Afyonkarahisar tarihi araştırılacak
Afyonkarahisar Belediyesi şehrin tarihi, kültürel değerlerini toplumun her kesimine aktarmak amacıyla yeni bir çalışmaya daha imza atıyor   Bu amaçla Yerel Tarih Araştırmaları üzerine bir yarışma hazırlayan Afyonkarahisar Belediyesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kentin kültür hazinesine bıraktığı izleri gün yüzüne çıkaracak. Yarışmada yerel tarih ayrıntılarının konu alınması ve eserlerin özgün olması esas olacakken, bugüne [&hellip]
Afyonkarahisar Belediyesi şehrin tarihi, kültürel değerlerini toplumun her kesimine
aktarmak amacıyla yeni bir çalışmaya daha imza atıyor
Bu amaçla Yerel Tarih Araştırmaları üzerine bir yarışma hazırlayan Afyonkarahisar Belediyesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kentin kültür hazinesine bıraktığı izleri gün yüzüne çıkaracak. Yarışmada yerel tarih ayrıntılarının konu alınması ve eserlerin özgün olması esas olacakken, bugüne kadar bilinmeyen, ele alınmamış bir konunun araştırılması ve yeni bir bilginin ortaya çıkması yarışmanın hedefleri arasında yer alacak.
AMAÇ KENT BELLEĞİNE
KATKI YAPMAK
Yarışma hakkında Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Katılımcılar çalışmalarını, mekân, olay, kamu hizmetleri, kurum, sektör, meslek, yakın çevre (mahalle, semt, sokak) tarihi gibi konular üzerine de yapabilecek. Aile öyküleri, göç hikayeleri, kent ya da toplum yaşamına dokunan bir kişinin tarihi, insanların günlük hayatlarında önemli yer tutan merkez unsurların tarihi gibi küçük ölçekli konular üzerinden araştırma yapabilirler. Yarışmayla elde edilmesi düşünülen sonuçlardan birisi de mikro tarih çalışmalarıyla kent belleğine katkı yapmak, ayrıntıların tarihini keşfetmek, parçalı tarih anlatılarıyla Afyonkarahisar’ın tarihini zenginleştirmek olduğu için, önceden çalışılmamış özgün konuların ele alınması bu yarışmanın hedeflerine uygun olacak.” denildi.
AKADEMİK ÜNVANLI
KATILIMCILAR KAPSAM DIŞI
Açıklamada yarışmaya katılım şartları hakkında da şu bilgilere yer verildi:
“Yarışma yerel tarihe ilgi duyan ve araştırma yapan tüm amatör araştırmacılara açıktır. Ayrıca tüm akademik ünvanlı katılımcılar kapsam dışındadır. Yarışmaya bireysel katılım mümkündür. Eserlerin genel norm veya mevzuata uygunluğundan, gerekli izinlerin alınmış olmasından ve her türlü telifinden yarışmacı sorumludur. İdarenin telifle ilgili herhangi bir bedel ödemek zorunda kalması durumunda bu, kayıtsız şartsız nakden ve defaten yarışma sahibine rücu eder. Eserlerin, idare tarafından eğitim, tanıtım, kültür ve sanat faaliyetlerinde izleyiciye sunulması yarışmacılar tarafından kabul edilmiş sayılacaktır. Yarışmacılar aşağıdaki şartlara uymak zorundadır; Yarışmayı açan İdarede, yarışmayla ilgili her türlü işlemleri hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olmamak. Yarışmayı açan İdare adına hareket eden danışmanlarla bunların 1. dereceden akrabaları, resmi ortakları, yardımcıları ve çalışanları arasında olmamak. Şartnameyi incelemiş, kabul etmiş, başvuru formunu belirtilen tarihe kadar doldurmuş olmak. Bu koşullara uymayanlar yarışmaya katılmış olsalar dahi eserleri yarışmaya katılmamış sayılacaktır.”
SON BAŞVURU
TARİHİ 6 AĞUSTOS
Yarışmacılardan istenen belgeler hakkında da bilgi verilen açıklamada, “Yarışmacılar eserlerinde yazılı tarih çalışması, sözlü tarih çalışması (yazılı halde) kullanabilirler. Ancak yazılı anlatımı tamamlayıcı – destekleyici olarak fotoğraf-belge kullanabilirler. Yarışmaya katılan eserler, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir mecrada yayınlanmamış, alenileşmemiş ve özgün olmalıdır. Yazılı eserler; Times New Roman yazı karakteri ve 12 punto yazı büyüklüğü ile görsel kısımları hariç en az 5-en fazla 10 A4 sayfası uzunluğunda olacaktır. Kullanılan ve alıntı yapılan kaynakların gösterilmesi zorunludur. Yarışma şartnamesi internet adresinden görülebilir. Yarışmaya katılmak için öncelikle belirtilen tarihte Afyonkarahisar Belediyesi’nin web sayfasındaki Başvuru Formunun doldurulması zorunludur. Son başvuru belgeleri ve bütün olarak eserler, en geç 6 Ağustos 2021, saat 17.00’ye kadar Yarışma Raportörlüğü adresine elden iletilmelidir. Gecikmeler dikkate alınmayacaktır ve eksik başvurular değerlendirilmeyecektir. Yarışmada ödüle değer bulunan tüm eserlerin telif hakkı, Afyonkarahisar Belediyesi’ne aittir. Eserlerin, idare tarafından eğitim, tanıtım, kültür ve sanat faaliyetlerinde izleyiciye sunulması yarışmacılar tarafından kabul edilmiş sayılacaktır. Yarışma sonuçlandığında, katılan eserler sergilenecek ve yayınlanacaktır. Yarışmaya online başvuruda bulunmak isteyenler https://www.afyon.bel.tr/ duyuru/1/177/yerel-tarih-basvuru-formu.aspx Dokümanları elden teslim etmek isteyenler Afyonkarahisar Belediyesi Sultan Divani Mevlevihane Müzesinde Hasan Özpınar’a teslim edebilirler. Yarışmamıza şehir dışından katılmak isteyenler ise başvuru formunu doldurduktan sonra [email protected] adresine araştırma dokümanlarını gönderebilirler.” ifadelerine yer verildi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi
YARIŞMA TAKVİMİ
Eser Son Teslim Tarihi: 06/08/2021
Sonuçların Açıklanması: 26 Ağustos 2021
Ödül Töreni: 30 Ağustos 2021
ÖDÜLLER
Yarışmada, 3 Başarı Ödülü ve 5 Mansiyon
Ödülü olmak üzere 8 ödül verilecektir.
Birincilik Ödülü: 5.000 TL
İkincilik Ödülü: 3.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 2.0000 TL
Mansiyon Ödülleri (5 eser): 1.000 TL