Afyonkarahisar pilot il – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Çocuk Eğitim Derneği işbirliğiyle 'Ses Getirenler Projesi' protokolü imzalandı.Valilik makamında gerçekleştirilen törene, Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Çocuk Eğitim Derneği Genel Koordinatörü Sebahat Melike Argiş ile Yönetim Kurulu Üyesi Ulaş Germen katıldı.Türkiye'de pilot iller arasında olan Afyonkarahisar, işitme engelli çocukların eğitimiyle ilgili [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Çocuk Eğitim Derneği işbirliğiyle ‘Ses Getirenler Projesi’ protokolü imzalandı.
Valilik makamında gerçekleştirilen törene, Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Çocuk Eğitim Derneği Genel Koordinatörü Sebahat Melike Argiş ile Yönetim Kurulu Üyesi Ulaş Germen katıldı.
Türkiye’de pilot iller arasında olan Afyonkarahisar, işitme engelli çocukların eğitimiyle ilgili protokolü, Vali Mustafa Tutulmaz, İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Çocuk Eğitim Derneği Genel Koordinatörü Sebahat Melike Argiş hayırlı olması temennisinde bulunarak imzaladılar.
Protokolü imzalanan ‘Ses Getirenler Projesi’ kapsamında ilimizde yaşayan 0-6 yaş arası işitme engelli çocuklar tespit edilerek, gerekli sağlık kontrolleri yapılarak cihaz temini çalışmaları yapılacaktır. Aynı zamanda 0-6 yaş arası henüz ilkokula başlamamış işitme engelli çocuğu olan aileler ücretsiz olarak www.sesgetirenler.com adresinde yayınlanacak Aile Destek Videoları, Uzman Videoları ve Aile Danışma Hattı ile işitme engelli çocuklarını nasıl eğitecekleri konusunda bilinçlendirilecektir. Söz konusu proje kapsamında 0-6 yaş arası işitme engelli çocukların erken çocukluk ve okul öncesi dönemde yaşıtlarıyla paralel bir gelişim göstermeleri sağlanacak ve ailelerin, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri uzmanlarının, Rehabilitasyon Merkezi sahiplerinin proje hakkında bilgilendirilmesi ve eğitimlerin sağlanması amaçlanıyor.

Bakmadan Geçme