• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar’da 2023 hedefleri konuşuldu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da 2023 hedefleri konuşuldu – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında, 'Dünyanın 10. büyük ekonomisi' olmayı hedefleyen Türkiye'nin, termali, tarihi ve kültürel değerleri ile ünlü şehri olan Afyonkarahisar'da da ülke gelişimine paralel olarak hedeflerin belirlendiğini kaydeden Vali İrfan Balkanlıoğlu, '2023 Afyonkarahisar Vizyonunun' belirlenmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi Afyonkarahisar'ın gelişimi açısından, kısa vadede 2015 yılı, uzun vadede ise 2023 yılı [&hellip]

Afyonkarahisar'da 2023 hedefleri konuşuldu

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında, ‘Dünyanın 10. büyük ekonomisi’ olmayı hedefleyen Türkiye’nin, termali, tarihi ve kültürel değerleri ile ünlü şehri olan Afyonkarahisar’da da ülke gelişimine paralel olarak hedeflerin belirlendiğini kaydeden Vali İrfan Balkanlıoğlu, ‘2023 Afyonkarahisar Vizyonunun” belirlenmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi

Afyonkarahisar’ın gelişimi açısından, kısa vadede 2015 yılı, uzun vadede ise 2023 yılı için hedefler belirlenmeye başlarken, Afyonkarahisar halkının da bu gelişime katkıda bulunabilmesi için Afyonkarahisar Valiliği’nin internet sitesi olan ‘www.afyonkarahisar.gov.tr’ adresinde, ‘fikir, öneri ve görüş’ bölümü oluşturulmuştu. Valilik toplantı salonunda Vali Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Özel İdaresi genel sekreteri, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve ilgili kurum ve oda temsilcileri katıldılar.
Afyonkarahisar ilk 5’e girecek
Afyonkarahisar Valiliği resmi internet sitesinde oluşturulan ‘Fikir-Görüş ve Öneri’ bölümünde, “2015 ve 2023 yıllarında nasıl bir Afyonkarahisar görmek istiyorsunuz?” sorusunu cevaplayan vatandaşlarımızın fikir görüş ve önerilerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu; Anadolu’nun kesişme noktasında bulunan Afyonkarahisar’ın sağlık, termal ve spor turizminin başkenti haline gelecek potansiyele sahip bir il olduğunu söyledi. 2023 yılı Afyonkarahisar viz-yonunda öncelikle turizmin ele alınması ve geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu; Termal, Yayla, Sağlık, Kongre, Yemek, tarih, inanç ve spor turizminin geliştirilmesiyle İlimize 2 milyon turistin gelmesi hedeflenmektedir. Artacak turist sayısının ihtiyaçları karşılamak için Afyonkarahisar 5 yıldızlı otellerle donatılacak ve bu hususta Türkiye’de İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir’den sonra ilk 5’e gireceğini söyledi.
Gerekli çalışmalar yapılacak
Toplantıda; Zafer havaalanından merkeze raylı sistem döşenerek Afyon şehir merkezi ile Zafer Havalimanı hafif metro ile birbirine bağlanması, herkese iş ve aş bulmayı, işsizliği yüzde 5’e çekme planı, işsizlik ve sosyal konular öncelikli olarak 2023 yılında Afyonkarahisar’ın ihricaatının 3 milyar dolara çıkarma hedefleri görüşüldü. Afyonkarahisar savunma sanayi, helikopter ve uçak yan sanayisinin üretim merkezi haline getirilmesi ve silikon vadisinin kurulması için gerekli çalışmaların başlatılmasının görüşüldüğü toplantıda; her ilçeye huzurevi, kadınlar için çok maksatlı kültür merkezleri kazandırılması, köylerimize spor, el becerisi geliştirme, el sanatları sergi ve satış merkezlerinin yapılması kararlaştırıldı. Bütün Şehitlerimize sahip çıkılarak Şehitlerimizin isimlerinin yaşaması için Orman kurulması ve Kocatepe Milli Parkına en modern simülasyon merkezi kurulması görüşülürken, Haşhaşımızı, sucuğumuzu, lokumumuzu, kaymağımızı ve sera ürünlerimizi dünyaya duyurmak için çeşitli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, toplantı sonunda Zaferin, Mermerin, lezzetin ve aynı zamanda termalin başkenti olan Afyonkarahisar’ın ‘bir marka şehir haline getirilmesi için tüm çalışmaların başlatıldığını söyledi. Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerini bildirmelerinin ardından sona erdi. (Valilik)

Bakmadan Geçme