Afyonkarahisar'da ilk ve tek butik dershane

Elit Çözüm SBS Butik Dershanesi kurucusu Bahadır Oğuz düzenlediği basın toplantısı ile yeni dershaneyi tanıttı. Dershane 18 Eylül 2010 tarihinde eğitim öğretime açılacak Şehirde yeni bir ilk Eğitimci Elit Çözüm SBS Butik Dershanesi kurucusu Bahadır Oğuz, Türk Milli Eğitim sisteminde önemli bir yer işgal eden kitle dershanelerin önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Değişen şartlar ve [&hellip]

Afyonkarahisar’da ilk ve tek butik dershane

Elit Çözüm SBS Butik Dershanesi kurucusu Bahadır Oğuz düzenlediği basın toplantısı ile yeni dershaneyi tanıttı. Dershane 18 Eylül 2010 tarihinde eğitim öğretime açılacak

Şehirde yeni bir ilk
Eğitimci Elit Çözüm SBS Butik Dershanesi kurucusu Bahadır Oğuz, Türk Milli Eğitim sisteminde önemli bir yer işgal eden kitle dershanelerin önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Değişen şartlar ve öğrencilerin yüksek kapasitelerini kullanma isteklerinin eğitimcileri yeni arayışlara sevk ettiğini ifade eden Bahadır Oğuz, kitle dershaneciliğin yanında adına butik denilen grup dershaneciliğinin doğduğunu kaydetti. Butik Dershane’nin ne anlama geldiğini açıklayan Oğuz; “Butik Dershane, hırslı,istekli ve çalışma tempoları ile başarı düzeyleri birbirine yakın olan öğrencileri hedeflerine ulaştırmak için Kişiye Özel Öğretim Teknikleri kullanan, öğrencilerine birebir veya 2-4-6- ve 8 kişilik gruplar halinde hizmet veren bir sistemdir. Bugün büyük kentlerimizde çok yaygın bir şekilde hizmet vermekte olan butik dershaneler şüphesiz ki bir ihtiyaçtan doğmuştur. Eğitim sistemiz de büyük bir boşluğu doldurmaktadır. İlimizde de kapasiteli öğrencilerin mevcut potansiyellerini tam olarak kullanmaları amacıyla SBS de Afyonkarahisar’da ilk ve tek olan Elit Çözüm Butik Dershanemizi kurmuş bulunuyoruz.”dedi.
Eğitim koçluğu yapılacak
Butik eğitim sisteminin özünü kapasite kullanımları yüksek olan öğrencilerin kalabalık sınıflar içinde kaybolmamaları için alınan önlemler bütününü oluşturduğunu kaydeden Bahadır Oğuz, butik eğitim sisteminde öğrencinin bir bütün olarak değerlendirildiğinden söz etti. Öğrencinin sadece dersleri ile alakadar olunmadığına vurgu yapan Oğuz; “Eğitim koçluğu uygulaması ile öğrencinin ruh hali, aile ilişkileri, arkadaş ilişkileri,özel yaşantısı hatta,tuttuğu takım, giydiği giysileri ve ayakkabı numarası dahi butik eğitim sisteminin ilgi alanında yer almaktadır. Bizler yüksek kapasiteli öğrencilerin özel öğrenciler olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle özlere özel eğitim anlayışı ile yola çıktık ve Afyonkarahisar da ilk ve tek olan Elit Çözüm Butik Dershanemizi hizmete sunmanın heyecanını yaşıyoruz.”diye konuştu.
Nokta etüt yapılacak
Elit Çözüm Butik Dershanesinin sunacağı hizmetler hakkında bilgi aktaran kurucu Bahadır Oğuz, sınıfların 4-6-8 kişilik olacağını klasik sınıf düzeni yerine U düzeni sınıf düzenlemesinin esas olacağını kaydetti.
Her sınıf içinin inter aktif teknoloji ile donatıldığını belirten Bahadır Oğuz, derslerin akıllı tahta-inter aktif teknoloji sistemi (İTS) ve akıllı program kullanılarak işlendiğini kaydetti. Haftada bir dersin kitap okuma saati olarak ayrıldığını belirten Oğuz; “Eğitim koçluğu sistemi uygulanmaktadır. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) de ülkemiz genelinde birer marka olan Elit ve Çözüm yayın grupları birlikte kullanılmaktadır. Klasik etüt sistemi yerine günümüz eğitim sistemimize daha çok uyan nokta etüt sistemi uygulanmaktadır. Sınavla ve belirli puan aralığında sınırlı sayıda öğrenci alınmaktadır.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Elit Çözüm Butik Dershanesi’nde 9-27 Ağustos tarihlerinde 60 saat sürecek olan yaz çalışma kampı, 24-29 Ocak 2011 tarihinde 30 saat süreli Türkçe-Matematik kampı gerçekleştirilecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme