Afyonkarahisar’da 750 bin kişiye yetecek su var
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu memleketi Şuhut'ta 180 öğrenci kapasiteli İlim ve Kültür Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi'nin temelini attı. Temel atma töreninde bakanlığının çalışmalarını anlatan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da 750 bin kişiye yetecek su varlığı olduğunu “Belediye başkanımız kara kara düşünüyor. Ama düşünmesin, suyumuz var. Önce 3 çocuk demiştik ama 5 çocuk yapmaktan [&hellip]
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu memleketi Şuhut’ta 180 öğrenci kapasiteli İlim ve Kültür Merkezi ile Halk Eğitim Merkezi’nin temelini attı.
Temel atma töreninde bakanlığının çalışmalarını anlatan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’da 750 bin kişiye yetecek su varlığı olduğunu “Belediye başkanımız kara kara düşünüyor. Ama düşünmesin, suyumuz var. Önce 3 çocuk demiştik ama 5 çocuk yapmaktan korkmayın, Afyonkarahisar’ın suyu var” diyerek anlattı
MAL VARLIĞI MÜMKÜN OLANLAR
HAYIR YATIRIMLARI YAPMALI
Şuhut Vakfı’nın öncülüğünde Kolin İnşaat’ın yaptığı Şuhut İlim ve Kültür Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, ilçeee hem bilimsel hem de manevi eğitim verecek; çok faydalı hizmetin temeli attıklarını söyledi. Yağmura rağmen yüzlerce Şuhutlu’nun katıldığı törende Kolin İnşaat’ın yaptığı hayır yatırımın önemine değinerek tüm hayırseverleri ve mal varlığı mümkün olanları yatırım yapmaya davet eden Eroğlu, “İnşallah Cenab-ı Allah, bu hayrın karşılığını cennette köşkler vererek lütfeder. Her kim ki insanların faydası için bir takım hizmetler yaparsa, bu hizmetlerden insanlar, hayvanlar, bütün mahluklar faydalandıkça hayır ve hasenatı kendisi ölse dahi hayır defteri kapanmaz. Buna sadakayı cariye denir. Kolin İnşaat’ın sahiplerine de Cenab-ı Allah bu tür insanlardan eylesin” dedi.
MESLEK EDİNDİRME VE HAFIZLIK
KURSLARI DA VERİLECEK
Şuhut’a hizmet edecek bir vakfın varlığını uzun yıllardır hayal ettiğini söyleyen Bakan Eroğlu, kısa sürede ilçeye yatırım yapar ve yatırımcıya öncülük eder konuma gelen vakfın yöneticilerine teşekkür etti. Vakıfın hizmetlerinin artarak devam edeceğine inandığını ifade eden Eroğlu, “Şuhut İlim ve Kültür Merkezi’nin hayırlı nesiller yetiştireceğine inanıyorum. burası 180 öğrenci kapasiteli olacak. Toplam 5 katlı ve 6 bin 838 metrekare kapalı alana sahip olacak. Merkezde derslikler, mescitler, kütüphane, internet odaları, yemek salonlarıyla, yatakhaneler yer alacak. Gençlere ve kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarının verileceği merkezde, ayrıca hafızlık eğitimi de verilecek. Burada gençlerimiz hem bilimsel eğitim ve derslerini hem de manevi değerlerini öğrenecek” diye konuştu.
ŞUHUTLULAR İLAHİYAT FAKÜLTESİ İSTEDİ
Temel Atma töreninde pankart açan Şuhutlular’ın İlahiyat Fakültesi isteğini Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın ve kendisinin notları arasına aldığını açıklayan Eroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Az önce bana çiçek veren kızlarımız kuran kursu yapılmasını istediler. Bu kızlarımıza o zaman da anlattım. Bu bina içerisinde 60 tane kızımızın yatacağı, 5 yıldızlı otel kapasitesinde her şeyin olduğu bir alan yapılacak. Burası kızlarımıza ayrılacak. 120 kişi kişilik de erkekler bölümü olacak. Burada sadece yatılı olarak 180 kişi eğitim görmekle kalmayacak, Şuhut ve Afyonkarahisar’daki bütün ortaokul ve lisede okuyan kızlarımız, erkek çocuklarımız gelip buradaki kütüphaneden yaralanacak. Burada sohbetler edecek, buralarda hoş ve güzel vakitler geçirecekler. Burası herkese açık. Burada hem okul hayatlarına ve bilimsel hem de manevi değerlerimize yönelik kuran kursları gibi eğitimler olacak”
ŞUHUT’TA YAPTIKLATRIMIZ KİTAP OLDU
Şuhut ve Afyonkarahisar için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Bakan Veysel Eroğlu, “Şuhut için Afyonkarahisar için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu tesislerin hayırlı olmasını diliyorum. Bugün sadece buranın değil, aynı zamanda bilindiği gibi Şuhut Halk Eğitim Merkezi’nin de temeli atılıyor. Çok güzel bir proje yapıldı. Şuhut için büyük bir kazanç. Eski halk eğitim merkezinin çökmekte olduğunu gördüm. Yeni bir halk eğitim merkezi istediler. Bizden istediler, biz de tamam dedik. Temelini atıyoruz, yıldırım hızı ile yapılacak. Adliye binamızın da temeli en kısa zamanda atılacak” diyen Eroğlu Şuhut’a yapılan çalışmaları bir kitapta topladıklarını ifade ederk kitabı tüm Şuhutlular’ın okumasını istedi. Afyonkarahisar’a yaptıklarımız cilt olacak nitelikte olduğunu ifade eden Eroğlu, “Şuhut İlçesine 9 yılda destan yazdık. DSİ’den Şuhut İlçesine 39 milyon 70 bin TL’lik yatırım yapıldı. İlçemizde yapılan sulama projeleri sayesinde 71 bin 640 dekar arazinin suya kavuştu. Sulama projeleri Ağzıkara Baraj ve Sulaması, Akyuva Göleti ve Sulaması, Ortapınar Göleti ve Sulaması, Balçıkhisar Şehit Nurullah Oymak Göleti ve Sulaması, Kayabelen Göleti Sulaması Rehabilitasyonu, 6 adet Yer altı Sulama Şebekeleri ve Yer Altı Sulama Şebekeleri 1,2,3,4,5’inci kısım. Biz Şuhut için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Örneğin Şuhut Ağzıkara Baraj ve Sulamasını 364 günde tamamladık. Ağzıkara Barajının Türkiye’de bitirilen en hızlı proje. İşte bu kitapta bunların hepsi ve daha fazlası var. Yaptığımız yatırımları anlattık. Eskisen bir bakanlık bütün yıllık çalışmalarını bir kağıda yazardı. Biz şimdi sadece Şuhut’a yaptıklarımızla kitap basıyoruz” şeklinde konuştu.
SU KONUSUNDA AFYONKARAHİSAR’IN DA ŞUHUT’UN DA SIKINTISI YOK
Türkiye’nin tamamında olduğu gibi Afyonkarahisar ve Şuhut’un içme suyu problemini de çözdüklerini belirten Eroğlu, “Türkiye’nin 50 şehrinin su sorunu çözdük. Afyonkarahisar’ı arsenikli su içmekten kurtardık. Afyonkarahisar’da 750 bin kişiye yetecek suyumuz var. Biz önce 3 çocuk diyorduk sonra ben bunu 5 çocuğa çıkardım deyince Afyonkarahisar Belediye Başkanımız su yeter mi diye kara kara düşünüyor ama herkese yetecek suyumuz var. Çocuk yapmaktan korkmayın.” diyerek Şuhut’a su alanında yapılanları anlattı. Şuhutlular’ın kaliteli ve sağlıklı su tüketmesini için içme suyu arsenik arıtma tesisini yaptıklarını belirten Eroğlu, “26 kilometrelik eski içme suyu şebekesi yenileniyor. Artık kötü, sağlıksız borular olmayacak. Kesintisiz su temini için 275 Kilovat güce sahip jeneratör kuruldu. Karacaören İçme Suyu İshale Hattı 40 Kilometre uzunluğunda 600 bin TL, Karadilli İçme Suyu Tesislerinde yılda 410 bin metreküp içme suyu sağlandı ve menba kalitesinde su temin ettik” dedi.
HALK EĞİTİMİN PROJESİNİ HALK SEÇTİ
Konuşmasının ardından Şuhut Vakfı ve Kolin İnşaat yöneticilerine plaket veren Eroğlu, Afyonkarahisar ve Şuhut protokolüyle birlikte İlim ve Kültür Merkezi’nin temelini attı. Kültür Merkezinin ardından Şuhut Halk Eğitim Merkezi’nin de temelini atan Eroğlu, halk eğitim merekezi için yapılan iki farklı projeyi halk oylamasına sundu. Halk eğitim merkezinin 2 bin 713 metrekare alanda inşa edileceğini ifaade eden Eroğlu, merkezde anasınıfı, spor salonu, kadınlar lokali, atölyeler, derslikler, kütüphane ve sergi salonu bulunacağını belirtti.
Bakan Eroğlu, temel atma törenlerinin ardından bir düğün salonunda gerçekleşen Şuhut Belediyesi’nin iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İkmal ve Garnizon Komutanı Veli Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü prof. Dr. Mustafa Solak, Jandarmas Alay Komutanı Kıd. Albay Okçin Akşit, Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler ile daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Kocatepe)