• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar’da Başbuğ sevinci – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da Başbuğ sevinci – Kocatepe Gazetesi

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tahliye edilmesi, memleketi Afyonkarahisar’da sevinçle karşılandı Afyonkarahisarlı’lar, Başbuğ’un Silivri Cezaevi’nden tahliye edilişini, bir araya geldikleri kahvehanede televizyonlardan canlı olarak izledi.Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı malul gazi piyade uzman çavuş İsmail Kumartaşlı, 26 ay sonra adaletin yerini bulduğuna inandığını söyleyerek, “Bir Türkiye [&hellip]

Afyonkarahisar'da Başbuğ sevinci

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tahliye edilmesi, memleketi Afyonkarahisar’da sevinçle karşılandı

Afyonkarahisarlı’lar, Başbuğ’un Silivri Cezaevi’nden tahliye edilişini, bir araya geldikleri kahvehanede televizyonlardan canlı olarak izledi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı malul gazi piyade uzman çavuş İsmail Kumartaşlı, 26 ay sonra adaletin yerini bulduğuna inandığını söyleyerek, “Bir Türkiye Cumhuriyeti devleti gazisi olarak ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı olarak bayrağımızı, komutanımın imzalamış olduğu belgeyi de elime aldım ve sevinçle onun şu an serbest kaldığı dakikaları gururla televizyondan izliyorum. Adalet yerini buldu” diye konuştu.
“KOMUTANIMIZ HOŞGELDİN”
Süreç içerisinde Orgeneral Başbuğ’un suçsuz olduğunu hep söylediklerini dile getiren Kumartaşlı, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisarlı, bu süreç içerisinde bu komutana sahip çıkmadı. ‘Eğer suçu varsa çeksin’ dediler. Biz de her zaman ‘suçsuzdur’ dedik. Bu ülkenin genelkurmay başkanlığını yapmış bir kişiydi, güney doğuda teröristle savaşmış bir kişiydi. Şimdi halkın yine takdirine bırakıyoruz. Biz onurluyuz, gururluyuz ve sevinçliyiz. Komutanımız hoş geldin.”
“PAŞAMIZ SUÇSUZDUR”
Emekli astsubay Fehmi Coşkuner ise, Başbuğ’un tahliyesine çok sevindiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Genelkurmay başkanımız, ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’le itham edildi. Şimdi bu yapılan iddialar da çok asılsızdı. Terörün başı varsa bunun başı kim, kimlerle mücadele etmiş bunları öğrenmek isteriz. Genelkurmay başkanım cezaevinden çıktığı için onurluyum. Gururlandım, paşamıza aramıza hoş geldin diyorum. Afyonkarahisarlı’ların paşamıza devamlı sahip çıkmasını istiyoruz. Paşamız suçsuzdur. Kanuna her zaman saygılıyız ama yapılanların haksız olduğunu düşünüyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme