Afyonkarahisar’da balon uçuşları başladı

Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesi’ne bağlı Döğer Beldesi’nde bulunan Emre Gölü’nde yapılan denemeler sonrasında ilk sıcak hava balon uçuşu gerçekleşti. Protokol üyelerinin yanı sıra basın mensuplarının bulunduğu alanda ilk sıcak hava balonu şişirilerek havalandı.   3 bin yıllık geçmişi ile her geçen gün ziyaretçilerinin sayısını daha da artıran tarihi Frig Vadisi, Ege'nin Kapadokyası olma yolunda hızla ilerliyor. [&hellip]

Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesi’ne bağlı Döğer Beldesi’nde bulunan Emre Gölü’nde yapılan denemeler sonrasında ilk sıcak hava balon uçuşu gerçekleşti. Protokol üyelerinin yanı sıra basın mensuplarının bulunduğu alanda ilk sıcak hava balonu şişirilerek havalandı.

3 bin yıllık geçmişi ile her geçen gün ziyaretçilerinin sayısını daha da artıran tarihi Frig Vadisi, Ege’nin Kapadokyası olma yolunda hızla ilerliyor. Vadi’de en dikkat çekici yerlerden biri olan Emre Gölü üzerinde sıcak hava balonları ile test uçuşları başarı ile gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar ile birlikte Eskişehir ve Kütahya illeri sınırlarında olan tarihi Frig Vadisi’nde ilk sıcak hava balonu uçuşları gerçekleşti. Afyonkarahisar Valiliği ile hayat bulan proje ile son zamanlarda adından sıkça bahsettiren Frig Vadisi’nin şimdide Ege bölgesinin Kapadokyası olması için çalışmalar hızla devam ediyor. Vadinin en güzel noktalarından biri haline gelen Emre Gölü’nde uçurulacak olan sıcak hava balonları ile yapılan test uçuşları başarı ile sona erdi. Gün doğumunda gerçekleşen uçuşta göl, Frig eserleri ve balonlar seyrine doyumsuz eşsiz bir manzara ortaya çıkardı. Balon uçuşları kısa sürede yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak.

Ayrıca Emre Gölü’ne gelen yerli ve yabancı turistler saltanat kayağı ile de gölde gezinti yapılabiliyor.

‘BALONLARIMIZ ARTIK AFYONKARAHİSAR’IN SEMALARINDA OLACAKLAR’

Vali Çiçek, gizemli şehir Afyonkarahisar’da yine ayrı bir mutluluk yaşadıklarını aktardı. Milletvekilleri ile hayal  kurup karar verdiklerini söyleyen Çiçek, “Özellikle hem bu bölgeyi hem Ayazini’ni yani Frigya’yı ayağa kaldıracaktık. Frigya’yı tüm Türkiye’nin tanımasını sağlayacaktık. Balon uçuşları yapalım diye hayal etmiştik planlamıştık. Büyük bir uğraş verdik hep beraber bugün çok şükür o uğraşlarımızın sonucunda balonlarımız artık Afyonkarahisar’ın semalarında inşallah olacaklar. Özellikle gölde teknelerimiz, gök yüzünde balonlarımız, gölümüzde su sporlarımız olacak. Gökyüzünde balonlarımızla beraber Afyonkarahisar’ın eşsiz havasını, doğasını, güzelliğini görmek için tüm Türkiye’deki tüm Avrupa’daki hem hemşehrilerimizin hem de tüm oradaki insanları buraya davet ediyoruz. Bu gizemli şehri, bu eşsiz güzelliği gelip görsünler. İnşallah ümit ediyoruz ki, binlerce kişiyi milyonlarca kişiyi ağırlayacağız. Biz buna hazırız ve Afyonkarahisar gerçekten gizemli şehir diyoruz, görülmeye değer eşsiz bir memleket.” dedi.

‘ÇOK MUTLUYUZ’

Eroğlu, Emre Gölü’nün yanında, tabiat görüntüleriyle muhteşem olduğunu ifade etti.  Emre Gölü’nün Frigya’nın merkezi olduğunu söyleyen Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Vali Gökmen Çiçek’in de söylediği gibi gizemli şehir olduğunu ifade ederek, “Afyonkarahisar şuanda termal turizmin, tabiat turizmin, sağlık turizmin, spor turizminin ve kültür turizminin merkezi oldu. Dolayısıyla özellikle burada bugün hakikaten çok mutluyuz. Balonlarımız geldi. Artık bu balonlarla gelecek olan yerli ve yabancı turistler inşallah bu tabiat güzelliklerini gök yüzünden seyredebilecek.” ifadelerine yer verdi.

‘AFYONKARAHİSAR’A ZAMAN AYIRIN’

Afyonakrahisar’dan geçenlere seslenen Milletvekili Ali Özkaya, “Lütfen geçerken uğradığınız bir yer olarak düşünmeyin, Afyonkarahisar’a zaman ayırın. Zaman ayırdığınızda göreceksiniz ki Afyonkarahisar’da tarihin her dönemine ait çok ciddi kültür ve tarihi miraslarımız var.” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar’da Osmanlı  ve Selçuklu Devletlerine ait çok fazla eser olduğunu, Sandıklı’da Akdağ Tabiat Parkı olduğunu, Ayazini’nde Frigya Vadisi’nde dünyanın en eski kaya mezarları, dünyada ilk  yapılan 3 katlı taştan yapılan apartman olduğunu söyleyen Özkaya, Afyonkarahisar’da dünyanın en güzel termal otellerinin olduğunu ifade ederek, “Bunların her birini tanıtmak için küçük küçük program yapsak, gerçekten uzun bir program olacak.”  diye konuştu.

Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise, Afyonkarahisar’da gerçekleştirdikleri balon hayali için mutlu olduklarını ifade etti. Afyonkarahisar’ın sporun başkenti olduğunu söyleyen Yurdunuseven, MXGP’nin lansman toplantısını yaptıklarını ve Eylül ayında yarışlarında yapılacağını belirtti. Yurdunuseven ayrıca gizemli şehir Afyonkarahisar’a herkesi beklediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkarmak için bir çalışma içerisine girdiklerini ifade etti. Afyonkarahisar’ın tarihiyle, mermeriyle, lezzetleriyle, 2019 yılında UNESCO tarafından dünyada 36. Türkiye’de 3. gastronomi şehri ilan edildiğini dile getiren Başkan Zeybek, “O gün bu gündür, UNESCO tarafından bizden talep edilen şartları gastronomi festivali ile bu sene inşallah taçlandıracağız. Pandemiden dolayı gerçekleştirememiştik.” ifadelerine  yer verdi.

Emre Gölü’nde yapılan etkinliğe Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il müdürleri, meclis üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile davetliler katıldı.>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme