• Haberler
  • Gündem
  • AFYONKARAHİSAR YERLİ OTOMOBİL İÇİN HAZIR: “Babayiğitleri Afyon’a davet ediyoruz”

AFYONKARAHİSAR YERLİ OTOMOBİL İÇİN HAZIR: “Babayiğitleri Afyon’a davet ediyoruz”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Termal ve Çamur Festivali’nin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile bir süre görüştü. Serteser, “Afyonkarahisar Yerli Otomobil Fabrikası Fizibilite Çalışması” başlıklı dosyayı, Bakan Eroğlu’na takdim etti. Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yerli otomobil üretimi” çağrısına 5 şirketin istenilen cevabı verdiğini hatırlattı.AFYON [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Termal ve Çamur Festivali’nin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile bir süre görüştü. Serteser, “Afyonkarahisar Yerli Otomobil Fabrikası Fizibilite Çalışması” başlıklı dosyayı, Bakan Eroğlu’na takdim etti. Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yerli otomobil üretimi” çağrısına 5 şirketin istenilen cevabı verdiğini hatırlattı.
AFYON UYGUN
BİR YER
Bakan Eroğlu, “Babayiğitleri davet ediyoruz Afyon’a. Ey babayiğitler, gelin Afyon’a. Size her türlü teşvik, imkan ve yerimiz hazır. Sanayimizde yer var. Ayrıca ulaşım kolaylığı var. Her türlü altyapı var, güzellikler var. Afyonkarahisar yerli otomobil yapılması için çok iyi bir imkan, çok güzel bir kapı. Herkesi davet ediyoruz. Pazarlara da çok yakınız, havadan, karadan, her taraftan ulaşmak mümkün. Yurtdışına da ihracat imkanları çok kolay. Dolayısıyla burası bir merkez. Anadolu’nun merkezi, yolların kavşak noktası. Yerli otomobilin de merkezi olmasını istiyoruz” dedi.
HER KURUM KATKI SUNDU
Afyonkarahisar Yerli Otomobil Fabrikası Fizibilite Çalışması’nda Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nin katkısı bulunuyor.
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme