• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar'da İYİ Partililerin yüzde 50’si Cumhurbaşkanımıza oy verecek

Afyonkarahisar'da İYİ Partililerin yüzde 50’si Cumhurbaşkanımıza oy verecek

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, Gazeteciler Sezer Küçükkurt, Mehmet Emin Güzbey, Ertuğrul

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, Gazeteciler Sezer Küçükkurt, Mehmet Emin Güzbey, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi’ye önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özkaya, “Afyonkarahisar’da İYİ Partililerin yüzde 50’si Cumhurbaşkanımıza oy verecek”
Kocatepe, Türkeli, Odak ve Anahaber gazetelerinde aynı anda yayınlanan Seçime Doğru röportajlarının konuğu olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını Gazeteciler Sezer Küçükkurt, Mehmet Emin Güzbey, Ertuğrul Sevim ve Ömer Mazi’ye anlattı. TOKİ ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkaya, “TOKİ 1 milyon konut 50 bin de sanayi dükkanı yapacağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Nisan demişti ama deprem gelince her şey alt üst oldu. 635 bin yeni konut yapılacak, ayrıca da 100 bin civarında köy evi. İş yerleri, sanayi siteleri vs. tabi bunların hepsi üst üste geldi. TOKİ 1984 yılında rahmetli Turgut Özal tarafından kuruldu. 2002 yılına kadar 24 bin konut yaptı. 2002 yılından 2022 yılına kadar 1 milyon 180 bin konut yaptı. Şuan da bu yıl yapması gereken yaklaşık 1 milyon konut. Düşünün ki 20 yılda yapılanı 1 yılda yapmakla karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle TOKİ’lerin 3+1 olacağını söyledi. Ben ilk başta bir kısmının 2+1, bir kısmının 3+1 olur diye düşünüyordum, 1,2,3,4, en fazla 5 nüfusa kadar 2+1 sonra 3+1 ama sayın cumhurbaşkanım 3+1 olacak dedi ve bugün itibariyle zannediyorum 50 bin civarında da temeli atıldı. 6 Şubat’tan bugüne geldiğimiz süreçte temel atıldı, her gün temeller atılıyor. Tabi büyük bir çalışma var. Ustaların yevmiyesi ortalama 500 lira iken, 1500 lira ve üzerine çıkmış. Türkiye’de ne kadar usta varsa hepsini topluyorsunuz oraya götürüyorsunuz. Diğer alanlarda inşaatta usta bulmak, işçi bulmak malzeme bulmak bunların hepsini organize edip bu binlerce şantiyeyle yürütüyorlar” dedi.
AFYONKARAHİSARLILARA TOKİ ÇAĞRISI
Afyonkarahisar ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkaya, “Bizde bu tarafa döndüğümüzde kendi sürecimiz de ki ihalelerin tamamı normal seyirde devam ediyor Afyon’da. Bizim malum daha önce konuştuğumuz Küçükçobanlı’da kura çektiğimiz yerler vardı onların hepsini Mera nedeniyle Tarım Bakanlığı vermediği için iptal ettik ve hepsini Gökçe Mahallesine kaydırdık. Gökçe Mahallesinde de ikisinin de yer teslimi yapıldı. İki müteahhitle de bugün yarın temeli atılacaktı. TOKİ başkanımız iki müteahhitti de aradı başlayın diye talimatlar verdi. Bunlar devam edecek. Bizim Afyon için en önemli TOKİ projelerinden birisi İzmir yolu üzerinde Akören’in karşısında o tepelerde 1 milyon 250 bin metrekare arsayı TOKİ’ye verdik. Ve burasının çok büyük kısmı da müstakil dediğimiz 350 metrekare, 500 metrekare gibi bunların tamamının alt yapısı yolları vs yapılacak. 2 yıl içinde temel atacaksın diyelim ki 5 yıl içerisinde en geçte bitireceksin. Devlet bunlara kredi de verecek bir kısmı da belki 3 katlı, 4 katlı konutlarda olacak. Buradan bütün hemşerilerimize de çağrıda bulunuyorum. Orada ihtiyacı olan bu şartları taşıyan herkes müracaat edebilir hatta gruplar oluşturulabilir” dedi.
https://www.kocatepegazetesi.com/manset/afyonkarahisarda-iyi-partililerin-yuzde-50si-cumhurbaskanimiza-oy-verecek/
@AvAliOzkaya #aliözkaya #akparti #afyon #afyonkarahisar #milletvekili #siyaset, #kocatepegazetesi, #sezerküçükkurt, #seçim, #seçimedoğru, #mehmetemingüzbey, #ertuğrulsevim, #ömermazi #afyontürkeli #odakgazetesi #anahabergazetesi

Bakmadan Geçme