• Haberler
  • Spor
  • Afyonkarahisar Sarıkamış Şehitleri için yürüdü

Afyonkarahisar Sarıkamış Şehitleri için yürüdü

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi’nin birlikte organize ettiği Sarıkamış Şehitlerini anma programı yoğun katılımla gerçekleşti. Yürüyüşe, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Gençlik Merkezi Müdürleri Gökhan Gürbüz, Ahmet Ertürk, Şube Müdürleri İsmail Barın, Arif Özkaya, Faruk Bayram, Sinanpaşa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe [&hellip]

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi’nin birlikte organize ettiği Sarıkamış Şehitlerini anma programı yoğun katılımla gerçekleşti. Yürüyüşe, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Gençlik Merkezi Müdürleri Gökhan Gürbüz, Ahmet Ertürk, Şube Müdürleri İsmail Barın, Arif Özkaya, Faruk Bayram, Sinanpaşa Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Gürkaya Denk, Afyonkarahisar Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın başkanlığında 100’ün üzerinde gazi ve şehit yakını, Okul Müdürleri, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri sporcuları, GHSİM personeli ve antrenörleri, GM Liderleri ve Gönüllü gençleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkiye’nin 81 ili ile birlikte aynı aynda başlayan Sarıkamış Şehitlerini Anma yürüyüşü aynı anda tamamlandı. Akarçay’da bulunan Leblebi Kafe önünde yürüyüşe katılacaklara Sarıkamış Şehitliği’nin anısına bere, atkı, eldiven, Türk Bayrağı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bayrağı dağıtıldı. Yürüyüş başlamadan önce Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Leblebi Kafe’den başlayan yürüyüşe Emniyet mensupları eskortluk ederken yürüyüş, Cahar Dudayev Caddesi üzerinden Nedim Helvacıoğlu Bulvarı istikametine devam etti. Uydukent İş Merkezi’nde bulanan Gençlik Merkezi binası önüne gelen kortej burada Gençlik Merkezi’nin dağıttığı keşkekten yedi. Sonrasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış yürüyüşe katılanları Sarıkamış Şehitleri hakkında bilgilendirdi. Bu bilgilendirmenin ardından yapılan dua ile program sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme