Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar ruhu, milli mücadele ruhudur”

“Afyonkarahisar ruhu,  milli mücadele ruhudur”

MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 13’üncü Olağan İl Kongresi’nde konuşan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Afyonkarahisar liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettiği gibi, Milliyetçi Hareketin ruhunu yaşayan, Anadolu’nun kilidi ve kadim kentidir. Afyonkarahisar ruhu, milli mücadele ruhudur” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 13. Olağan İl Kongresi, Grand Derya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoklama ile başlanan kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyeti seçildi. Divan Başkanlığına MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay seçilirken, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol Divan heyetini oluşturdu. Kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP MYK Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve çok sayıda partili katıldı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajının okunmasından sonra Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kocaşaban tarafından faaliyet ve Beytullah Bostancı tarafından ise maliyet raporu okundu.
Daha sonra konuşan MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, görev süresi boyunca yaptıkları faaliyetleri antlatarak, Milletvekili Mehmet Taytak’ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
“KONGREMİZ 2023 YILINDA ZAFERE GİDEN YOLUN TAŞLARINI DÖŞEYECEKTİR”
Kongre sürecini Şuhut’tan başlattıklarını kaydeden MHP Milletvekili Mehmet Taytak, “Türk Milleti’nin kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı bu şanlı topraklarda, Millî mücadele kahramanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tam 98 yıl önce 26 Ağustos 1922 tarihinde Kurtuluş Savaşı’nı Şuhut’tan başlattığı gibi, 2023 yılında zafere giden yol anlayışı ile bizlerde 26 Ağustos 2020 tarihinde kongrelerimizi Şuhut’tan başlattık. 4 gün süren muhteşem bir nizam ile gerçekleştirdiğimiz, çok kıymetli dava arkadaşlarımızın göreve geldiği ilçe kongrelerimiz sonucunda çok şükür il kongremiz için toplanmış bulunmaktayız. Kongreler, tazelenmenin, güçlenmenin ve istişarenin yeridir, heyecandır, buluşmadır, kavuşmadır. Afyonkarahisar liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettiği gibi, Milliyetçi Hareketin ruhunu yaşayan, Anadolu’nun kilidi ve kadim kentidir. Afyonkarahisar ruhu, milli mücadele ruhudur. Bugün ki büyük ve güçlü Türkiye’nin kurtuluşu ve kuruluşudur. Bu ruh, vatan sevgisidir. Bu ruh, dünyadaki tüm mazlumların umudu olan Türk Milleti’nin son kalesidir. Bu ruh kahraman şehir Afyonkarahisar’ın ruhudur. Bu ruh 1999 seçimlerinde bu şehirden 3 milletvekili çıkardı. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik anlayışı ile bir araya geldiğimiz bu kongre, inşallah 2023 yılında zafere giden yolun taşlarını döşeyecektir. Davamıza gönül vermiş tüm ülküdaşlarım ile birlikte kapı kapı gezeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
“AFYONKARAHİSARLI HEMŞEHRİLERİMİZ ÇABALARIMIZI GÖRÜYOR”
Yaptıkları çalışmaların Afyonkarahisar halkı tarafından bilindiğini aktaran Taytak, “Milletimizin dertlerine Allah’ın izniyle derman olmaya çalışacağız. Allah’ın izniyle başaracağız, başaracağız. Türk Milleti’nin etrafı kuşatılmaya çalışılmakta, ateş çemberine çekilmekteyiz. Doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde, sınır ötesinde yani anlayacağınız her bölgede devletimiz bir mücadele içindedir. Bugüne kadar liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin ortaya koymuş olduğu çelikten irade ile Cumhur İttifakı hem saldırıları bertaraf etmekte hem de yeni dünya düzenine uygun bir gelecek için çalışmaktadır. Bütün dava arkadaşlarımızdan beklentimiz, bu duruşu, bu iradeyi, buradaki niyeti doğru şekilde anlamaları, içselleştirmeleri ve milletimize aktarmalarıdır. Biz siyaset yapmıyoruz. Biz milletimizin ve devletimizin bekası için mücadele ediyoruz. Liderimizin ifade ettiği gibi; vatan gittikten, devlet yıkıldıktan sonra neyin siyasetini ne için yapacağız? Günlük hesapları, şahsi menfaatleri, kişileri konuşmak yerine ‘Afyonumuza ve ülkemize nasıl hizmet ederiz’, ‘hangi sorunu çözeriz’in peşindeyiz. Bürokrasi ile yürütülen çalışmalarda, belediyelere yapmaya çalıştığımız yardımlarda, Afyon’un bir sorunu için verdiğimiz uğraşlarda sadece milletimiz için çabalıyoruz. Nihayetinde, kim gelirse gelsin yapılan hizmetler kalıcıdır. Bunun mücadelesini veriyoruz. Her sektörle ayrı ayrı ilgileniyoruz. Termal, mermer, tarım, hayvancılık, turizm, yumurtacılık, şeker pancarı, haşhaş vs. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz çabalarımızı görüyor. Rabbim gücümüze güç katsın. Partimizin kurucusu, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyin ifade ettiği gibi; ‘Kendinizi küçük görmeyiniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız. Kuvvet birliktir. Davamızın geleceği birliktedir. Birlik, içinde olmaktır. Bilge Türk Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin buyurduğu gibi;‘Nerden olursanız olunuz, ister güneyden ister kuzeyden, ister doğudan, ister batıdan, kim olursanız olunuz; ülkemin neresinde doğarsanız doğunuz, kökünüz, kökeniniz, mezhebiniz ne olursa olsun, Vatanım, bayrağım, milletim, şehidim, kardeşliğim ve mukaddesatım demek için birlikteyiz, bir aradayız.’ Bu değerlere sahip tüm hemşehrilerimizle kucaklaşmaya hazırız. Birlikte hareket edeceğiz. Birlikte başaracağız. Türk Milletini birlikte yücelteceğiz.” diye konuştu.
“MHP KRİZLERE ENGEL SORUNLARA
ÇÖZÜM ÜRETEN BİR SİYASİ PARTİ”
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Afyonkarahisar 13. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, MHP’nin Türk siyasetinde daima istikamet çizen ve yol gösteren bir siyasi hareket olduğunu söyledi. MHP’nin krizlere engel olan ve sorunlara çözüm üreten bir siyasi parti olduğunu dile getiren Akçay, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin temel parametresi, yönetimde istikrar, temsilde adalet, güçlü hükümet ve meclis ilkesine dayanmaktadır. İki yıllık sürede gerek yürütmede gerekse de yasamada sistemsel düzenlemeler yapıldı. Ancak, bu yargı kurumları başta Anayasa Mahkemesini kastederek söylüyorum; şimdi bu vesayet odakları bir bir Türkiye’nin önünde engel olmaktan çıkarıldı. Bu sistem değişikliği de buna katkı sağladı. Fakat, 1961 Anayasasının kalıntısı olan bazı kurumsal yapıları da bu sistemin doğasına ve mantığına uygun şekilde yeniden yapılandırılması ve teşkilatlandırılmasına ihtiyaç var.” dedi.
“IŞIKLAR YANIYOR DARBE
ÇAĞRIŞTIRICILARININ
SİMGESEL İFADESİDİR”
Akçay, AYM Üyesi Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” paylaşımına da değinerek, “Bu tartışmalar ve önerilerde de Sayın Genel Başkanımızın öngörüsünün ne kadar isabetli olduğunu ispatlayan ve ortaya koyan son bir örnek olmuştur. ‘Işıklar yanıyor’ ifadesi uzun yıllardır darbe çağrıştırıcılarının bir simgesel ifadesidir. Zaman zaman belli dönemlerde gazeteciler ve birtakım kişiler, ‘Genelkurmay’ın ışıkları yanıyor’ derlerdi. Yani buradan bir darbe, çağrışımı ve imasında bulunurlardı. Bu Anayasa Mahkemesi üyesinin de yaptığı bu. Bu özür dileyerek ve mesajını silmekle geçiştirilecek bir konu değildir. Anayasa Mahkemesinin de ertesi gün yaptığı açıklama son derece de yetersizdir. Bunun telafi edilmesi için öncelikle Anayasa Mahkemesi üyesinin istifa etmesi ve Anayasa Mahkemesinin de kendi kuruluş kanunun da belirtilen süreçler çerçevesinde gerekli disiplin soruşturmasının da mutlaka yapılması gerekir.” ifadelerini kullandı.
“KİM BU BERBEROĞLU?”
Akçay, Anayasa Mahkemesinin en son CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararının da içeriğinin yanlış olduğunu savundu. Bir hak ihlali söz konusu olmadığını belirten Akçay, “Anayasanın 83. maddesini gerekçe göstererek bu karar veriliyor. Çok ilginçtir, aynı anayasanın 125’inci ve geçici 20’nci maddesini de yok sayıyor. Anayasa Mahkemesi zaten anayasaya uygunluğu denetleyen bir kurum olarak bu maddeleri görmezden gelmiştir. Enis Berberoğlu üzerinden gereksiz polemik ve tartışma ortaya çıkarıldı. Bu tartışmalarla asıl gerçekler gizleniyor arkadaşlar. MİT tırları, FETÖ kumpasıyla Türkiye’ye iftira atılmasına ve bir kısım devlet sırlarının da ortaya çıkarılmasına yol açan bir casusluk faaliyeti olarak ortaya çıktı. Kim bu Berberoğlu? Berberoğlu kim? O zaman milletvekili, eski gazeteci. İşin hakikatine baktığımızda Kemal Kılıçdaroğlu, o dönem Zaman gazetesini ziyaret ediyor. Ondan 10 gün sonra, bu MİT tırları hadisesini de Can Dündar, Cumhuriyet gazetesinde haber yapıyor. Hatta bunu kendi yazdığı kitabında da itiraf ediyor. Daha sonra ben bunu ‘solcu milletvekilinden aldım’ diyor. Onun da Berberoğlu olduğu ortaya çıkıyor. Şimdi düşünelim. Bir milletvekili kendiliğinden bunu Can Dündar’a servis etmiş olabilir mi? Bu mümkün değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberi olmadan.” şeklinde konuştu.
“ASIL YARGILANMASI
GEREKEN KİŞİ KILIÇDAROĞLU’DUR”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eline tutuşturulan birtakım dosyalar, belge ve bilgilerle pek çok yanlış ve yanıltıcı duruma vesile olduğunu iddia eden Akçay, “Bu onlardan birisidir. Bana göre de bu Berberoğlu hadisesinde asıl yargılanması gereken kişi de Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu’nun sorumluluğu gözden ırak tutuluyor. Adeta bu hadisede Kemal Kılıçdaroğlu kuryelik yapmıştır. Bunu niye kimse konuşmuyor ve tartışmıyor. Asıl üzerinde durulması gereken husus budur.” dedi.
Konuşmaların ardından Taytak, Akçay’a, Kocacan ise Taytak’a hediye takdim etti.
Kongrede 314 oy kullanılırken, oyların 287’si geçerli sayıldı. Oyların 25’i boş çıkarken, 2’si geçersiz sayıldı. Tek listeli kongrede mevcut İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın başkanlığındaki liste MHP il Yönetim Kurulu’na seçildi. Listede şu isimler yer aldı: Abdullah Kılınçarslan, Ahmet Kahveci, Ahmet Özköse, Beytullah Bostancı, Cafer Gür, Coşkun Karaca, Doğan Şimşek, Emin Şengün, Emre Sagun, Engin Deniz, Halil Kocaşaban, İhsan Özer, İlker Celep, İsmail Aydoğuş, İsmail Uygan, Melikşah Çelikten, Mustafa Gün, Nesrin Çelikbilek, Osman Güışık, Raika Akça, Ramazan Eryıldız, Recep Yaman, Sabri Duysak ve Ufuk Kuru yer aldı. >> Kocatepe Haber Merkezi