• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar'a Doğa Koleji açılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'a Doğa Koleji açılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclisi'nde sunum yapan işadamı Ramazan Avcı, Doğa Koleji'nin Afyonkarahisar'da kurulması için çalışma yaptıklarını belirtti Türkiye genelinde önemli bir yer edinen Doğa Koleji, Afyonkarahisar'da da eğitim verecek. İşadamı Ramazan Avcı'nın girişimiyle yapılacak okul için Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nde, gerekli imar düzenlemesi gerçekleştirildi.GEREKLİ GÖRÜŞMELER YAPILDIAfyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın başkanlığındaki [&hellip]

Afyonkarahisar’a Doğa Koleji açılacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclisi’nde sunum yapan işadamı Ramazan Avcı, Doğa Koleji’nin Afyonkarahisar’da kurulması için çalışma yaptıklarını belirtti

Türkiye genelinde önemli bir yer edinen Doğa Koleji, Afyonkarahisar’da da eğitim verecek. İşadamı Ramazan Avcı’nın girişimiyle yapılacak okul için Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde, gerekli imar düzenlemesi gerçekleştirildi.
GEREKLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığındaki Afyonkarahisar Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısında sunum yapan işadamı Ramazan Avcı, Doğa Koleji ile gerekli görüşmelerin yapıldığını belirtti. Kolej’in Adliye çalışanları için TOKİ tarafından yaptırılacak konutların karşısında bulunacağı kaydedildi.
14 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Avcı, “Doğa Koleji’nin anaokulu, ilköğretim, ortaöğretim ve lise kısmını getirmeyi düşünüyoruz. Şu anda sözleşmelerimizi yaptık. İmar tadilatından sonra inşallah Mart ayında inşaata başlayacağız. 120 kişilik bir istihdam sağlamayı düşünüyoruz. Yaklaşık 14 milyon liralık bir yatırım olacak” dedi. İmar değişikliği oybirliğiyle kabul edildi.
GÜBREDEN ELEKTRİK ÜRETİLECEK
Öte yandan Belediye Meclisi’nde Çavdarlı Köyü’nde tavuk gübresinden elektrik üretimi sağlayacak tesis kurulmasının da önü açıldı. Konu hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhahettin Çoban, “Afyon, hayvancılıkta önemli bir merkez. Günlük 10 milyona yakın tavuk yumurta üretiyor. Afyonlu yumurtacılar da iki şirket halinde bu ürünlerini pazarlıyorlar. Bir şirket, gübre ve elektrik tesisini bitirmek üzere, Diğer şirket de Akçin hudutlarındaki Katı Atık Düzenli Atık Toplama Tesisimiz’in hemen yanı başında 166 bin metrekarelik alanda bu tesisi kurmak istiyorlar” diye konuştu. Bu tesisten 6 megawatt büyüklüğünde elektrik üretimi hedefleniyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme