Afyonkarahisar'a 30 milyon liralık yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından kabul edilen projelerle, Afyonkarahisar'a çeşitli işletmelerin işlerini geliştirmesi, kapasitelerini artırması suretiyle 30 milyon liralık yatırım yapılacak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK) 9'uncu başvuru çağrı ilanı 1'inci Etap kapsamında kabul edilen Afyonkarahisar'daki proje sahipleri ile sözleşme imzalandı. 9. Başvuru Çağrı döneminde imzalanacak yatırımlar tamamlandığında yalnızca bu projelerle [&hellip]

Afyonkarahisar’a 30 milyon liralık yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından kabul edilen projelerle, Afyonkarahisar’a çeşitli işletmelerin işlerini geliştirmesi, kapasitelerini artırması suretiyle 30 milyon liralık yatırım yapılacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK) 9’uncu başvuru çağrı ilanı 1’inci Etap kapsamında kabul edilen Afyonkarahisar’daki proje sahipleri ile sözleşme imzalandı. 9. Başvuru Çağrı döneminde imzalanacak yatırımlar tamamlandığında yalnızca bu projelerle Afyonkarahisar’a toplam yaklaşık 30 Milyon TL’lik yatırım daha kazandırılmış olacak. 9’uncu çağrının 2’nci etabına ait 23 adet Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi (traktör ağırlıklı projeler) projelerinin incelemeleri devam ediyor.
İLÇELER İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME
İmzalanan sözleşmelerle, Afyonkarahisar Merkez, Bolvadin, Çay, İhsaniye, İscehisar, Sultandağı ve Şuhut’ta birçok yatırım hayat bulacak. İmzalanan sözleşmelerle hayvancılık ve et süt işleme tesislerine ek olarak 2 AB standartlarında meyve sebze işleme (soğuk hava depolu) tesisi ve Türkiye’de ilk AB hibeli 2 adet mermer işleme tesisi ilimizde hayat bulacak.
500 MİLYON
LİRALIK KAYNAK
Sözleşme töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, herkesin bu tür desteklerden yararlanması gerektiğini söyledi. Balkanlıoğlu, “Kaynak çok fazla. 500 milyon liraya kadar şu anda bütçemiz var. Ne kadar proje gelirse desteklemeye hazırız diyorlar. İnsanımız işini geliştirme konusunda biraz daha gayret göstermeli. Bu kaynağın büyük bölümü Avrupa Birliği’nden geliyor” dedi.
DESTEKLERİN DUYURULMASI GEREK
Afyonkarahisar’ın tarım ve hayvancılıkta öne çıkan bir vilayet olduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, “Afyon tarım ve hayvancılık bölgesi diyoruz. Turizme kadar pek çok sahada destek sağlayabiliyorlar. Mermer atölyesine kadar desteklemişler. Bunların böyle çok daha geniş katılımcılara duyurulup devletin verdiği desteklerden yararlanılması gerekir. Bu konuda gayret içinde olmamız gerekir. İşini seven yatırımcılarımız var. Bu tür çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum. İnşallah daha büyük projeler ilimizden de çıkar” ifadelerini kullandı.
KAMU KURUMLARI DA GELİŞMELİ
Balkanlıoğlu, kamu kurumları hakkında da değerlendirmede bulunarak “Kamu kurumlarında kabul edilebilir proje üretmekte zayıfız. Biz hep para istiyoruz ama bunu nereye harcayacağımızı göstermiyoruz. Genel ihtiyaçlar için para istenmesi mantığı var. Bu mantığın aşıldığını görmek bizim için sevindirici” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme