• Haberler
  • Genel
  • 'Afyonkarahisar'da boks küllerinden yeniden doğuyor'

'Afyonkarahisar'da boks küllerinden yeniden doğuyor'

Afyonkarahisar'da yapılan Boks Şampiyonası İl Seçmelerinde konuşan Türkiye Boks Federasyonu İl Temsilcisi Halil Kocaşaban, Afyonkarahisar'da boks sporunun küllerinden yeniden doğduğunu dile getirdi 30 Mayıs-7 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan Türkiye Yıldız Erkek Ve Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası için Afyonkarahisar'da il seçmeleri gerçekleşti. Yaklaşık 30 sporcunun katıldığı seçmelerde yapılan çekişmeli müsabakalarda derece alıp şampiyonaya katılmaya [&hellip]

Afyonkarahisar’da yapılan Boks Şampiyonası İl Seçmelerinde konuşan Türkiye Boks Federasyonu İl Temsilcisi Halil Kocaşaban, Afyonkarahisar’da boks sporunun küllerinden yeniden doğduğunu dile getirdi

Haber

Haber

Haber

30 Mayıs-7 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan Türkiye Yıldız Erkek Ve Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası için Afyonkarahisar’da il seçmeleri gerçekleşti. Yaklaşık 30 sporcunun katıldığı seçmelerde yapılan çekişmeli müsabakalarda derece alıp şampiyonaya katılmaya hak kazanan sporculara ödül töreni düzenlendi. Törene Türkiye Boks Federasyonu İl Temsilcisi Halil Kocaşaban, Milli antrenör Serdar Şanlı ve İşinsan İhsan Bangir katıldı.
Erkeklerde 48 kiloda Yusuf Yaşar, 54-57 kiloda Mehmet Yaşar, 57-60 kiloda Mustafa Yangın, 52-54 kiloda Furkan Özbınar, 60-63 kiloda Recep Tanrıkulu ve Kadınlarda ise 50 kiloda Nur Efşan Gök, 54 kiloda Dilara Özbınar birinci oldu.
Birinci olan sporcular Türkiye Yıldız Erkek Ve Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.
“AMACIMIZ BU BRANŞI HAK
ETTİĞİ YERLERE GETİRMEK”
Türkiye Boks Federasyonu İl Temsilcisi Halil Kocaşaban yapılan İl Seçmeleri sonucu açıklamada yaparak, Türkiye’de Boksun 1920’lere kadar dayanan çok eski bir geçmişe ve başarılarla dolu bir maziye sahip olduğunu, Afyonkarahisar’da ise geçmiş yıllarda tüm yokluklara rağmen fedakarca gayret gösterilerek başarılar elde edildiğini dile getirdi. Kocaşaban, “Boks günümüzde ilimiz için unutulmaya yüz tutmuş olimpik bir branş. Amacımız Allah’ın izniyle bu branşı hak ettiği yerlere getirmek. Bu konuda bugün bize salonun kapılarını açarak imkan sağlayan Sn. Serdar Şanlı’ya ve sporcularımızın hazırlanmasında büyük emeği katkısı olan Yardımcı Antrenör Sn. Ahmet Şanlıgenç’e teşekkürü bir borç bilirim. Bu vesileyle de başta gençlerimiz olmak üzere tüm spor severlere küçük bir tavsiyede bulunmak isterim. Hayatınızın bir köşesinde en az bir spor branşıyla uğraşın Ulu Önder Atatürk’ün de bizlere bıraktığı nasihat ‘sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ sözünü unutmayın ve çevrenizdeki arkadaşlarınızı sporculardan seçin sporcu insan sizi zararlı işlerden korur. Uyku düzeniniz dahi başta olmak üzere tüm yaşam alanınıza sosyal çevrenize kadar sizlere hem olumlu yönde fayda sağlar.” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZE BOKS SPORUNU SEVDİRMEK İÇİN ELİMİZDEN
GELEN GAYRETİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Sandıklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapan ve aynı zamanda boksta yardımcı antrenörlük de yapan Ahmet Şanlıgenç, “Boks sporuyla uzun zamandır uğraştığım ve sevdiğim için görevlendirme yapıldığım Sandıklı Proje Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde boks takımı oluşturduk ve antrenmanlarımıza devam etmekteyiz. Öğrencilerimize ve ilimize boks sporunu sevdirmek ve tanıtmak için elimizden gelen gayreti sürdüreceğiz. İnşallah ilimizde boks sporu daha iyi yerlere gelecek. Bana bu konuda yardımcı olan Afyonkarahisar Boks Temsilcisi Halil Kocaşaban ve Şanlı Gençlik Boks Spor Kulübü Başkanı Serdar Şanlı hocama çok teşekkür ediyorum. Sporcularımıza Sakarya Yıldızlar Erkek ve Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonasında başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.
“BOKSTA AFYON TANINIYOR”
Dövüş ring sporları denilince Türkiye’de ve Afyon’da bilinir olduklarını kaydeden Milli Antrenör Serdar Şanlı, “Uzun yıllarca geçmişte kendim de dövüşerek emek verdiğimiz bu alanda gençlere temas etmeyi, onların hayatlarına dokunup değer ve sporcu üretmeyi seviyorum. Bir noktada artık gelecek nesiller ve sporcu yetiştirmek yaşam amacımız olma noktasında. Bu konuda bugün görev edindiğimiz konuyu yarın evlatlarımıza devredeceğiz. Şuan kendi sıkletlerinde evlatlarım Batuhan ve Saruhan gerek ülke içinde gerek yurt dışında şanlı Ayyıldızlı bayrağımızı dalgalandırmaya temsil etmeye devam ediyor. Amacımız sağlam, kendini, ülkesini bilen sporcular yetiştirerek ülkemize milletimize değer katmak. Türkiye Boks Şampiyonası katılmaya hak kazanan gençlerimize müsabakalarında başarılar dilerim. Bu ve bundan sonra bu alanda payımıza ne düşerse her zaman hazır olduğumuzu belirtirim.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme