Afyonkarahisar’a yeni Vali – Kocatepe Gazetesi

Bugün sabaha karşı saat 00.25’te yayınlanan Valiler kararnamesine göre, 22 vali merkeze alınırken, 24 ile yeni vali atandı. 26 ilin valisi de kendi aralarında yer değiştirdi. Kararname ile Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner Merkez Valiliği’ne atandı. Afyonkarahisar Valiliği’ne ise İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım tayin edildi. Vali Hakan Yusuf Güner 18.6.2014 tarihinde ilimiz Valiliği’ne [&hellip]

Bugün sabaha karşı saat 00.25’te yayınlanan Valiler kararnamesine göre, 22 vali merkeze alınırken, 24 ile yeni vali atandı. 26 ilin valisi de kendi aralarında yer değiştirdi. Kararname ile Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner Merkez Valiliği’ne atandı. Afyonkarahisar Valiliği’ne ise İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım tayin edildi. Vali Hakan Yusuf Güner 18.6.2014 tarihinde ilimiz Valiliği’ne atanmıştı.
Yeni Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım 28.6.1989’dan 1992 yılına kadar Afyonkarahisar Valiliği’nde Kaymakam adayı olarak görev yapmıştı. Vali Aziz Yıldırım Afyon’daki bu ilk görevi sonrasında sırasıyla Adana Saimbeyli, Yozgat Saraykent ve Elazığ Kovancılar’da kaymakamlık görevinde bulunduktan sonra İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı’nda Şube Müdürü, 2000-2001 yıllarında Aksaray’da Valilik görevlerinde bulunmuştu. Vali Aziz Yıldırım Aksaray Valiliği sonrası sırasıyla İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürü ve İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı görevlerinde bulunmuştu.

Bakmadan Geçme