• Haberler
  • Genel
  • “Afyonkarahisar ruhu Ankara’ya yansıyacak” – Kocatepe Gazetesi

“Afyonkarahisar ruhu Ankara’ya yansıyacak” – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Müşavirliği görevini sürdürürken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı olan Cengiz Sağlam, milletvekili seçilmesi hâlinde Afyonkarahisar ruhunun Ankara’ya yansıyacağını belirtti AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam, AK Parti’nin tarihi yürüyüşünde yer almak istediğini söyledi. Amacının millete hizmet olduğunu söyleyen Sağlam, “Siyaset, millete hizmet aracıdır. Siyaset bir kararlılık, bir [&hellip]

"Afyonkarahisar ruhu Ankara'ya yansıyacak"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Müşavirliği görevini sürdürürken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı olan
Cengiz Sağlam, milletvekili seçilmesi hâlinde Afyonkarahisar ruhunun Ankara’ya yansıyacağını belirtti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam, AK Parti’nin tarihi yürüyüşünde yer almak istediğini söyledi. Amacının millete hizmet olduğunu söyleyen Sağlam, “Siyaset, millete hizmet aracıdır. Siyaset bir kararlılık, bir sebat işidir. Siyaset cesur yüreklerin işidir. Doğduğumuz, büyüdüğümüz ve Cumhuriyetimiz’in kazanıldığı bu topraklarda Afyonkarahisarımızı, Güçlü Türkiye’mizi daha aydınlık yarınlara AK Partimiz ile taşımak, ancak ilkeli ve bilinçli bir siyasetle mümkündür. Genç yaşımdan beri siyaset ve bürokrasinin içerisindeyim. Siyaseti, halka hizmet makamı olarak görüyorum. Ülkemizin derdine derman olacak, ihtiyaçlarına çare olacak gücü her zaman vardır” dedi.
MİLLETİN DERDİNİ DERT EDİNİYORUZ
Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel olarak Türkiye’nin önemli bir şehri olduğuna dikkat çeken Sağlam, “Afyonkarahisar gibi her yönüyle özel bir şehrin iddiasını sürdürecek siyaset mimarlarına ihtiyaç vardır. Ülkenin ve milletin derdini kendisine dert edinecek, meselelerin takibinde namludan çıkan kurşun gibi hızlı ve kararlı olacak, her türlü engelleri aşacak, her türlü zorluğun üstesinden gelecek iradeye, ferasete ve dirayete sahip olmak gerekir. Bu meseleler için AK saflarda göreve talip olmaya geldim” ifadelerini kullandı.
GURBETÇİLERİN DE SESİ OLACAK
“Neden milletvekili adayı olmak istiyorsuz” sorusunun yöneltildiğini aktaran Sağlam, şöyle devam etti:
“Peki niçin aday olmak istiyorum? Kamusal karar alma sürecinde sivil toplum kuruluşlar, kanaat önderleri ve toplumun diğer paydaşları ile Afyonkarahisarımız’da sinerji oluşturmak için, fakir fukaranın, garip, gurabanın, esnafın, tüccarın, memurun, işçinin, köylünün ve çiftçinin, hayvan üreticisinin, üniversite ve yüksek öğrenim gençliğinin, yurt dışındaki gurbetçi kardeşlerimin, şehit ve gazi ailelerinin ve kimsesizlerin sesi olmak için, Yeni Türkiye yolculuğunun lokomotif gücü olacak, Afyonkarahisar ruhunu Ankara’ya hak ettiği şekilde yansıtmak için, beşeri ve fiziki yatırım kaynaklarını doğru zamanda ve doğru yerde kullanarak insan odaklı sürdürülebilir bir kalkınma için, medeniyet ufkumuzun, merhametin ve insanlığın, adaletin yürüyüşünü bugünkü temsilcisi AK Partinin tarihi yürüyüşünde yer almak için, siz değerli hemşehrilerime güvenerek Afyonkarahisar’ın tüm ilçe, belde, köy ve mahallerine inanarak yurt dışında yaşayan gurbetçi kardeşlerimin sesi olmak için sizinle birlikte ve sizin için çalışmak amacıyla yola çıktım.”
“AFYON GÜÇLÜYSE
BİZ DE GÜÇLÜYÜZ”
Ankara’daki başarılı çalışmalarını milletvekili olarak devam ettirmek isteyen AK Parti Milletvekili aday adayı Cengiz Sağlam, bilgi birikimini ve tecrübelerini doğup büyüdüğü şehre hizmet ederek kullanmak istediğini söyledi. Sağlam, “Afyonkarahisar güçlü olduğunda bizler de güçlüyüz. Afyonkarahisar ne kadar güçlü, bizler de o kadar güçlüyüz” dedi.
AK Parti Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam, Afyonkarahisar için tasarlanan projelere destek vermeyi hedeflediğini belirtti. Sağlam, “Afyonkarahisar’da bugün termal turizm gittikçe önem kazandı. Zaten ulaşım olarak kavşak konumunda olan bir şehrimiz var. Havaalanı için projemiz ve çalışmalarımız var. Şu an da yapımı devam eden Ankara-Afyonkarahisar-İzmir hızlı tren hattı projesi var ve yakın zaman da ilimize kazandırılacak. Şu da önemlidir ki dikkat ederseniz artık çevre illerden, ilçelerden olsun düğünler yoğun bir şekilde Afyonkarahisar’daki otellerde yapılmaya başlandı. Bu çok önemli bir gelişme. Hep söylüyoruz, Afyonkarahisar güçlü olduğunda bizler de güçlüyüz. Afyonkarahisar ne kadar güçlü ise bizler de o kadar güçlüyüz. Afyonkarahisar’ımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz” diye konuştu.
ZAFER ÜNİVERSİTESİ GELİYOR
Ege’yi İç Anadolu’ya ve Marmara’yı Akdeniz’e bağlayan Afyonkarahisar’a ikinci üniversite fikrinin çok da uzak olmadığını söyleyen Sağlam, hayal denilen birçok yatırımın AK Parti hükümetleri tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Sağlam konuşmasında şu sözleri dile getirdi; “Cenab-ı Allah nasip eder milletvekili olursam Afyonkarahisar’ımıza ikinci üniversite için elimden geleni yapacağım, bunlar hayal değil devlet-millet paydasında, esnafımıza, KOBİ’mize, eğitime ve öğretime yapılacak en büyük yatırımın ikinci üniversite olacak ve kazanan da Afyonkarahisar’ımız olacak. Afyonkarahisar’ımızı üniversiteler şehri yapmak istiyoruz. İnşallah Afyonkarahisar Zafer Üniversitesi diyorum ben ama günü gelince anket yaparak, STK’larla görüşerek ortak akılla bir isim bulunabilir.”
YAPILAN
YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Afyonkarahisar’a yapılan ve yapılacak yatırımların takipçisi olacağını dile getiren Milletvekili aday adayı Sağlam, “Partimiz ileriye dönük hedefler koydu. Bu hedefler 2023, 2053 ve 2071’dir. Bizlerde partimizin koyduğu bu hedeflere ülkemizin daha rahat ve huzurlu bir şekilde ulaşması için destek vermeye geldik. Yeni Türkiye’nin inşasına bir tuğlada ben koymak istiyorum. Son 13 yılda gerçekleşen yatırım ve hizmetlerin ülkemizde ve memleketimizde devam etmesi için omuz vermeye hazırım. Yıllardır Ankara’da TBMM’de çeşitli görevlerde bulundum. Allah nasip eder de milletvekili olursam, memleketime ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. Yapılan yatırımların takipçisi olacağım” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

BAŞARILARLA DOLU BİR ÖZGEÇMİŞ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam, özgeçmişini şöyle anlatıyor:
“1971 yılında Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Emirdağ’da tamamladım. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun oldum. Üniversite yıllarında, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Kurulu Üyeliği’nin akabinde, Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildim. Üniversite gençliğinin temsilcisi olarak üç yıl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Yönetim kurulu üyeliğim döneminde Türk gençliğini temsilen çeşitli televizyonlarda açık oturum ve konferanslara katıldım.
1995-2002 yılları arasında TBMM’de Halkla İlişkiler Danışmanlığı yaptım. 50. T.C. Hükümetinde Çevre Bakanlığı Bakanlık Müşaviri olarak görev yaptım. 1997 yılında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda Uzmanlık görevine atandım. 28 Şubat döneminde demokratik duruş göstermek adına ‘’Demokrat Aydınlar Hareketi’’ kurucusu ve sözcüsü oldum. 2002 seçimlerinden sonra TBMM Başkanlık Divanı, Meclis İdare Amirliği Danışmanlığı yaptım.
Doktora dönemimde ‘Afyonkarahisar’ın Türkiye’deki Et Üretiminde Yeri ve Türk Hayvancılığında Afyonkarahisar’ın Durumu’ hakkında tez çalışması hazırladım. Yerel Gündem 21 Sempozyumu ve Yerel Yönetimler, Yerinde İdare vb. panel ve sempozyumlara tebliğler sundum. 2003, 2005 ve 2006 yıllarında Türkiye Meclis Haber Dergisi tarafından ‘Yılın Bürokratı’, 2007 yılında Meclis Haber Dergisi tarafından ‘Devlet-Millet Kaynaşması ve Halkla İlişkiler’ dalında ‘Yılın Bürokratı’ seçildim.
TAÇED- Tüm Anadolu Çalışan ve Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcılığı, Avrupa Gazeteciler Derneği Genel Muhasebe görevlerini yürütmekteyim.
2007 yılında Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili Aday adayı teşkilat yoklamasında ilk beşte yer aldım.
2007 Ağustos ayında TBMM Başkan Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Danışmanı olarak göreve başladım.
2009 yılında TBMM Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptım.
2014 yılında Türkiyem Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildim.
2014 yılında Mebus Haber Dergisi tarafından Yılın Bürokratı seçildim.
Yurtiçi ve yurtdışından Almanya, Hollanda, Belçika, Makedonya, Kosova, Balkanlar, İngiltere, K.K.T.C. ve Azerbaycan’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında panel, konferans ve toplantılarda konuşmacı olarak yer aldım.
2009-2015 yılları arasında TBMM Başkan Müşaviri olarak görev yaptım.!

Bakmadan Geçme