• Haberler
  • Gündem
  • “Afyonkarahisar turizmin parlayan yıldızı” – Kocatepe Gazetesi

“Afyonkarahisar turizmin parlayan yıldızı” – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı Belediyesi tarafından 26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Geleneksel ve Yöresel Değerler Sempozyumu başladı.Sandıklı Termal Park Otelde gerçekleştirilen sempozyumun açılış programı ve etkinliklere Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk [&hellip]

Sandıklı Belediyesi tarafından 26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Geleneksel ve Yöresel Değerler Sempozyumu başladı.
Sandıklı Termal Park Otelde gerçekleştirilen sempozyumun açılış programı ve etkinliklere Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Eroğlu, ilçe protokolü ile akademisyenler ve davetliler katıldı.
Sempozyum öncesinde üç gün sürecek olan etkinlikler kapsamında kurulan Geleneksel ve Görsel Değerler Sanat sergisini inceleyen Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler yetkililerden bilgiler aldılar.
“AFYONKARAHİSAR BİR ÇOK DEĞERE SAHİP”
Sempozyumun açılış konuşmasında söz alan Vali Tutulmaz, “Afyonkarahisar turizmin parlayan yıldızıdır. Tarihi açıdan baktığımızda Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar’dadır. Osmanlının, Selçuklunun, daha öncesi Friglerin önemli etkinliklerinin olduğu bir yerdir Afyonkarahisar. Kültürel değerlerimizle yine bulunduğu coğrafyanın bir sonucu olarak çok yönlü medeniyetlerin etkisinde kalarak kaynaşmış, içselleşmiş bir sürü değere sahip bir ildir. Sayısız ve birbirinden eşsiz değerlerimizi zaman içerisinde turizmin diğer alanlarıyla harmanladığımız bu topraklarda böyle bir sempozyumun yapılıyor olması bizim açımızdan önemlidir.” dedi.
Konuşmaların ardından 5. Uluslararası Geleneksel ve Yöresel Değerler Sempozyumu çeşitli oturumlarla devam etti.

Bakmadan Geçme