Afyonkarahisar Valisi’ne Sahip Çıkıyor

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na yönelik olarak osyal medya üzerinden gerçekleştirilen yıpratma kampanyasına karşı Afyonkarahisar’ın tüm kesimlerinden Vali Yiğitbaşı’na destek yağıyor

Eski bir Milletvekili sosyal medya hesabı üzerinden “Valilik Makamı’ndaki Atatürk Portresi kaldırıldı” içerikli bir hezeyan paylaşmış, bir gazeteci de bu hezeyanın üzerine balıklama atlamıştı. Gerçek ortayı çıkıp Vali Yiğitbaşı’nın Valilik Makamı’nda bir değişiklik yapmadığı, Makam odasında 2 ayrı Atatürk portresinin birden yerini koruduğu ortaya çıkınca iftiracılar geri adım atmıştı.

İlgili haberi aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak okuyabilirsiniz:

https://www.kocatepegazetesi.com/valiye-operasyon-ellerinde-patladi/

Vali Yiğitbaşı’na karşı kasıtlı yapıldığı tahmin edilen bu saldırıların ardından toplumun tüm kesimlerinden Vali Yiğitbaşı’na destek yağmaya başladı. Başta AK Parti ve MHP Milletvekilleri olmak üzere bir çok kişi Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na destek veren açıklamalarda bulundular.

Vali Yiğitbaşı’na bir destek de Ensar Vakfı’ndan
Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada da Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na yapılan algı operasyonuna karşı Vali Yiğtibaşı’na tam destek verildi.
Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na yönelik siyasetin ve gazeteciliğin sınırlarını aşan saygısız tutumları kınadıkları bildirildi.
Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, yönelik art niyetli çevreler tarafından sosyal medya üzerinden başlatılan algı operasyonu, valimizin şahsının yıpratılmasından öte ilimize kazandırdıklarına yöneliktir. Sayın Valimizin göreve başladığı ilk günden itibaren duruşu ve ilimize kattığı değer takdire şayandır. Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda vali olma hassasiyeti ile makamında hiçbir değişiklik yapmadığı halde bu konuda basın ve gazetecilik ilkeleriyle örtüşmeyen yalan ve mesnetsiz iddialar halkımızın teveccühünü gölgelemeye yetmeyecektir. Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi olarak valimize yönelik siyasetin ve gazeteciliğin sınırlarını aşan saygısız tutumları kınıyoruz.”

TÜRK EĞİTİM SEN DE DESTEK VERDİ

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın iftiralarla yıpratılma çabasını kınadıklarını belirterek, “Sayın Valimizin yanındayız.” dedi.
Muhtar Demirci, konu hakkında şunları kaydetti: “Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın mesnetsiz iftiralarla yıpratılmasını şiddetle kınıyoruz. Sayın Valimizi defalarca ziyaret ettik ve Atatürk resmi makamında asılıydı. Sayın Valimizin yanındayız.”

Bakmadan Geçme