• Haberler
  • Gündem
  • Afyonkarahisar, Ramazan Sohbetleri ile Türkiye'ye örnek

Afyonkarahisar, Ramazan Sohbetleri ile Türkiye'ye örnek

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesinin, Afyonkarahisar Belediyesi, AKÜ İslami İlimler Fakültesi işbirliği ile bu yıl dördüncüsü organize edilen Ramazan'da İkindi Sohbetleri programının Koordinatörü Emin Uz, programı değerlendirdi.EŞİ BENZERİ YOKAfyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Bölümü Araştırma Görevlisi Emin Uz, koordinatörlüğünü üstlendiği Ramazan'da İkindi Sohbetlerinin dördüncüsüne gösterilen ilginin yoğun olduğunu söyledi. Emin [&hellip]

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesinin, Afyonkarahisar Belediyesi, AKÜ İslami İlimler Fakültesi işbirliği ile bu yıl dördüncüsü organize edilen Ramazan’da İkindi Sohbetleri programının Koordinatörü Emin Uz, programı değerlendirdi.
EŞİ BENZERİ YOK
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Bölümü Araştırma Görevlisi Emin Uz, koordinatörlüğünü üstlendiği Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin dördüncüsüne gösterilen ilginin yoğun olduğunu söyledi. Emin Uz, Ramazan’da İkindi Sohbetleri koordinatörlüğünü tek başına yürütmediğini aynı fakülteden Uzman Abdullah Çakmak ile birlikte programı organize ettiklerini kaydetti.  2016 Ramazan ayında Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin dördüncüsünü düzenlediklerini belirten Uz; “Herşeyden öte çok verimli, çok keyifli, zevk aldığımız bir programdı. Ramazan ayının ilk günü itibariyle her gün akşam 18.00’de başlamak suretiyle 26 gün boyunca süre gelen programa bizde dahil herkesin beklentisinin üzerinde ki katılımla tamamlandı. İlgili bir dinleyici kitlesi ile sohbetler gerçekleştirildi. İlmi seviyesi son derece yüksek olan neredeyse tüm sohbet konularının her biri bir konferans niteliğindeydi. Şunu vurgulamakta yarar var; Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Ramazanda İkindi Sohbetlerinin Türkiye de bir benzeri yok” dedi.
MEDRESE’DE ASLİ
AMACINA UYGUN HİZMET
Ramazan’da İkindi Sohbetleri programı koordinasyonunda üç yıldır görev aldığını aktaran Emin Uz, sosyal medyan aracılığıyla bu programdan haberdar olan meslektaşlarının gelecek yıl kendi yörelerinde de sohbet programı düzenlenmesi istekleri olduğundan söz etti. Aslen Kütahya’lı olduğunu bölge genelinde ve diğer illerden aynı türden program organizasyonu talepleri aldıklarını açıklayan Uz; “Sohbet programının icra edildiği Gedik Ahmet Paşa diğer ismi ile Taş Medrese’de tarihi bir atmosfer var. Bu konuda Afyonkarahisar Belediyesine bu  imkanı bize sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Osmanlı döneminde ilimle haşır, neşir olan Taş Medrese’nin yine Ramazan ayında ve sonraki zamanlarda Ensar Vakfı Şubesi ve fakültemizin işbirliği ile çeşitili alanlarda ki bilimsel okumalarla asli işlevine hizmeti bizim emelimizdi. Gerçekten ilim için inşaa edilmiş bu binaların amacı doğrultusunda hizmet vermesi önem arz ediyor. Gayretimiz hep bu yönde. Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin çıkış amacı da budur” diye konuştu.
KATILIM HER KESİMDEN
Ramazan’da İkindi Sohbet programı konularının tamamının başlı başına birer konferans niteliği taşıdığını yineleyen Emin Uz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’a, İslami İlimler Fakültesi hocalarına, Ensar Vakfı Şubesi Yönetim Kurulu üyelerine, Milli Eğitim camiası mensuplarına, İl Müftülüğü, Afyonkarahisar’daki tüm sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcilerine katkı, işbirliği ve destekleri nedeniyle teşekkür etti. Üç yıldır bulunduğu Afyonkarahisar’ın en güzel taraflarından bir tanesinin, tüm sivil toplum kuruluşlarının hiçbir ayırım gözetmeksizin mesele İslam olduğunda hep birlikte çalışmaları olduğunu aktaran Uz; “Mesele İslam ise herkes elini taşın altına koyuyor. Bu yılki Ramazan’da İkindi Sohbetleri de böylece hiçbir aksilik yaşanmadan 26 ayrı konuşmacının farklı konularda ki sohbeti ile tamamlandı. Her kesimden insanımızın halk katılımı ile çok güzel bir şekilde icra edildiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
ENSAR VAKIFLARI TOPARLADI
Beşinci sohbet programına yönelik neler yapılabileceğini dördüncü program bitmeden düşünmeye başladıklarını belirten Uz şöyle konuştu: “Sohbetlerimiz ilmi ve yararlı idi. Ama çok ilmi olup da halka inenemek gibi bir probleme mahal verilmedi. İfade ettiğim üzere her kesimden insanımız programımıza dinleyici oldu. Önümüzdeki seneye AKÜ İslami İlimler Fakültesinden konuşmacı yoğunluğunu azaltmayı düşünüyoruz. Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Durgut da bu konularda çok titiz ve çalışkan bir kişi. Programın zamanında ve disiplinize şekilde icrasında katkısı göz ardı edilemez. Sohbet programına emeği noktasında Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesine atanan Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Macit hocamızı da anmadan geçmek mümkün değil. Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi diğer tüm vakıfları da şemsiyesi altına toplayan bir vakıf halini aldı. Ferdi çabalar bir yere kadardır. Bir faaliyeti bir kurumun bünyesinde icra edebiliyorsunuz. Ensar Vakfı Şubesi bize bu konuda el, ayak oldu” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme