• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar’da seçim süreci centilmence – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da seçim süreci centilmence – Kocatepe Gazetesi

Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptığı seçim kritiğinde Afyonkarahisar’da huzurlu bir seçim döneminin idrak edildiğini belirtti. Seçim sürecinin verimli işlemesi için üzerlerine düşeni yaptıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür eden Balkanlıoğlu, engelli ve yaşlılara gelecek seçimlerde kolaylık sağlanması için girişimlerde bulunacağını açıkladı Sıkıntısız propaganda dönemi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu eşi Esma Balkanlıoğlu ile Şemsettin Karahisari İlköğretim Okulu’nda 1093 [&hellip]

Afyonkarahisar'da seçim süreci centilmence

Vali İrfan Balkanlıoğlu yaptığı seçim kritiğinde Afyonkarahisar’da huzurlu bir seçim döneminin idrak edildiğini belirtti. Seçim sürecinin verimli işlemesi için üzerlerine düşeni yaptıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür eden Balkanlıoğlu, engelli ve yaşlılara gelecek seçimlerde kolaylık sağlanması için girişimlerde bulunacağını açıkladı

Sıkıntısız propaganda dönemi
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu eşi Esma Balkanlıoğlu ile Şemsettin Karahisari İlköğretim Okulu’nda 1093 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Vali Balkanlıoğlu eşi Esma Balkanlıoğlu ile oyunu kullandıktan sonra sınıfları geze-rek sandık görevlilerine başarılar diledi. Sandık görevlilerinin tek tek elini sıkan Vali İrfan Balkanlıoğlu, herhangi bir sorunun olup olmadığını sordu. Sandık görevlileri sorunsuz rahat bir seçim sürecinin geçirildiğini ifade etti. Vali Balkanlıoğlu, medya mensuplarına seçime yönelik görüşlerini aktardı. Afyonkarahisar’ın 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi yürütülen propaganda çalışmaları sürecindeki durumun değerlendiren Balkanlıoğlu, bu süreçte hiçbir sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Siyasi parti teşkilatları ve milletvekili adaylarının centilmence bir yarış sürdürdüklerini kaydeden Vali İrfan Balkanlıoğlu, tüm siyasi parti mensupları ve adayların birbirleriyle son derece iyi bir iletişim halinde bulunduklarını dile getirdi. Propaganda döneminde bir sıkıntı yaşanmadığını aktaran Vali Balkanlıoğlu; “Sıkıntısız propaganda dönemi yaşanmasında bizim de payımız var. Arkadaşlarımızın bu iyi niyetlerini protokol haline getirip valilik de toplantı yaptık. Propaganda esnasında vatandaşın rahatsız edilmemesi, hastahane, okullar, sınava giren çocular gibi. Çevre ve görüntü kirli-liği açısından dikkat edilmesi noktasında hassasiyet gösterdik. Propaganda esnasında konvoylar birbirleriyle karşılaşabilir veya partilerin seçim irtibat bürolarının önünden geçerken tarafların birbirlerine kibarca selam vermeleri, birbirlerini alkışlamalarının vatandaş arasında takdir toplayacağını söyledik.” dedi.
Şehirde süreç güzel işliyor
Afyonkarahisar’ın Milletvekili Genel Seçimleri sürecinde son derece güzel bir seçim süreci geçirdiğini tüm adayların kendilerini rahatça ifade edebildiklerini kaydeden Vali İrfan Balkanlıoğlu, adayların eleştirilerini,amaçlarınıx, isteklerini, dileklerini vatandaşa bütün yönleriyle izah ettiklerini belirtti. Seçim öncesi alınan önlemlerin uygulanmasının başarıyla tamamlandığını bildiren Balkanlıoğlu; “Seçim esnasında da ben Bingöl Valiliğim döneminden gelen bir alışkanlığımı burada da sürdürdüm. Ben orada da bütün sandıkları gezerdim il merkezinde. Orada farklı sıkıntılar olduğu için sandıkları ge-zerdim. Bu nedenle devletin orada var olduğunu, devletin gücünü göstermek açısından İl Sandık Kurulu Başkanı ile beraber sandıkları tek tek gezerdim. Sandık çevresinde kümelenen, yol boyunca insanları rahatsız eden, belli bir partiye oyları kanalize etmeye çalışan veya vatandaşı sandığa gitmekten men eden tiplere karşı bütün sandıkları gezerdik. Burada sevindirici olan bu tür sıkıntılar hiç yaşanmıyor. Bütün sandıkları gezdim. Herkes halinden memnun. Seçmenler dilediği partide rahatça oylarını kullanabiliyorlar. Bu büyük bir nimet. Türkiye’nin her yerinde de umarım böyledir. Gerek propaganda dönemi gerekse oy kullanma dönemi çok güzel geçiyor Afyon’da. Bu anlamda mutluyuz. Bütün Afyonkarahisarlılara, Afyonkarahisar’daki siyasi parti temsilcilerine, tüm seçmenle-rimize ve sandıkta görevli arkadaşlarımıza, seçim kurulu yönetim ve denetiminde bulunan arkadaşlarımıza, il ve ilçe seçim kurulu hakimlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah seçim sonrasında da oyların tasnif, sayım ve yerine ulaştırılması sorunsuz bir şekilde halledilir. Halledileceğine de yürekten inanıyorum.” diye konuştu.
Herkes oyunu kullanmalı
24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin vatana ve millete hayırlı uğurlu olmasını dileyen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, demokrasinin en önemli ayağının seçimler olduğunu söyledi. Seçimlerde oy kullanmayan insanların memleketin gidişatı hakkında olumsuz eleştirilerde bulunmasının doğru olmadığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu; “Herkes vatandaşlık görevini yerine getirip oyunu kullanmalıdır. Memleketin geleceğinde ben de varım demelidir. Bazen vatandaşlar çeşitli gerekçelerle gidip oyunu kullanmıyor. Ondan sonra da kah iktidara kah muhalefete kızıyor. Memleketin gidişatından memnun olmadığını çeşitli platformlarda dile getiriyor. Adamın birisi dua eder dururmuş, ‘Ya Rabbi bana piyangodan büyük ikramiyeyi çıkar.’ diye her sefer dua edermiş. En sonunda herhalde bu yakarışlara dayanılmamış olacak ki. ‘Ey kulum bir bilet al.’ filan denilmiş. Yani bir şeyin olması için muhakkak ki yapılması gereken şeyler var. Bu anlamda Afyonkarahisar’da katılımın fazla olacağını umuyorum.” şeklinde konuştu.
Seçime hassas çalışma
İlçelerden de herhangi bir sıkıntının iletilmediğini vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, demokrasinin Türkiye’de tam anlamıyla yeni yeni kamilen yerine oturduğunu belirtti. Dünya’nın Türkiye’yi gözlemlediğini, bazı kötü niyetli şahısların AB ülkeleri gibi gelişmiş ülkelere seçimin adil, tarafsız ve demokratik işlemedğii yolunda çoğunlukla haksız şikayetlerde bulunduğundan yakınan Vali Balkanlıoğlu; “Bunlara meydan vermemek için bir defa adayların çok rahat şekilde istediği yerde ve şekilde yasalar çerçevesinde, YSK kararları, il ve ilçe seçim kurulu kararları muhaceresinde rahatlıkla propaganlarını yapmaları gerekiyor. Propaganda yapan insanların rahatını keyfini kaçıracak, onları rahatsız edecek saldırı, sataşma gibi şeylerin olmaması, bu ortamın sağlanması, başta siyasi partilerimizin ve adaylarımızın dikkatli ve iyi niyetli davranmalarının yanı sıra güvenlik güçlerimizin caydırıcı olması her yerde etkin önlemler almasına bağlıydı. Bunu sağlamak için Kaymakamlarımız ve güvenlik güçlerinden sorumlu amirleri-mizle beraber, kolluk kuvvetlerimizle beraber çeşitli toplantılar yaptık, istişareler yaptık, emirler verdik. Yazılı sözlü olarak. Aman ha seçimlerimize en ufak bir leke getirecek, en küçük bir sıkıntı olmasın çok dikkat edin görevlerinizi sağlimen, kamilen yerine getirin diye emirler verdik. Sürekli de takip ettik. En ufak bir şeyi bile hemen değerlendirdik. Bu anlamda Kaymakamlarımıza, güvenlik güçlerimizden sorumlu amir ve memurlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu tür toplantıları yaptık. Hem siyasi parti liderlerimizle hem de bir kaç kez Kaymakamlarımız ve güvenlik güçlerimizle toplantı yaptık. İnşallah sonuna kadar da böyle gider.” ifadelerini kullandı.
Engelli ve yaşlılar dikkate alınacak
Herkesin seçim sonuçlarını soğukkanlılıkla değerlendirmesini, vatandaşın takdiri budur demesi gerektiğine dikkat çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu, propaganda sürecinde herkesin eteğinde ki taşı döktüğünü söyledi. Milletvekili adaylarının amaçlarını, ilkeleri ve eleştirilerini propaganda sürecinde tüm vatandaşlara yazılı görsel araçlarla anlattıklarını belirten Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Şimdi söz vatandaşta. Vatandaşın kararına da saygı duymak lazım. Vatandaşı cahillikle suçlamak, haksız eleştirilerde bulunmak son derece yanlış. Vatandaşlar gerçekten daha akıllı. Bizden de akıllı yani. Dolayısıyla en doğru kararı muhakkak vereceklerdir.” Yaşlı ve engellilerin rahat oy kullanmalarının temini için gelecek seçimlerde daha titiz önlemler alınması gerektiğinin altını çizen Vali İrfan Balkanlıoğlu, engelli ve yaşlıların sıkıntılarını giderecek şekilde gerekli mercilere talepleri ileteceğini bildirdi. Seçimlerin adli yargının gözetim ve denetiminde olduğu için müdahale şansı bulunmadığını belirten Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Biz seçimlerde sadece güvenlik önlemi alabiliyoruz. Ancak bu bir yasa meselesi ise bunu parlamentoya dahil etmek lazım. Vatandaşlarımızın seçimler konusunda bazı şikayetleri var. Mesela yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız televizyonlarda görüyoruz. Binlerce kilometre öteden gelip oyunu kullanıyor. Birçok ülkede o ülke vatandaşları kendi elçiliklerinde, konsolosluklarında rahatlıkla oyunu kullanabiliyor. Orada da Büyükelçilerimiz ya da Konsoloslarımız ilgili görevliler gitmek suretiyle onların nezaretinde oy kullanıyorlar. Özellikle Türk vatandaşlarımız çoğunlukta bulunduğu ülkelerde bunlar olabilir. Engelli insanların asansörü olmayan binalarda 3.-4. katlara zahmet ettirmeye hiç kimsenin hakkı yok. Buna oy kullanmada diyemeyiz. Vatandaşlık görevidir dolayısıyla o konuda da tedbirler alınmalıdır. Zemin katlarda rahatlıkla ulaşabilecekleri yerlerde, sandıklarda kümelendirilebilir. Onlara özel bir oy kullanma düzeneği hazırlanabilir. Arkadaşlarımız not alsın önerilerde bulunalım.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme