• Haberler
  • Genel
  • Afyonkarahisar SGK performansta ikinci – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar SGK performansta ikinci – Kocatepe Gazetesi

SGK İl Müdürü Kerim Aslan, Afyonkarahisar olarak 81 ilin içinde performansta ikinci olduklarını, bunun son derece önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Aslan, performansta taleplerin süresi içinde yerine getirilmesi, aylık bağlanma, kayıt dışı istihdamla yapılan mücadele, online veri alış verişi gibi kriterlerinde yer aldığını vurguladı. 14-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası kutlanacak. SGK İl [&hellip]

Afyonkarahisar SGK performansta ikinci

SGK İl Müdürü Kerim Aslan, Afyonkarahisar olarak 81 ilin içinde performansta ikinci olduklarını, bunun son derece önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Aslan, performansta taleplerin süresi içinde yerine getirilmesi, aylık bağlanma, kayıt dışı istihdamla yapılan mücadele, online veri alış verişi gibi kriterlerinde yer aldığını vurguladı.

14-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftası kutlanacak. SGK İl Müdürü Kerim Aslan, ekibiyle birlikte Anemon Otel’de dün sabah düzenlediği basın toplantısında Sosyal Güvenlik Haftasında il protokolü ve sivil toplum örgütlerinin ziyaret edileceğini, okullarda ve garnizon komutanlıklarında Sosyal Güvenliğin dünü ve bugünü, vatandaşların hak ve yükümlülükleri kayıt dışı istihdam konuları hakkında bilgiler verileceğini bildirdi.
Hafta dolu dolu kutlanacak
İl Müdürü Kerim Aslan, sosyal güvenlik farkındalığı adına alışveriş merkezleri gibi insanların toplu olarak bulundukları yerlerde sosyal güvenlik masası kurularak buralarda yapılacak bilgilendirme ve dağıtılacak broşürlerle sosyal güvenlik bilincinin artırılıp, genel sağlık sigortası ile ilgili vatandaşların bilgilendirileceğini söyledi. Aslan, 14-20 Mayıs tarihleri arasında idrak edilecek SGK haftası programı hakkında bilgi verdi. Sosyal Güvenlik Haftası’nın dolu dolu geçirileceğini dile getiren Aslan, hafta kutlaması çerçevesinde protokol ve sivil toplum örgütlerinin ziyaret edileceğini, okullarda sosyal güvenliğin dünü, bugünü ve vatandaşların hak ve yükümlülükleri ve kayıt dışı istihdam konularının anlatılacağını söyledi. SGK İl Müdürü Kerim Aslan, SSK, Bağ-Kur ve TC Emekli Sandığı’nın Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında birleştirildiğini hatırlattı. Aslan, geçen zaman içerisinde 5510 sayılı yasa, yönetmelik ve tebliğlerde yapılan değişiklikler ile aksaklıkların giderilip bir bütünlük sağlandığına dikkat çekti. İl Müdürü Kerim Aslan, SGK etkinlik, faaliyet ve hizmetlerinin kamuoyuna duyurulmasında medya çalışanlarının büyük emeği olduğunu ifade etti.
Şehir her geçen gün büyüyor
Afyonkarahisar’ın büyük şehir olma yolunda ciddi bir ilerleme kaydettiğini belirten SGK İl Müdürü Kerim Aslan, il nüfusunun 698 bin 626, iş yeri sayısının 10.029 adet olduğunu bildirdi. SGK İl Müdürü Kerim Aslan; “Toplam aktif, pasif ve yeşil kartlı olmak üzere sosyal güvenlik kapsamında 679 bin 868 kişi, sosyal güvenlik kapsamında aktif çalışan kişi sayısı; emekli sandığı (4/c) 24 bin 776 kişi, Bağ-Kur (4/b) 41.080 kişi, SSK (4/a) 74.633 kişi olmak üzere toplam 140.489 bindir. Sosyal Güvenlik kapsamındaki aktif çalışanların toplam il nüfusuna oranı yüzde 20,11’dir. Sosyal güvenlik kapsamında aylık alan kişi sayısı; Emekli Sandığı (4/c) 17 bin 776, Bağ-Kur (4/b) 34 bin 764’dür. SSK (4/a) 43 bin 209 kişi olmak üzere toplam 95 bin 749’dür. Sosyal güvenlik kapsamındaki emeklilerin toplam il nüfusuna oranı yüzde 13,71’dir. Sosyal güvenlik kapsamında bakmakla yükümlü tutulan yararlanıcıların sayısı; Emekli Sandığı (4/c) 60.809, Bağ-Kur (4/b) 130.300, SSK (4/a) 188.654 olmak üzere toplam 379.763’dür. Sosyal güvenlik kapsamındaki bakmakla yükümlü tutulanların oranı yüzde 54,36’dır.” dedi.
Vatandaş odaklı
memnuniyet esas
İl Müdürü Kerim Aslan, SGK’nın kendisini her açıdan yenileyerek vatandaşların taleplerinin en kısa sürede cevaplandırıldığını bildirdi.
Aslan şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”İller arasındaki yazışmalar ve evrak alış verişi online ortamda yapılıyor. Biz Afyonkarahisar olarak 81 ilin içinde performansta ikinci olduk. Bu önemli bir gelişmedir. Taleplerin süresi içinde yerine getirilmesi, aylık bağlanma, kayıt dışı istihdamla yapılan mücadele, online veri alış verişi gibi kriterler yer almaktadır. Biz kayıt dışı program doğrultusunda ilçelere köylere kadar giderek bunları anlattık. Kaymakamlar, belediye başkanlarıyla toplantılar düzenledik bilgilendirmeler yaptık. Son 4 yıl içinde 137 bin adet ihbar ve şikayet aldık. Bunun üzerine özel bir ekip kurarak 70 bin evrakı kontrol ettik. 10 bin kişi kayıt altına alındı. Sosyal güvenlikte öncelikle vatandaşın beklentileri doğrultusunda vatandaş odaklı, memnuniyet sağlanması için hizmet verilmesi esastır. Biz kurum olarak vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaş memnuniyeti sağlanmasındaki ilkelerimizden bir tanesi doğru, kaliteli ve hızlı hizmetin verilmesidir. Bu hizmetleri Afyonkarahisar’da gerçekten başarı ile uyguladığımıza inanıyorum”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme