• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar'da 3 bin 659 yabancı uyruklu kişi yaşıyor

Afyonkarahisar'da 3 bin 659 yabancı uyruklu kişi yaşıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye nüfusunun binde 7'si yabancı uyruklu kişilerden oluşuyor. Afyonkarahisar'da 3 bin 659 yabancı uyruklu kişi yaşıyor. Bu rakam ise Afyonkarahisar nüfusunun binde 5,2'sine denk geliyor TÜİK Manisa Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada, ülke sınırları içerisinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile yabancı uyruklu kişilerin ikamet adres bilgileri, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları [&hellip]

Afyonkarahisar’da 3 bin 659 yabancı uyruklu kişi yaşıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye nüfusunun binde 7’si yabancı uyruklu kişilerden oluşuyor. Afyonkarahisar’da 3 bin 659 yabancı uyruklu kişi yaşıyor. Bu rakam ise Afyonkarahisar nüfusunun binde 5,2’sine denk geliyor

TÜİK Manisa Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada, ülke sınırları içerisinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile yabancı uyruklu kişilerin ikamet adres bilgileri, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası kullanılarak MERNİS veri tabanındaki nüfus kütükleri ile eşleştirilerek 2007 yılında Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) kurulduğu hatırlatıldı. Bu sistemden elde edilen yabancı nüfus, Türkiye’de kalma niyetiyle Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne kaydolan yabancılar, en az altı aylık alınmış oturma izinleri referans tarihinde devam eden yabancılar ve izinle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkan ve adres beyanında bulunmak suretiyle ülkede ikamet eden kişileri kapsadığı ifade edildi.
ADNKS sonuçlarına göre 2014 yılında Türkiye’de kayıtlı olan yabancı nüfus 518 bin 279 kişi olurken sayı ise Türkiye nüfusunun binde 7’sini oluşturuyor. Yabancı nüfus verilerine bakıldığında Türkiye’de en çok Alman vatandaşı ikamet ediyor. 63 bin 183 alman vatandaşının yanında, 50 bin 903 Suriye, 47 bin 219 Irak, 33 bin 569 Afganistan ve 30 bin 205 Azerbaycan uyruklu kişi Türkiye’de yaşıyor.
AFYON’DA 2 BİN 312 IRAKLI VAR
TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Afyonkarahisar’da en fazla yabancı vatandaş Iraklı bulunuyor. 2014 yılında Afyonkarahisar ilinde kayıtlı olan yabancı nüfus 3 bin 659 kişi olurken bu sayının 2 bin 312’si Iraklılardan oluşuyor. Afyonkarahisar’da Iraklıların yanında 379 alman, 150 Avusturyalı, 135 Azeri ve 95 kişi ise İranlı yaşıyor. Afyonkarahisar’da 83 Suriyelinin yaşadığı da verilere yansıyan bir diğer nokta. Afyonkarahisar’da yaşayan bayancı uyruklu vatandaşların sayısı nüfusunun binde 5,2’sini teşkil etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme