'Afyonkarahisar'a mor leylaklar ülkesi diyeceğim'

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret ederek partide basın toplantısı düzenledi.'AFYON İÇİN KOŞTURUCAĞIZ'AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen toplantının açılış konuşmasını yaptı. Orman ve Su İşleri eski Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu'nun dünya çapında bir [&hellip]

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret ederek partide basın toplantısı düzenledi.
“AFYON İÇİN KOŞTURUCAĞIZ”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen toplantının açılış konuşmasını yaptı. Orman ve Su İşleri eski Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’nun dünya çapında bir akademisyen olduğunu belirten Sezen, “Sayın Bakanımız sadece Afyonkarahisar’a değil tüm Türkiye’ye, Kıbrıs’a,  mazlum mağdur coğrafyalara su götürerek önemli hizmetlerde bulunmuştur. İnşallah su gibi aziz olsunlar. Afyonkarahisar üzerinde dokunmadığı ilçe köy belde hiçbir mecrada kalmadı. Allah kendisinden razı olsun diyorum. Rabbim her iki cihanda su gibi aziz kılsın. Kendisinin yapmış olduğu hizmetleri sabahlara kadar anlatırız. Bundan sonraki yatırımlar içinde inşallah 3 yıllık yatırımları plana aldırdı. Hep birlikte sürecin takipçisi olacağız. Afyonkarahisar için Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Gençlik ve İl Kadın Kolları Başkanlarımız, teşkilatlarımız, önceki dönem milletvekillerimizle birlikte koşturmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
“HEDEF GÖNÜL KIRMADAN HİZMET”
AK Parti İl Başkanlığına atandığını belirten Hüseyin Sezen, önlerinde önemli bir yerel seçimin olduğunu kaydetti. “İnşallah kaldığımız yerden devam edeceğiz” diyen Sezen, “Önümüzde ciddi bir yerel seçim süreci var. Biz sadece AK Parti’nin değil tüm Afyonkarahisar’ın hizmetkârıyız. Bu düstur ile her zaman hizmetlerimize devam ettik. Bundan sonra da bu düsturla devam edeceğiz. Allah teşkilatımıza, milletvekillerimize bizlere yardımcı olsun. İnşallah gönül kırmadan hizmetlerde bulunmayı nasip etsin” diye konuştu.
“TEŞKİLATLAR YEREL SEÇİME HAZIRLANACAK”
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, İl Başkanı Hüseyin Sezen’e atamasının hayırlı olmasını diledi. Karahan, tüm teşkilatların birlik ve beraberlik içerisinde yaklaşan yerel seçimlere çalışacaklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde mücadele edeceklerini dile getirdi. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Sezen’in ataması yapılan İl Başkanlığının hayırlara vesile olmasını diledi. Ertürk, TBMM’nin tatile girmesiyle Afyonkarahisar’a gelen Milletvekilleri Veysel Eroğlu ile İbrahim Yurdunuseven’e teşekkür etti. Yaklaşan yerel seçimin önem taşıdığını söyleyen Ertürk, “Bilindiği üzere bizlerin düsturu parti teşkilatları olarak seçimin hemen ertesinde diğer seçim için hazırlıklarına başlamamızdır. Önümüzde önemli bir seçim var. Teşkilatlar olarak inşallah bizlerde hazır ve nazırız. Allah nasip ederse büyük kongremizden önce Kadın Kolları Genel Başkanlığımızın da genel kurulu olacak. İnşallah Ankara da Arena da genel kurulumuz icra edeceğiz. Basın vesilesiyle herkesi kongremize davet ediyorum” şeklinde konuştu. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, asaleten atanan İl Başkanı Hüseyin Sezen’i kutladı. Eser, hep birlikte hayırlı hizmetlerde bulunmayı temenni etti.
“EROĞLU DÜNYANIN SAYILI AKADEMİSYENLERİNDEN”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, AK Parti Milletvekili Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun su konusunda dünya da sayılı akademisyenlerden biri olduğunu kaydetti. Sel, Eroğlu’na bakanlığı döneminde ve akademisyen olarak yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, “Veysel Eroğlu’nun İstanbul’a çok büyük hizmetlerde bulundu. 2003 yılından itibaren de DSİ Genel Müd��rü olarak Türkiye’ye, dünyaya özellikle Afyonkarahisarımıza, çevremize gerçekten destansı hizmetler yaptı. Afyon halkı bu hizmetleri anıyor” dedi.
“TEMSİLİ RAKAMLA ASKERLİK İMKANI”
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, önce İl Başkanı olarak atanıp 24 Haziran 2018 tarihinde de Milletvekili seçildiğini söyledi. İl Başkanlığı görevini emanet ettiği Hüseyin Sezen’in asaleten göreve atanmasının hayırlı olmasını dileyen Yurdunuseven, “Hüseyin beye başarılar diliyorum. Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın yemini akabinde hükümetimiz kuruldu. Çalışmalarımız hızlı şekilde başladı. 7146 Sayılı yasa ile toplumda bedelli askerlik diye bilinen bir yasayı çıkardık. Burada 21 gün eğitimden geçmek ve 1 Ocak 1994 tarihinden önce doğmuş tüm vatandaşlarımızı, askerlik çağını geçip bu görevi yapmamış vatandaşlarımızın 15 bin TL gibi temsili bir rakamla askerlik yapmalarına imkan tanındı. Hep söylüyoruz hiçbir rakam şehitlerimizin kanına karşılık olamaz” diye konuştu. Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, sağlık alanında ek göstergelerle maaş artışı gerçekleştiğini söyledi. Yurdunuseven şöyle konuştu: “Bu arada bazı torba yasalarımızda var. El ele kol kola tüm teşkilatlarımızla AK Belediyeciliği yurt sathına yaymak için birlikte çalışacağız.”
“24 HAZİRAN SEÇİMLERİNE MUHTEŞEM ÇALIŞTIK”
İl Başkanı Hüseyin Sezen’i asaleten gerçekleşen ataması nedeniyle kutlayan Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti de asaleten veya vekaleten görev yapmanın fark etmediğini herkesin üzerine düşeni yaptığını dile getirdi. “Bütün teşkilatımla gurur duyuyorum” diyen Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“24 Haziran seçimlerini birlikte yaşadık. Hakikaten kapı kapı dolaştık. Ben bütün teşkilatında gurur duyuyorum. Neticede Cumhurbaşkanımız da bunu fark etmiş. Biz bilindiği üzere 11’nci sıraya yükseldik. Bu durum gerçekten çok önemli bir husustur. Yüzde 70’e yakın bir oy oranıyla gerçekten Afyonkarahisar’da destan yazdık. Gönül isterdi ki özellikle milletvekili sayımız daha çok olsun. Ama değişik sebeplerle bu sonuç ortaya çıktı. Gece gündüz demeden çok çalışan teşkilatımıza gönülden teşekkür ediyorum. Toplantımızda Milletvekili aday adaylarımızda görüyorum. Mehmet Zeybek Bey de burada. Hep birlikte muhteşem bir çalışma yapıldı.”
“AÇILAN TESİS SAYISI DÜNYA DA REKOR”
2019 yılı Mart ayında Mahalli İdareler Seçimlerinin yapılacağını bu süreçte Afyonkarahisar’ın kendisine yakışır bir şekilde büyük bir gayret gösterip destan yazması gerektiğini söyleyen Eroğlu, “Mahalli İdareler Seçimlerinde Afyonkarahisar kendine yakışır şekilde büyük bir gayret göstererek destan yazmalıdır. İnşallah Allah’ın izniyle bunun başlangıcı veriliyor. Büyük kongremizde ve Kadın Kolları Başkanlığımızın kongresinde Afyonkarahisar teşkilatı olarak güçlü bir katılım göstereceğiz. Partimiz Afyonkarahisar gibi mübarek topraklarda kuruldu. Allah’a şükür dünyanın her yerinde büyük hizmetler yaptık. Güney Afrika da yaklaşık 2 milyon insana su götürdük. Gerçekten muhteşem yatırımlar yaptık. Cenab-ı Allah’a ne kadar şükür etsek azdır. Dünya da en çok tesis açan Bakan unvanına sahibiz. Bunu başkalarının geçeceğine pek ihtimal vermiyorum. Bunlar çalışarak Allah’ın yardımıyla oluyor. Hasbi şekilde çalışmak önemli. Şevk ve heyecanını yanı sıra tecrübe de gerekiyor. Şu ana kadar 2 bin 500 tesisle dünyada bir rekora imza attık” diye konuştu.
“AFYON YÜZ YILLIK YATIRIM ALDI”
AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, çok çalışıp ciddi hizmetler yapıldığını “Nereden nereye” sözleriyle vurguladı. 525 baraj, 518 hidro elektrik santrali yapıldığını hatırlatan Eroğlu, “Afyonkarahisar gerçekten AK Parti hükümeti zamanında Cumhurbaşkanımızın talimatları ve desteğiyle en büyük yatırımları almıştır. Açıkça söylüyorum yüz yıllık yatırım aldık. Sadece 3 milyardan fazlasını biz yaptık. Merak etmeyin ne olur olmaz diye ben Afyonkarahisar’ın 3 yıllık yatırımları da planladım. Afyon bambaşka oldu. İnşallah daha güzel hizmetler yapacağız. Afyon mutluluktan Türkiye de ikinci sıraya yükseldi. Ben artık buraya mor leylaklar ülkesi diyeceğim. İstihdamda en düşük il yine Afyonkarahisar.”
TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM
Toplantıya; AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, eski Milletvekilleri Halil Ürün, Hatice Dudu Özkal, bazı ilçelerle, beldelerin Belediye Başkanları, partililer katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme