Afyonkarahisar, Turizm Şûrası'nda temsil ediliyor
Afyonkarahisar adına 3'üncü Turizm Şûrası'na İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, konaklama tesislerinin sahipleri, yöneticileri, Afyon Kocatepe Üniversitesi, TÜRSAB Dumlupınar Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı katıldı.Turizm meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile akademik camianın katılım sağladığı Şûra'da, sektörün mevcut durumu değerlendirilmesi, uygulama prensiplerinin güncellenmesi ve sektörün uzun vadeli, [&hellip]
Afyonkarahisar adına 3’üncü Turizm Şûrası’na İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, konaklama tesislerinin sahipleri, yöneticileri, Afyon Kocatepe Üniversitesi, TÜRSAB Dumlupınar Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı katıldı.
Turizm meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile akademik camianın katılım sağladığı Şûra’da, sektörün mevcut durumu değerlendirilmesi, uygulama prensiplerinin güncellenmesi ve sektörün uzun vadeli, sağlıklı gelişimini sağlamak üzere ulusal bir turizm politikasının oluşturulabilmesi hedefleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığınca İlki 1998, ikincisi 2002 yıllarında yapılan, üçüncüsü ise 1-3 Kasım tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen Şûra’nın ön hazırlık toplantıları ve raporları tamamlandı. Türkiye’nin uluslararası rekabet ortamında imajını ve marka değerini yükseltmek, ilgili çalışmaları ve görüşleri ele almak amacıyla hazırlanan Şûra, Türkiye’nin turizm alanında 2023 hedeflerine ulaşması yolundaki vizyonunu da ortaya koyacak.
Türkiye’nin, turizm potansiyelini daha da geliştirerek etkin ve doğru şekilde kullanmasının hedeflendiği Şûra’nın hazırlıkları için bin 400 saatlik mesai harcandı.
Gastronomiden turizm eğitimine kadar birçok konunun değerlendirileceği Şûra için, aralarında sektör temsilcileri, akademisyenler ve konuyla ilgili uzmanların bulunduğu 325 üyeden, 13 farklı komisyon oluşturuldu. Öneri ve destekleriyle sektör temsilcilerinin yüzde 90’ının katkı sağladığı Şûra’nın hazırlık çalışmaları boyunca komisyon üyelerince toplamda 750 sayfalık öneri metni, 150 sayfalık çalışma raporu hazırlandı, 170 tebliğ başvurusu yapıldı.
Doğal, kültürel güzelliklerle dünyanın sayılı destinasyonlarından biri olan Türkiye’nin, turizm potansiyelini daha da geliştirerek, etkin ve doğru şekilde kullanmasının sağlanacağı 3. Turizm Şûrası’nın hazırlık çalışmalarında bugüne kadar birçok konu başlığı ele alındı.