• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar’da birinci tarım fuarı heyecanı

Afyonkarahisar’da birinci tarım fuarı heyecanı

12-15 Nisan 2012 tarihinde Kültür Park ve Fuar Alanında düzenlenecek olan 1. Afyonkarahisar Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarının tertip komitesi koordinasyon ve basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan ART Fuar Organizasyonu Şirketi Genel Müdürü Şafak Arıkan, ilk kez düzenlenecek olan fuar için yürütülün çalışmaları ve fuar sayesinde elde edilecek kazanımları anlattı ART Fuar [&hellip]

Afyonkarahisar'da birinci tarım fuarı heyecanı

12-15 Nisan 2012 tarihinde Kültür Park ve Fuar Alanında düzenlenecek olan 1. Afyonkarahisar Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarının tertip komitesi koordinasyon ve basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan ART Fuar Organizasyonu Şirketi Genel Müdürü Şafak Arıkan, ilk kez düzenlenecek olan fuar için yürütülün çalışmaları ve fuar sayesinde elde edilecek kazanımları anlattı

ART Fuar Organizasyonu Şirketi Genel Müdürü Şafak Arıkan, Afyonkarahisar Valiliği ve Belediye Başkanlığı himayelerinde ATSO, ATB, Ziraat Odası, Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Hayvancılık Kooperatifi, ESOB ve Veteriner Hekimler Odası, Tarım Kredi Müdürlüğü’nün fuara destek verdiklerini belirtti. Arıkan, 1. Afyonkarahisar Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarınının medya sponsorluğunu Kanal 3 televizyonunun üstlendiği söyledi.
Birebir ziyaretçi çalışması yapıldı
1. Afyonkarahisar Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarının satış ve tanıtım çalışmalarına bir başka firmanın çeşitli kurumlarla yapmış olduğu “Afyonkarahisar Hayvancılık Fuarı düzenleyeceğiz” iddaaları engellemesi yüzünden başlayamadıklarını ifade eden Genel Müdür Şafak Arıkan; “Uzlaşma ve birlikte organize etme görüşmelerimiz 2012 yılı Ocak ayına kadar sürmüş o tarihte bahse konu firma Afyonkarahisar da Hayvancılık fuarı düzenlemekten vazgeçtiğini açıklamış ve firmamız bu yüzden fuar çalışmalarına 15 Ocak 2012 tarihinde başlayabilmiştir. Hepinizce malum olduğu üzere çok çetin geçen kış şartları ve süre kaybı hareket kabiliyetimizi ciddi manada sınırlandırmış olmasına rağmen; organizasyonu planlanan fuarda kapalı alanda satışa sunulan alanların tamamı açık alanda satışa sunulan alanların büyük bir bölümünün satışı tamamlanmıştır. Fuar tanıtımı için Türkiye genelinde düzenlenen; Konya, Denizli, Antalya, Balıkesir, Gönen olmak üzere 5 tarım fuarında birebir katılımcı ve ziyaretçi çalışması yapılabilmiştir.” dedi.
Fuar için çok yönlü bilgilendirme
Şafak Arıkan, Denizli, Eskişehir, Konya, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar illeri, ilçeleri ve köylerinde ki tüm Ziraat Odalarına, Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsalarına, Tarım Gıda Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine, Tarım Kredi Kooperatiflerine, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Hayvancılık Kooperatifleri tüm adreslerine davet yazısı gönderdiklerini bildirdi. Arıkan, tüm ulaşım masraflarının ART Fuar Organizasyonu Şirketi’nce karşılanmak üzere otobüs ve minibüs tahsisi ile fuara davetin sağlandığını vurguladı.
TARGEL projesi kapsamında söz konusu illerin köylerinde sorumlu olarak çalışma yapan tüm veteriner hekim ve ziraat mühendislerine davet yazısı yazıldığını kaydeden ART Fuar Organizasyonu Şirketi Genel Müdürü Şafak Arıkan; “Ulaşım masraflarının tarafımca karşılanacağı belirtilmiştir. Mahalli ve bölgesel gazetelerde fuar tanıtımı için haber ve reklamlar yayınlanmakta olup; medya sponsorumuz Kanal 3 dışında 5 adet bölgesel TV de 2 aydır fuar reklamları yayınlanmaktadır. Tamamen tarım ve hayvancılığa yönelik yayın yapan Bereket TV ve Köy TV de son bir aydır fuar tanıtıcı reklamları yayınlanmaktadır. İki GSM operatörü ile anlaşma yapılarak yukarıda bahsedilen 8 ilde kayıtlı bulunan tüm üyelerine fuar tarihinde bilgi mesajı ile bilgilendirilerek fuarın açılışı duyurularak ziyaretleri sağlanacaktır.” diye konuştu.
Fuara etkin duyuru
Belde ve köylerde dahil olmak üzere otobüs, midibüs, minibüs olarak 445 araç tahsisi yapıldığını ve bundan sonra yapılacak olan tüm ziyaretçi organizasyonu talebine olumlu cevap verileceğini dile getiren Genel Müdür Şafak Arıkan; “Portföyümüzdeki 2600 firmaya mail ile bilgi verilmiş, 1350 firma ile fuar görüşmesi yapılmıştır. Şirket personeli tarafından belde ve köyler tek tek ziyaret edilerek köy muhtarları ile köy halkı toplanarak birebir fuar tanıtımı yapılmıştır. Fuara İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Denizli, Kayseri, Uşak ve Afyonkarahisar illerinden 97 firma katılmış olup; bunların 17’si yurtdışı merkezlidir. Bahse konu illerde 120 adet billboard, 75 adet raket board, 50 branda afiş, 100.000 el ilanı ve 10.000 afiş ile şehirler, ilçeler ve bağlantı yolları afişlenerek fuar duyurulmaya çalışılmaktadır.” şeklinde konuştu.
Sonbaharda birinci
otomobil fuarı
düzenlenecek
Afyonkarahisar’da 15 yıldır Zafer Haftasında Genel Ticaret ve Sanayi konseptinde karma bir fuar düzenlendiğini şehirde ilk kez bu çapta ve Ulusal İhtisas Fuarı statüsünde bir fuar organize edileceğine işaret eden Şafak Arıkan; “İrademiz dışında gerçekleşecek olan eksik ve hatalarımızdan dolayı şimdiden özür diler, bu organizasyonun giderek gelişerek Afyonkarahisar’ın hayvancılık ve tarım konusunda da termal ve mermerin başkenti olduğu gibi bu sektörde de adından söz ettirmeyi hep beraber gerçekleştireceğiz. Malumlarınız olduğu üzere 25 – 30 Ağustos tarihleri arasında 16. Zafer Fuarımızı düzenledikten sonra, bu yıl ilk olarak 05 – 09 Eylül 2012 tarihleri arasında 1.Otomobil – Motosiklet – Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarını düzenleyeceğiz. Böylece Afyonkarahisar da bu yıl itibarı ile Türkiye genelinde 2 den fazla fuar düzenlenen iller statüsünde yer alacak.” ifadelerini kullandı.
Ekonomik canlılık sağlanacak
Afyonkarahisar’ın tarihi, coğrafyası, ucuzluğu, sanayisi ve turizmi ile mutlaka Türkiye coğrafyasında mermeri, termali ve gıdasında olduğu gibi fuar organizasyonlarında hak ettiği yeri alması gerektiğnii söyleyen Şafak Arıkan sözlerine şöyle devam etti: “Fuar sebebi ile şehrimize gelen insanlar otellerimizde konaklayacaklar, lokantalarımızda yemek yiyecekler, Kalemizi yada Hıdırlığı gezecekler, ayrıca dönerken sevdiklerine alacakları hatıralık eşya yada hediyelerin dışında Afyonkarahisar’ımızın sahip olduğu misafirperverlik, güler yüzlülüğü sebebi ile buradan gönüllü bir Afyonkarahisar tanıtım elçisi olarak ayrılacaklardır. Bu vesile ile belirtmek isterim ki dünya da yüzyılı aşkın bir süredir, ülkemizde ise gerçek manada 30 yıldır fuarlar düzenlenmekte ve bu fuarlar büyüyerek devam etmektedir. Bizleri destekleyen başta Sayın Valim ve Belediye Başkanım olmak üzere fuarımızı destekleyen tüm kurum, kuruluş ve kişilere, fuara katılımları ile bizlere güç veren tüm katılımcılarımıza, fuarı ziyaret edecek olan tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyor, fuarın ülkemize, ilimize ve katılımcılarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”
Yenilikler çiftçilere tanıtılacak
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya, oda olarak verdikleri destekle Afyonkarahisar’da ilk defa organize edilen 1. Afyonkarahisar Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarının son derece iyi bir fuar olacağına inandıklarını ifade etti. Fuar organizesinde destek olan kurum, kuruluş ve şahıslara teşekkür eden Çankaya, fuarın ilk 3 yıl içerisinde birincisi düzenlenen fuarı uluslararası fuara dönüştürmek için çabalayacaklarını belirtti. Afyonkarahisar’ın tarımda geniş alanlarda çalışıldığını, teknolojik tarım fuarının yenilikler getireceği düşüncesini paylaşan Ahmet Çankaya; “Tarımsal mekanizasyon ve teknolojik gübreleme, tohum makineleri gibi termal tesislerde seracılığa yönelik sera fidancılık, bahçecilik teknolojileri olmak üzere pek çok konular fuar kapsamında yer almaktadır. Fuara katılımcı sayısı artmaktadır. Fuarın ilimiz ve ülkemiz için yararlı olacağını düşünüyoruz.” dedi.
Ürünler dünya insanına
duyurulmalı
Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, yaptığı konuşmada kendilerinin tarım teşkilatı olarak Afyonkarahisar’ın kabuğunu kırıp, tarım ve hayvancılık sektöründe sadece Türkiye’ye değil dünyaya yön veren bir politika üretmeye başladığını kaydetti. Bunun üretilen ürünler ve ihracaatla yapılmaya çalışıldığını her seferinde ifade etmeye çalıştıklarını söyleyen Erdurmuş; “İlimiz adına bunu taçlandırmanın zamanı gelmişti. İlimizde hakikaten bu kadar büyük potansiyel olmasına rağmen doğrudan tarım ve hayvancılıkla alakalı bir fuarın olmaması ilimiz adına büyük bir eksiklikti. İnşallah 12-15 Nisan tarihlerinde düzenleyeceğimiz fuar bence ilimiz adına bu eksikliği gidermekle beraber tarım ve hayvancılık alanında ilimizin başarısını taçlandırma kutlaması olacaktır. Fuarlar sektöre çok ciddi hizmet eden aktivasyonlardır. İlimizde tanıtım çok önemli. Marka olma yolunda ilerleyen ürünlerimiz söz konusu ve bu ürünleri sadece Afyonlu’ya değil Türkiye’deki tüm insanlara hatta fuara katılacak uluslararası firmalar sayesinde dünyadaki tüm insanlara duyurmak lazım. Ürettiğimiz tüm ürünleri insanlığa sunma misyonu edinmek lazım. Fuara emeği geçen başta Valimiz olmak üzere bürokratlara, ileri gelenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Fuar hayırlara
vesile olsun
Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hasan Karadeniz tanıtım toplantısının son konuşmasını yaptı. Fuar tanıtımında yer almaktan mutlu olduğunu, Ziraat Odası olarak çiftçilerin yenilik ve teknoloji ile tanışmaları açısından fuarları çok önemsediklerini dile getiren Karadeniz, oda olarak tüm Türkiye’de bu tür fuarlara destek veren kuruluşların başında geldiklerini, Afyonkarahisar’da ilk kez açılacak olan tarım fuarının çiftçilere, bayilere, tarım sektörüne ve tüm paydaşlara yararlı olacağına inandıklarını sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme