Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar saklı bir hazine”

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, Afyonkarahisar’ın saklı bir hazine gibi olduğunu belirterek, “Şehrimizin değerini bilelim” dedi

Afyonkarahisar Belediyesi ve Gün FM işbirliğinde yayınlanan Şehir saati programına Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar konuk oldu. Eski Emekliler Lokali’nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi ile ilgili bilgiler veren Akar, “Burası engelli bireylere gastronomi alanında eğitimlerin verileceği aynı zamanda sosyal entegrasyonlarının sağlanacağı bir merkez olacak. Hem de istihdama ve üretime katılacakları bir merkez olarak tasarlandı.” diye konuştu.

“BİRÇOK ALANDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ”

Şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı adına birçok alanda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Akar, “Şehrimizin değerini bilelim. Afyonkarahisar saklı bir hazine gibi. Şehrimizi tüm yönleriyle tanıtma adına var gücümüzle çalışıyoruz. Benlioğlu Konağı’nın Gastronomi Evi oldu. Bu konağımızın manzarası harika. Tarihi olarak çok değerli bir yapı, 16 odası var. İçinin tefrişatı tamamlandı. Pandemi nedeniyle biraz açılışı ertelendi. Şu anda her şeyi hazır vaziyette. Sanırım yılbaşında hizmete girecek.” şeklinde konuştu.

“YENİ MÜZE AÇILACAK”

Afyonkarahisar’ın 12 adet coğrafi işaretli ürünü olduğunu söyleyen Akar, “Bunlara 34 ürün daha eklemek için müracaatta bulunduk. Bu onay geldikten sonra şehrimiz en çok coğrafi ürünü bulunan üç şehirden biri olacak. Coğrafi işaret demek bir ürünün üretim ayağından başlayarak tüketime kadar kontrol edilmesi anlamına geliyor.” dedi.

Belediye Şehir Çarşısı arkasında bulunan Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Evi’nin giriş katında yeni bir müze açacaklarını söyleyen Akar, kültür alanında çalışmaların hızlı bir şekilde süreceğini söyledi. >> Kocatepe Haber Merkezi