• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar’da orman köylülerine 920 bin TL destek sağlandı

Afyonkarahisar’da orman köylülerine 920 bin TL destek sağlandı

Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisarlı orman köylülerine 2010 yılında 920 bin TL tutarında destek sağlandı Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlık, her yıl olduğu gibi 2010 yılında da geliştirdiği çeşitli projelerle orman köylerinde yaşayan aileleri krediyle desteklemeye devam etti. Ülke genelindeki orman köylülerine kredi desteği sağlayan Orman [&hellip]

Afyonkarahisar'da orman köylülerine 920 bin TL destek sağlandı

Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisarlı orman köylülerine 2010 yılında 920 bin TL tutarında destek sağlandı

Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlık, her yıl olduğu gibi 2010 yılında da geliştirdiği çeşitli projelerle orman köylerinde yaşayan aileleri krediyle desteklemeye devam etti. Ülke genelindeki orman köylülerine kredi desteği sağlayan Orman Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü’nün desteğinden, Afyonkarahisarlı orman köylüleri de faydalandı.
Kredilerle Afyonkarahisar’da yaşayan 339 aileye 2010 yılı içinde 920 bin lira tutarında destek sağlandı. Sosyal kredilerde faiz uygulanmazken, ekonomik içerikli kredilerde, zirai kredilere uygulanan faizin 7’de 1’i oranında faiz uygulandığı bildirildi.
Açıklamada, özellikle süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi, besi koyunculuğu gibi alanlarda, 2003-2010 yılları arasında toplam bin 148 aileye 4,1 milyon TL tutarında kredi desteği verildiği belirtildi. Ekonomik içerikli krediler arasında yer alan süt ve besi koyunculuğunda Akkaraman, Morkaraman, İvesi, Kıvırcık, Karayaka ve Merinos ırklarına, süt sığırcılığında da Holştayn, Montofon ve Jersey ırklarına kredi desteği veren Bakanlık, sosyal içerikli kredilerde de güneş enerjisi ile su ısıtma sistemine sıfır faizle kredi desteği sağladı. Açıklamada, faizsiz ve çok düşük faizlerle kredi verilmesiyle hem orman köylülerinin ekonomik kalkınmasının artırılması sağlanırken, hem köylülerin hayat kalitesinin yükseltilmesinin hedeflendiği bildirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme