• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar’da pancar şekeri tüketilmiyor mu?

Afyonkarahisar’da pancar şekeri tüketilmiyor mu?

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’nin 2010-2011 pancar işleme kampanyaları değerlendirme toplantısı Afyon Şeker Fabrikası’nda başladı. Toplantıda konuşan Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdür Yardımcısı Abbas Sueri, Afyonkarahisar’da Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan alınan şekerin az olmasına dikkat çekti AB STANDARTLARINDAAfyon Şeker Fabrikası Lokali’nde ya-pılan toplantıda konuşan Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdür Yardımcısı Abbas Sueri, fabrika olarak pancardan [&hellip]

Afyonkarahisar'da pancar şekeri tüketilmiyor mu?

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’nin 2010-2011 pancar işleme kampanyaları değerlendirme toplantısı Afyon Şeker Fabrikası’nda başladı. Toplantıda konuşan Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdür Yardımcısı Abbas Sueri, Afyonkarahisar’da Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan alınan şekerin az olmasına dikkat çekti

AB STANDARTLARINDA
Afyon Şeker Fabrikası Lokali’nde ya-pılan toplantıda konuşan Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdür Yardımcısı Abbas Sueri, fabrika olarak pancardan şeker ürettiklerine dikkat çekti. Sueri, “Türkiye Şeker Fabrikaları olarak ihraca yönelik şeker kalitesinde şeker üretil-mektedir. Şeker pancarından üretilen şekerin güncel olduğu ve değerinin anla-şıldığı son günlerde ürettiğimiz şekerin Avrupa standartlarında ihraç edilebilir şeker olduğunu belirtmek isterim” dedi.
“BİZDEN ALINAN ŞEKER AZ”

Afyonkarahisar’ın şeker üretimi ve şekerli mamüllerin tüketimi konusunda önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Sueri, “Afyon, şeker tüketimi noktasında, şekerli mamül üretimi noktasında önemli bir ildir. Ancak Türkiye Şeker Fabrika-ları’ndan alınan şeker miktarı çok düşüktür. Pancar şekeri kullanıp kullanmadıklarını bilmiyoruz. Bizden alınan şeker miktarı azdır” diye konuştu.
AFYON İYİLER ARASINDA
Afyon Şeker Fabrikası İşletme Müdürü Ali Uslu ise Afyonkarahisar ve çevresinin pancar yetiştirmede mühim bir bölge olduğunu, bu bağlamda Afyon Şeker Fabrikası’nın da önde gelen fabrikalar arasında yer aldığını kaydetti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme