkalade

Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında, siyasi parti il başkanlarının katılımıyla yapıldı. Afyonkarahisar’da, fevkalade, sakin, olumlu, uyumlu, centilmence ve güzel bir yarış sürdürüldüğünü belirten Vali Balkanlıoğlu, eski seçimlerdeki anormal heyecanı algılayamadığını, taşların yerine oturduğunu söyledi

Vali centilmenlere teşekkür etti
24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin huzur ve güven içinde yapılması, seçimden önce, seçim günü ve seçim sonrası alınacak önlemlerin değerlendirilmesi ve gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla düzenlenen Seçim Güvenliği Toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından valiliğin seçim süresince alacağı tedbirler hakkında siyasi parti il başkanlarına bilgi aktarıldı. Vali Balkanlıoğlu; “Seçim süresince alınan tedbirler, seçmen iradesinin sandığa tam bir tarafsızlık içerisinde yansımasını sağlayacaktır. Siyasi partilerin milletvekili adayları, seçimi kazanma ve milletvekili olma arzularının yerine gelmesi amacıyla vatandaşlara plan, proje, istek, dilek ve şikâyet gibi taleplerini rahatça ve serbestçe iletebileceklerdir. Siyasi partilerin önünü açarak siyasi partilere ve milletvekillerine engel olan şeyleri ortadan kaldırılması konusunda destek verilecektir. Devletin bir idaresi ve temsilcisi olarak siyasi partilerin çalışmalarına yardımcı olmak vazifemizdir. Sorumluluklarına duyarlı, centilmence bir yarış sürdüren siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Amacımız, seçmen iradesinin sandığa tam bir tarafsızlık içerisinde yansıması, bütün adaylarımızın memleketimizin geleceğine ilişkin talip oldukları iktidar olma, seçimi kazanma ve milletvekili olma arzularının yerine gelmesi amacıyla siyasi partilerimizin önünü açarak engel olan şeyleri ortadan kaldırmaktır.” dedi.
Güzel propaganda önemli
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, seçim sürecinin güven içerisinde tamamlanmasının kendi görevleri olduğunu ifade etti. Vali Balkanlıoğlu; “Seçim süreci, 2 Haziran 2011 tarihine kadar Valilik kontrolündedir. Seçim çalışmaları bölgemizde sakin ve sükûnet içersinde geçiyor. Seçim çalışmaları kapsamında, bir insanı tehdit ve şantaj ederek, diğer partiye oy vermesini karartarak kendi partisine kaydırmakta mümkün değildir. Ancak seçmeni olumlu ve güzel sözlerle ikna etmek ve onların serbest seçmen iradesini sandığa yansıtmasını sağlamak, bunu da her partinin kendi lehine sonuçlandırmak gibi çabaları vatandaşlara tarafından da takdir topluyor. Geçmiş yıllarda seçmeni çok az olan siyasi partilerden bir diğerlerine geçen ve ‘dinimden dönerim ama partimden asla vazgeçmem’ diyenlerin sayısının Türkiye’de son zamanlarda azaldığını görüyoruz.
Bu nedenle her parti açısından bütün seçmenler rahatlıkla kazanılabilir. Bunu da kazanmanın yolu memleketin ufku ve geleceği açısından güzel propagandalar, muhalefet açısından iktidar partinin bazı yanlışlıkları söylenerek, kendi hedefleri doğrultusunda iktidar açısından kendi doğrularını söyleyerek, yapacağı çalışmaları vatandaşlara anlatmak yoluyla olur.” diye konuştu.
İnsanlar artık daha bilinçli
Seçim sonunda, vatana millete hayırlısının olmasını dileyen Vali İrfan Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Allah hayırlısını versin. Seçim süresince ezan okunduktan sonra, hastane çevresinde, okul önlerinde seçim araçlarının duraklayarak müzik çalmaları ve konvoy oluşturulmaması konusunda mutlaka kaçınılması gereki-yor. Seçim çalışmaları kapsamında seçim kanunu, Yüksek Seçim Kurulu kararları, il ve ilçe seçim kurulu kararları ve ayrıca seçim propagandası yaparken partilerin mümkün mertebe birbirlerini rahatsız etmemesine dikkat edilmelidir. Partilerin, seçim çalışması yaparken, insanları rahatsızlık verici görüntü ve gürültü kirliliği oluşturmadan ve kırıcı olmadan güzel bir propaganda dönemi geçirmelerini arzu ediyoruz. Dostluktan, kardeşlikten ve arkadaşlıktan kimse zarar görmez. Zaten Afyon’da, fevkalade, sakin, olumlu, uyumlu, centilmence ve güzel bir yarış sürüyor. Hatta eski seçimlerdeki anormal heyecanı da algılayamadık. Demek ki taşlar yerine oturuyor. İnsanlar seçme ve seçilme hakkında biraz daha bilinçlenmişler, o anlama geliyor herhalde.”
Türk bayrağına saygısızlık olmamalı
Vali İrfan Balkanlıoğlu, miting yapan partilerin, miting alanına astıkları bayrakları miting sonrası toplamalarını istedi. Vali Balkanlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Partiler, miting öncesinde miting alanının çevresini bayraklarla süslüyorlar. Asılan bayraklar arasında parti bayrağı ile birlikte Türk bayrağı da oluyor. Diyelim ki bir parti mitingini geciktiriyor diğer parti miting alanından ayrılırken bayrakları da orada kalıyor. Sonradan gelen parti elemanları, o bayrakları kesip aşağı atıyorlar, hem parti bayrağına saygısızlık oluyor hem de Türk bayrağına. En büyük saygısızlık yapılıyor. Bunlara dikkat edin. Seçmen kartlarını muhtarlar dağıtacaklar. Siyasi parti il başkanları kart dağıtımlarını iyi takip etsinler.” Toplantıya;. Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, DSP İl Başkanı Ahmet Aksaray, DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, SP İl Başkanı Celal Altın ve BBP İl Başkanı Cemil Çoker katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme